-3 C
București
duminică, 19 ianuarie 2025
AcasăOp & EdTot la școli închise ajungem și în 2022

Tot la școli închise ajungem și în 2022

Și după mai bine de doi ani sub pandemia COVID-19, școala românească tot nu-și găsește pasiența.

Învățământul românesc rămâne mereu cu cel puțin un pas în urma țărilor civilizate din UE, în gestionarea procesului educațional în pandemie.

De fapt, școala nu poate să fie altceva decât o reflecxie a modului în care autoritățile statului au gestionat pandemia.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a trimis elevii în vacanță prelungită când nu era cazul, dându-le ocazia să meargă în zone de unde să aducă coronavirusul în comunitatea școlară.

Acum, imediat după vacanța de iarnă și în absența testelor COVID a insistat pentru cursuri cu prezență fizică.

Pentru a limita răspândirea virusului, după vacanța de iarnă, se putea trece la învățământ online în toate școlile, pentru două săptămâni.

Astfel, s-ar fi putut depista multe infectări cu COVID din vacanță.

Acum, după trimiterea elevilor la cursuri cu prezență fizică, imediat după vacanța de iarnă, fără a aștepta depășirea perioadei de 14 zile în care se poate manifesta coronavirusul, vom culege roadele.

Vom ajunge să închidem mai multe școli, după doar două săptămâni cu învățământ în format clasic, față în față, în loc să evităm, pe cât posibil, acest lucru, impunând cursuri online imediat după vacanța de iarnă, în primele două săptămâni în care, sinceri să fim, nu s-a făcut prea multă școală.

Oricum e nevoie de o perioadă de reacomodare, de reintrare în ritm, pentru elev, după o perioadă de pauză de la cursuri.

Această perioadă putea fi realizată online (evident, în localitățile cu astfel de posibilități) și ar fi fost, cu siguranță, o măsură de prevenire a răspândirii COVID-19.

Oricum, în localitățile în care apar mari probleme cu accesul la școala online, în mare măsură, este redus și riscul de răspândire a coronavirusului, deoarece este vorba de comunități mici.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Bulgaria primește primele avioane F-16 noi. România va face poliție aeriană cu aparate second-hand

Jurnaliștii bulgari dau ca exemplu România, care gestionează mai bine proiectul de trecere a aviației occidentale spre aeronavele F-35 de ultimă generație Bulgaria marchează un...

Bulgaria primește primele avioane F-16 noi. România va face poliție aeriană cu aparate second-hand

Jurnaliștii bulgari dau ca exemplu România, care gestionează mai bine proiectul de trecere a aviației occidentale spre aeronavele F-35 de ultimă generație Bulgaria marchează un...

Un avion TAROM care urma să ajungă de la București la Tel Aviv a fost ținut la sol

Un avion, care urma să decoleze pe ruta București-Tel Aviv, a fost ținut la sol, după ce în timpul inspecției tehnice de dinaintea zborului...
Ultima oră
Pe aceeași temă