2.6 C
București
sâmbătă, 18 ianuarie 2025
AcasăOp & EdLiz Truss – glamourizarea imperiului britanic

Liz Truss – glamourizarea imperiului britanic

Electorii Partidului Conservator britanic (The Tories) au ales o oportunistă, libertariană convinsă, adeptă a mișcării „treziților,” gafeură recunoscută pentru funcția de premier, în dauna unui nepot bogat de imigranți indieni. Politica sub auspiciile Noii Ordini Mondiale se glamourizează. Dar anunțul ei că “e gata să apese butonul nuclear” înfricoșează.  

Lumea se întreabă cum se poate perverti, în asemenea hal, elita politică a lumii? Inconsecventa politic, Liz Truss, în vârstă de 47 de ani, fată în casă a mai multor guverne conservatoare, a câștigat competiția internă cu Rushi Sunak, fostul ministru de finanțe în guvernările succesive ale conservatorilor, în vârstă de doar 42 de ani.

Cine a scrântit elita lumii?

Ineptocrația se întinde ca o pecingine. Mari imperii, regate și state puternice se prăbușesc sub greutatea imbecililor puși să conducă lumea.

Cum se poate duce Lizy la reședința Majestății Sale Regina Elisabeta II-a din Balmoral să-i ceară nominalizarea, când în urmă cu mai puțin de douăzeci de ani era o activistă a liber democraților, care milita pentru abolirea Monarhiei?

Sub atenta ghidonare a Deep-state-ului american, niciun stat partener nu este lăsat din chingi. Marele hegemon e prins în clești. Își pune slugi peste tot, pe unde poate. Oameni fără principii, șantajabili, proveniți din medii discutabile, ajung șefi de guverne.

Britanicii sau bretonii (cum spun unii) vor avea un prim ministru școlit în învățământul de stat, care timp de zece ani a servit (acesta e cuvântul potrivit carierei sale) și ca secretar de stat la comerț, externe, dar și la justiție, unde nu s-a priceput deloc.

Liz Truss glamourizarea imperiului britanic
desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Pe când era studentă, a pledat mai ales pentru abolirea monarhiei. Apoi, pe timpul Brexit-ului a activat ca “împotrivistă.” La scurt timp, a renunțat. A uitat repede bezelele trimise liderilor europeni. A devenit extrem de arțăgoasă și plină de ea, când a devenit secretar de stat pe externe. De ce a fost aleasă ea de către Deep-state și nu școlitul în universitățile americane?

Rushi Sunak a fost mai mereu un dur al finanțelor. N-a abdicat de la principii! A tăiat în carne vie, unde alții ar fi vrut să pună doar dulceață de trandafiri.

În campania internă, Sunak a fost atacat că e prea bogat. E căsătorit cu Akshata, fiica milionarului indian Murthy. Are o avere de peste 430 de milioane de lire sterline. Culmea, asta se întâmplă în Marea Britanie, locul în care capitalismul a prins rădăcini și apoi a înflorit civilizația lumii.

citește și: Șiretlicul ”plafonării” ascunde intenția de falimentare a sistemului energetic național

Dacă Sunak e absolvent de Standford, Truss de școală publică britanică. De Merton College, unde merg mulți imigranți, pentru că nu percep taxe.  

Idiot boy controlează azi dregătoria ultimului mare imperiu

Trăim vremurile în care copilul prost de peste ocean (cum porecleau SUA bătrânii britanici, în trecut) își execută lordul care l-a crescut și îngrijit și l-a lăsat să plece liber în lume.  

Așa cum se știe, SUA nu au sentimente, doar interese. Truss este servanta perfectă când vulturul și-a prins ghearele în propria capcană de șoareci.

Profilerii școliți la Davos au prins esența vieții cotidiane a englezilor posedați de frici și plini de nevoi. Campaignerii profesioniști l-au atacat permanent pe Sunak că sfidează oamenii de rând, prin ținute extravagante și siguranță de sine și au mantelat-o pe Liz cu aura femeii hotărâte, dar care nu știe să explice de unde va scoate o sută de miliarde de lire, pentru stipendiile publice la gaz și electricitate, în condițiile în care a promis că nu va mări taxele.

Alegătorii sunt, mai nou, la fel de imbecili precum cei pentru care votează. Aceștia nu știu că Lizz Truss i-a catalogat pe muncitorii britanici, drept “printre cei mai leneși din lume,” în cartea „Britannia Unchained,” apărută în 2012, unde ea a fost coautor. Totodată, i-a criticat pe tineri că sunt mai interesați de fotbal și de muzica pop decât confrații lor din India.

Liber-schimbism progresist

Pentru că vorbeam despre incoerența putredă a noii “Doamne de Fier” (cum ar vrea să fie percepută), pe vremea Brexit-ului era unionistă, după accederea în „team Tories,” s-a camuflat în defetistă, devenind o critică aspră a Tratatului cu UE. În campanie a promis că va încheia privilegiile Irlandei de Nord de a mai aparține uniunii vamale europene. De fapt, ea a fost batjocorită pe rețelele de socializare în iunie, când a pronunțat „Taoiseach,” referindu-se la premierul irlandez Michael Martin. „Aș încuraja cu tărie „ciorapul de ceai” irlandez să discute acest lucru cu UE,” a spus Liz Truss, nu demult.

Lizuca statului paralel zice că țările baltice sunt aproape de Marea Neagră

Liz Truss o depășește fără probleme pe Viorica Dăncilă la gafe. A spus recent că: „am oferit și oferim sprijin suplimentar aliaților noștri baltici de peste Marea Neagră.” Un nou moment ridicol, mai amplu criticat decât asigurările date fermierilor britanici că va deschide în China o piață de porci.

Întrebată de Serghei Lavrov dacă Rusia poate desfășura trupe în regiunile Voroneț Rostov, pe vremea când era ministru de externe, a răspuns că „Marea Britanie nu va recunoaște niciodată suveranitatea Rusiei asupra acestor regiuni.” Acestea fiind ale Rusiei.

Minunații cretini care coclesc coroana

Enumerând show-urile ei preferate de la televiziuni, Truss a afirmat că dacă ar fi fost un personaj din „Game of Thrones” ar fi jucat rolul Arya Stark, un personaj indefinit ca gen.  Întrebată luna trecută dacă îl consideră pe preşedintele francez Emmanuel Macron „prieten sau duşman,” a răspuns: „juriul deliberează încă”.

“Sunt gata să apăs butonul nuclear dacă este necesar!” Aici e esența urcușului fideluței arsenalului în fotoliul “Doamnei de Fier,” pe care vrea să o imite, dar fără fler și educație.

PS. Luat cu devierile stânga-dreapta-nprejur ale Lizei Tuss, era să uit explicația titlului. Magiile scoțiene se numeau glamour în evul mediu întunecat pentru a zăpăci lumea în momentele de criză.

VOCILE LUMII

VOCILE LUMII

HotNews.ro

Liz Truss glamourizarea imperiului britanic
Liz Thuss, de trei ori secretar de stat

“Deși Liz Truss a cucerit baza electorală a partidului de guvernământ din Marea Britanie, 52% dintre britanici cred că va fi un prim-ministru prost sau foarte prost, potrivit unui sondaj recent YouGov.

Nu este sigur că promisiunile ei vagi vor fi suficiente pentru a calma nemulțumirea socială care zguduie țara ca niciodată de la anii Thatcher (1979-1990), în condițiile în care mai sunt doi ani până la alegerile generale din 2024”, notează HotNews.ro

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Avocații lui Navalnîi, condamnați pentru extremism în Rusia: SUA denunță atacurile asupra disidenței

Washingtonul a criticat dur condamnarea a trei avocați ai fostului lider al opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, calificând decizia drept o nouă încercare a Moscovei...

Ceremonia de învestire a lui Donald Trump, mutată în interior din cauza gerului extrem

Planurile pentru ceremonia de învestire a președintelui ales al SUA, Donald Trump, au fost modificate pe ultima sută de metri. Din cauza prognozei care...

Nicuşor Dan anunță că nu se retrage din cursa prezidenţială

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat ferm că nu intenţionează să se retragă din cursa pentru alegerile prezidenţiale. Nicuşor Dan a anunţat că urmează să...
Ultima oră
Pe aceeași temă