6.8 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăOp & EdOpiniiS.R.I. - organ de cercetare penală

S.R.I. – organ de cercetare penală

 

Mult clamata independență a justiției, susținută de sute de mii de români, nu a fost decât o acțiune perversă de luarea în posesie a justiției de către brațul înarmat al statului: Noua Securitate.

Cătălin Predoiu vine, fără să vrea, să confirme că toate cele scrise de mine și de o mână de civili, atâți cât au mai rămas prin presă, au fost adevărate.

O mișelească acțiune de organizare a protestelor cu scopul nedeclarat, dar dezvăluit de noi, în sute de anchete și de editorial, de a pune căpăstru justiției, a ținut aproape patru ani România în tensiune.

Adevăratul scop al protestelor cu mânuțele justiției

Astfel, s-a ajuns ca printr-un imens aparat de propagandă, românii să creadă că Dragnea&Iordache au vrut să modifice legile justiției pentru a scăpa de pușcărie.

Iată că fostul lider PSD, lipsit de cele mai elementare drepturi ale deținutului, supraviețuiește unui regim vădit de distrugere a sănătății sale. A fost condamnat pentru un prejudiciu de 60.000 de lei, cam tot atât cât a câștigat într-o zi Farmacia soției lui Nelu (apendicită) Tătaru cu măștile vândute fără bon fiscal. Firește, că pe el Securitatea nu l-a dat pe mâna justiției.

Mii de injurii am primit când am desconspirat planul secret, scoaterea protestatarilor în stradă, pentru a pune presiune pe legiutor.

CSM-ul face-n pantaloni

CSM-ul, organism constituțional, nu și-a dat avizul pentru norma juridică prin care Predoiu readuce S.R.I. în sfera anchetelor penale. Chipurile mai are nevoie de timp pentru a căuta similitudini din dreptul comparat. Trage de timp. Nicio țară europeană nu are un serviciu secret pus să facă anchete penale. Conducerea CSM, căutată pe la dosare, pare că a făcut în pantaloni.

Două comisii parlamentare au dat raport negativ normei scoase din bocancii unității. Și ce folos?

Administrația Iohannis vrea totul. O impiedică doar votul din 6 decembrie, după care țara va fi predată complet.

Noi i-am prevenit pe români că protestele sunt organizate de către S.R.I., încă de acum patru ani. Dar ne-au pus la stâlpul infamiei prin ferma de troli și prin ura pe care au sădit-o în societate, cucută curată.

Cât de tonic se relevă totul printr-o simplă lege. Cui îi pasă că am fost tăvăliți pe nedrept de o juntă calificată și gras plătită?

Oricum, patru din zece români nu pricep pe ce lume trăiesc. Nici nu fac eforturi pentru a înțelege cui îi folosește lupta anticorupție și de cine e dirijată.

Îndobitocirea a atins cote istorice.

Vocile lumii:

„Adoptarea tacită a legii care permite reîntoarcerea SRI în dosare dovedeşte încă o dată, de parcă mai era nevoie, că ţara asta nu are nicio şansă.

Când toţi slăviţii cârmaci, liderii măreţi, savanţii de renume internaţional care ne conduc sau se prefac că ne conduc, care fac opoziţie sau se prefac, când toţi decidenţii destinelor noastre vor fi condamnaţi în baza interceptărilor SRI, le voi aminti, de voi trăi, ziua asta.

O naţiune căreia nu îi pasă de nimic, asta am ajuns.

Vrem justiţie? Vrem sănătate? Vrem educaţie?

Da, dar pe hârtie.

Pe reţele de socializare.

În campanie electorală.

În rest, ne căţărăm voioşi pe cadavre, ca să arătăm cu degetul spre alţii.

Rânjim satisfăcuţi când vedem oameni târâţi, încătuşaţi, bucuroşi că nu suntem noi în locul lor.

Când, după ani şi ani, aflăm tangenţial că au fost nevinovaţi, întoarcem capul, închidem ochii şi mergem netulburaţi mai departe.

Dacă un judecător nu ar avea chef să îşi ţină şedinţa, cum ar fi?

Dacă ar spune că nu are chef să soluţioneze dosarele, cum ar fi?

Dacă soluţiile noastre le-am adopta tot tacit, prin neprezentare, cum ar fi?

Ţineţi minte Ziua.

Azi ne-au semnat sentinţa de condamnare la o moarte lentă, dar sigură.

Fără justiţie dreaptă, ca naţiune, nu mai existăm,” a scris Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timișoara, pe pagina sa de facebook.

 

 

Legea Predoiu legiferează abuzurile și readuce Securitatea pe post de organ de anchetă

 

O lege neconstituțională, dar cine să o mai conteste?

 

Mânuțele cu justiția curată au apărut ca răspuns la dezvăluirile de presă privind abuzurile Serviciului de Român Informații, care a instituit, în colaborare cu judecătorii sub drapel, teroarea Binomului.

În fapt și în drept, S.R.I. nu avea un cadru legal de a face anchete penale, ca vechea Securitate, care trimitea la beci orice indezirabil al sistemului.

Băieții au simțit nevoia de a intra legal în casele și urechile românilor.

S.R.I., cale deschisă pentru poliția politică

În cazul în care va trece și de Senat, nimic nu va mai putea opri SRI să facă poliție politică, în pofida deciziilor CCR care a declarat ilegale colaborările dintre parchete și servicii în dosarele penale.

Lupta ONG-urilor, a societății în civil, nu a fost zadarnică. Scopul nedeclarat al acțiunilor lor, de a reintroduce pe fir S.R.I., iată că s-a împlinit, prin voia lui Cătălin Predoiu.

Dacă pe actualul ministru al justiției mulți îl acuzau de colaborare cu sistemul, iată că se dă singur în gât. N-ar avea de ales. Aria țarcului în care își exercita libertatea de mișcare era foarte mică. Nu decidea după capul lui, ca și Ana Birchall, o altă mână moartă a lui Liviu Dragnea.

Pentru cei cu memorie bună (nu și pentru posesorii de plăcuțe suedeze între dinții de zgură), legea Predoiu legiferează abuzurile și readuce Securitatea pe post de organ de anchetă.

Cu simple înregistrări, noul Gestapo a trimis nevinovați în lagăre

Căzuți pe înregistrări, mulți români au făcut zeci de ani de pușcărie. Simple note de discuții, de pe benzile magnetice ambientale, strânse de S.R.I. nelegal, vor fi de data aceasta legale, dacă trece Legea în forma ei și de Senat.

Cine l-a pus ministru al justiției pe Cătălin Predoiu se relevă în toată splendoarea. Nu mai există niciun dubiu asupra apartenenței sale, la fel cum definitorie e imensa prostie a idioților utili, care au mărșăluit pe cântecul flașnetelor de sistem, aprig stipendiate de către S.R.I.

Printr-o șiretenie lucie, legea Predoiu scoate cu cleștele din legea organizării magistraturii prevederea că magistrații nu pot fi ofițeri acoperiți.

O lege împotriva celor care nu vor să se predea

Orice român care va fluiera în biserica sistemului va fi tăvălit, înregistrat, dat pe mâna judecătorilor vopsiți și va muri în temnițe, fără lumânare. Asta în acord cu voința majorității urlătoare, narcotizată de system. Mulți zic că lor nu li se întâmplă. Doar corupților.

Până la ora redactării materialelor de presă, nimeni din conducerea S.R.I. nu a ieșit să proclame biruința. Pe lângă Parchetul General și DNA se mai naște astfel o nouă instituție.

Oare se vor mai găsi politicieni neînregimentați care să sesizeze CCR privind neconstituționalitatea normei sau toți s-au predat Autobazei?

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române: Societatea civilă românească a dovedit forță și curaj

Anul 2024 ne-a adus multe motive de îngrijorare, la noi și în întreaga lume. Dar am încredere în națiunea noastră și în puterea ei...

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române: Societatea civilă românească a dovedit forță și curaj

Anul 2024 ne-a adus multe motive de îngrijorare, la noi și în întreaga lume. Dar am încredere în națiunea noastră și în puterea ei...

Creștere de 28%: Fondurile de pensii private au depășit pragul de 155 miliarde de lei

Politica investițională a fondurilor de pensii private rămâne concentrată pe piața financiară locală Fondurile de pensii private din România au înregistrat o creștere semnificativă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă