Prezent la botezul lui Teodor Ghilezan, cel mai tânăr Ghilezan din lume, în Cluj Napoca, am creat un videoclip despre sfânta taină a intrării lui în lumea creștină, săvârșită cu multă cucernicie de Părintele Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale. La scurt timp, urmăritorii m-au înștiințat că acesta a dispărut de pe canal.
Intrând în cont, am descoperit o scrisoare prin care mi se comunica faptul că materialul video ”a violat politica de securitatea a copiilor.” Am fost acuzat de promovarea ”nudității infantile.” Dacă mai repet astfel de acțiuni, sunt pasibil de suspendarea contului. Fiind la prima ”ieșire” din canonul algoritmilor, nu am primit decât mustrare cu avertisment, cum se spune în limbaj polițienesc.
Youtube-ul mustește de nuditate juvenilă LGBTQ
Practic, botezul e interzis de către Youtube, canalul de socializare care mustește de imagini explicite cu nuditatea juvenilă, parte a ”programului progresist” de promovare LGBTQ. Acestea nu sunt banate, fiindcă sunt din canonul ”corect politic.”
Prezentându-i Înalt Prea Sființitului actul de inchiziție, i-am spus, mai în glumă, mai în serios, că probabil Crucea i-a speriat pe necredincioși.
Citește și: Pledoaria lui Viktor Orbán pentru o altfel de Europă
Am avut privilegiul de a asista la două slujbe, una de botez și una de cununie, oficiate de înaltul Ierarh al Bisericii Ortodoxe. I-am dezvăluit că e pentru prima dată când am asistat la o slujbă bilingvă. Și Sfinția Sa mi-a mărturisit că nu a mai ținut astfel de taine, în română și engleză. Părintele Iosif păstorește de câteva decenii Biserica Ortodoxă din Paris, locul în care exilul românesc și-a găsit lumina, în anii întunecați ai comunismului.
Atât Botezul, cât și Cununia de a doua zi, s-a oficiat în Biserica Sfânta Treime, primul lăcaș de cult al ortodocșilor din Cluj, ridicat în 1799.
Celebrul profesor de oncologie, fost director al Spitalului Ion Chiricuță, de lângă Grădina Botanică, dr. Nicolae Ghilezan, a devenit străbunic. Mihai, fiul său, radio-oncolog, a plecat, împreună cu soția sa, Simona, cu mulți ani în urmă, spre o ”lume mai bună.” În România i se născuseră doi copii: Rareș și Alexandru, căruia americanii îi zic simplu: Alex.
Tinerii americani nu sunt preocupați de politică
Au urmat Marie și Luca, azi jucător de tenis în ITF (International Tennis Federation) din partea SUA. Un accident la genunchi, soldat cu o operație, îl ține de aproape jumătate de an în afara terenurilor de joc.
Mihai Ghilezan este profesor și radiolog la Pontiac, Michigan. A terminat Medicina din Cluj, în anul 1988. A plecat cu o bursă în Franța, devenind rezident în radio-oncologie la Spitalul Rene Descartes, Paris. A plecat în Italia. Ulterior, a primit o ofertă de a profesa la Oakland University. După perioada Chicago, a ajuns la Pontiac, în Michigan. Are 122 de lucrări de cercetare ISI, citate de mulți specialiști. S-a perfecționat în cancerul de prostată! Este de părere că radio-oncologia a progresat mult în America.
Genetica înrădăcinării și internaționalizarea relațiilor
Rareș, primul băiat al familiei Ghilezan, a cunoscut-o pe tânăra Nant în Myammar/Birmania. S-a căsătorit cu ea. A extras-o din țara cu risc maxim de supraviețuire, tocmai în momentul când generalii au dat lovitura de stat. Consoarta a primit cu greu viza de România, pe motiv că certificatul nu a fost apostilat de serviciul consular. Doar că cel mai apropiat din Thailanda, nu era bun. Tânărul, de profesie avocat, ar fi trebuit să meargă la Ambasada României din China. În SUA, cuplul n-a avut probleme. Acolo, s-a născut micuțul Teodor. După nouă luni, a reușit să primească sfânta taină a botezului de la Părintele Iosif, în cea mai veche biserică ortodoxă din Cluj. Părinții își doresc ca fiul lor să obțină cetățenia română, semn de înrădăcinare în tărâmul natal.
A patra generație de medici
Alexandru, cel de-al doilea fiu al lui Mihai Ghilezan, a urmat cariera tatălui și bunicului, fiind a patra generație de medici din familie. Doar că el e psiholog. S-a cununat, de asemenea, la Cluj cu Evelynn, al cărei părinți sunt americani, tatăl cu origine chineză și mama americană.
Rude și prieteni din toate zările lumii au admirat trupele de dans popular și taraful de lăutari. Au jucat perinița și s-au distrat copios.
La un moment dat, unul dintre nuntași m-a întrebat dacă neamul românesc nu e în pericol de disoluție, cu atâți tineri plecați în Occident. L-am asigurat că tradițiile, obiceiurile și credința creștină sunt cei mai solizi piloni de susținere a perenității românilor!
În familia lui Mihai Ghilezan, tinerii se ceartă în limba franceză, dar se înjură în limba română. Sunt foarte atașați unul de celălalt și se susțin reciproc.
Emigraționismul – un curent copleșitor și la tânăra generație
Alexandru, proaspăt căsătorit cu Evellynn, mi-a spus euforic că toată lumea bună vrea să plece în America, invitându-mă să-l însoțesc. N-am mai prins momentul, în care să-i destăinui că eu am cunoscut America demult, când el de-abia se năștea. E psihiatru. Și-a găsit ușor loc de muncă.
Medicina în America, mă asigură tatăl copiilor, e diferită decât în Europa, lăsând la o parte sistemul de asigurări private de sănătate. Din patru ani de facultate, doi sunt de învățare a teoriei și doi de practică. Apoi, urmează o perioadă de rezidențiat. Numărul anilor diferă, în funcție de specialitate.
Teodor nu știe cum i-a trecut glonțul progresist pe la ureche. Mai bine…
VOCILE LUMII
Michael Ghilezan
Radio-oncolog
Dr. Michael Ghilezan este specialist în brahiterapie prostatică. A fost invitat să susțină peste 90 de prelegeri în întreaga lume, fiind autor și coautor a peste 130 de publicații și 9 capitole din diverse cărți de specialitate. Dr. Ghilezan a participat la numeroase studii de cercetare, inclusiv studiile NIH și RTOG. El a primit premiul Nucletron pentru cea mai bună prezentare la întâlnirea Congresului Mondial de Brahiterapie. Dr. Ghilezan vorbește fluent engleza, franceză, italiană și română,” scrie EMedEvents