Klaus Iohannis nu s-a dus cu mâna goală în Brazilia. I-a luat cu el pe fostul, actualul, dar nu și viitorul ministru de externe, Bogdan Aurescu, pe consilierii prezidenţiali: Luminiţa Odobescu (posibila înlocuitoare a lui Trabucilă, căzut în dizgrația PNL), Cosmin Marinescu, Daniela Bârsan, Delia Dinu (responsabilă cu fashion-ul prezidențial), consilierii de stat Sandra Pralong și Alexandra Bocşe. Și pe, bineînțeles, consoarta, îmbrăcată iar gen Copacabana.
Dar știrea maximă nu e că a cheltuit 2,1 milioane de euro, în ultimele trei luni, pe drumeții, ci că a reușit să-l convingă pe Lula da Silva, un împotrivist de marcă al regimului Zelenski, să susțină public că Ucraina trebuie sprijinită în eforturile sale de război. Vestea cea mare ne-a fost adusă de cea mai puternică Unitate media din România, Gigi tv. Dar să vedem informația.”După discuțiile cu Iohannis, Lula da Silva și-a schimbat declarațiile și a transmis că guvernul său respectă integritatea teritorială a Ucrainei, deși anterior a sugerat că ucrainenii ar trebui să renunțe la Crimeea pentru a pune capăt războiului,” spune în clar Digi24.ro.
Klaus Iohannis, trimis de Hegemon, ca poștașul militar cu mesaje secrete
Cât de răi pot fi unii? Să nu recunoască în președintele nostru un nou Ștefan Andrei sau un nou Nicolae Ceaușescu, liderul comunist care a reușit să medieze conflictul din Orientul Mijlociu? Sigur, pe domnul Iohannis nu l-a plimbat Regina Elisabeta a ll-a cu imperiala caleașcă, dar a primit o șapcă de la președintele SUA, în schimbul tăierii legăturilor istorice cu Republica Populară Chineză.
Prezent în Brazilia, președintele român a demonstrat că nu a mers de capul lui și că a fost brifat de Partenerul strategic.
citește și: Învierea a ajuns pretext, iar petrecerea – ritual
Dacă ai fi un geopolitician din rastelul garnizoanei, ai lăuda evenimentul și l-ai considera drept istoric.
Marele Duce de Râpă al României l-a întors din drumul său pe Lula da Silva, fostul sindicalist pușcăriaș, prieten de-al lui Vladimir Putin. De acum înainte drumul BRICS, din care face parte și Brazilia, intră în delirum tremens. Sigur că geopoliticienii adevărați știu că, în diplomația internațională, una se spune și alta se fumează.
Faci ce zice popa, nu ce face popa!
Bunica mea mă învăța că niciodată când avem un invitat la masă să nu-l contrazici. Așa a făcut și președintele brazilian. I-a cântat partitura liderului de la București, să nu se zică prin lume că s-a dus doar să se plimbe în săndăluțe pe nisipul de la Copacabana.
Răii au mai comentat că vizita de nouă zile în Brazilia, Argentina și Chile sunt un ultim voiaj al familiei prezidențiale. Până la sfârșitul mandatului, drumul va fi pavoazat cu bune intenții. Nu doar pentru băi de soare – ce drac ? – că președintele nostru nu e de capul lui. Are și el o sfoară invizibilă la gât.
Pentru siguranța viitorului său, poate n-ar fi rău să se informeze, direct de la sursele Americii Latine, cum au dat serviciile secrete americane mai multe lovituri de stat și care a fost soarta unor Trujillo, Allende, Noriega, sponsorizați de CIA pentru a pune mâna pe putere. Pe unii, dulcele glonț al patriei patriilor i-au trimis în lumea necuvântătorilor.
Noile contracte vor fi aduse în punga de rufe murdare
Ce nu am înțeles noi, nealiniații, e cum va reduce balanța deficitară a României cu cele trei state. În declarația de presă, de dinainte de plecare în drumeție, ni se spunea că va rezolva mai multe contracte bilaterale, cu scopul de a mări exporturile. Klaus Iohannis nu pleacă în delegații, precum Emmanuel Macron, cu zeci de oameni de afaceri. Aduce noile contracte în punga de rufe murdare din cala aeronavei? Semnate de exportator, dar cu destinatar necunoscut? Sau se pune Măria sa pe business, după săvârșirea mandatului, luând-ul consilier pe bunul său prieten Michael Schmidt, cutezător antreprenor în relațiile cu statul?
Multe necunoscute sunt în vizita sa de stat. Frumoasă țoală a avut doamna Carmen Iohannis. Rochia verde praz, ținută a designerului ei vechi, Andreea Tincu, a impresionat. Nu s-a prezentat cu săndăluțe, ci cu toc de 15 cm. Ca să fie un cap deasupra lui da Silva.
Doamna e mai exotică decât Amazonul însuși
Cuplul prezidențial român a făcut o figură frumoasă, zic sursele media din capitala Braziliei. Dar să fii mai exotic decât însuși Amazonul, asta e de-a dreptul o sfidare. Bine măcar că s-a mai vorbit și despre România.
Zilele viitoare, după cuvenita și bine meritata baie de soare, președintele român se va întâlni cu Alberto Fernández, nu pentru a-l felicita pentru câștigarea Cupei Mondiale la fotbal, ci pentru a semna acorduri ale României cu Argentina, privind cooperarea în situații de urgență și cercetarea agricolă, informează agenția de presă a Braziliei.
De asemenea, conform mandatului internațional de diseminare a informațiilor bune, Klaus Iohannis ar vorbi și despre narativul știrilor false despre războiul din Ucraina. A spus-o chiar ea, Administrația prezidențială română, înainte de vizita în cele trei țări din America Latină, aflate în siajul Moscovei.
Cu acest prilej, publicația Epoch Times din Brasil a amintit cititorilor despre “Orizonturi roșii,” cartea lui Mihai Pacepa, în care autorul mărturisea cum făcea Bucureștiul propagandă Moscovei. De trecut, bag seamă, nu te scapi ca de râie.
„Orgiile sale bahice nu durau niciodată mai puțin de cinci-șase ore, cât avea nevoie Ștefan Andrei, ca să-și transforme înfățișarea sa atletică într-una împleticită, șovăielnică, de avorton. Ca secretar cu relațiile internaționale al Comitetului Central al PCR, din 1972, Andrei a avut principalul cuvânt de spus, după Ceaușescu și Elena, în numirea și renumirea de diplomați în străinătate,” scria Mihai Pacepa în „Orizonturi roȘii”.
În timpul regimului comunist, de numele lui Ștefan Andrei erau legate multe inițiative diplomatice românești, soldate cu succes.
VOCILE LUMII
Lula da Silva
Președintele Braziliei
“Brazilia și România împlinesc 95 de ani de relații diplomatice, întotdeauna foarte prietenoase și fructuoase. Pentru a marca acest moment special, eu și președintele Iohannis am discutat despre o foaie de parcurs, în vederea revitalizării relațiilor bilaterale, în următorii ani. Vrem să promovăm mai multe investiții în agricultură și în industria de apărare,” a spus Lula da Silva, potrivit Correio Braziliense.