Noul Kominform al mișcărilor neomarxiste are idei puține și fixe privind distrugerea națiunilor. Noile arme de schilodire în masă au în cătarea puștii ideologice noua și vechea biserică. Prozeliți ai sectei “Ucide credința, distruge relația omului cu Dumnezeu, omoară ierarhii” încearcă prin minciună să atragă cât mai mulți adepți.
Pentru a înțelege cine comandă articole tendențioase, de genul: “Catedrala prăduirii neamului” (mulți dintre jurnaliștii de la Recorder pot exercita mai bine arta disimulării), lectura raportului de pe site-ul publicației produce revelația. Dai 100 de Euro pentru ONG-ul “jurnalismului (in)dependent,” iar corporația dublează. Nu e clar? Cine susține propaganda anticler? “Vrem spitale, nu catedrale,” urlau din toți bojocii înaripații noului Kominform de pe ulițele haștagiste.
Neomarxismul, frate cu jdanovismul
Pentru a înțelege mecanismele noului Gestapo, epilat și drapat în mantii colorate, e bine să recitim istoria, nu de dragul ei, ci din teama să nu mai repetăm ororile trecutului.
Noile comandamente ale terorii sunt înființate prin edictele odioasei Școli de la Frankfurt, a cărei principală linie ideologică este nașterea Omului Nou, a trăitorului deposedat de ființă, izolat de societate, într-o permanentă depresie. Generația mea a avut șansa istorică de a vedea cum se dezumflă gonflata gogoriță comunistă: “Oama nouă.” A crăpat. Și am crezut-o dusă. Din lipsă de vigilență, a reapărut din nou, pe o depresie identitară, cum demult n-a mai fost.
Citește și: Dacian Cioloș, între Boléro și “Bătuta românească”
Revenind la corifeii înaltei instituții de creat semidocți, în stare să-și renege neamurile, tradițiile și credința, am găsit similitudini dintre neomarxism și jdanovism, curentul ce a controlat jumătate de planetă, mai bine de o jumătate de secol.
Nu mă întrebați despre umbrele din peștera prohodirii infamului, poreclit Om nou, treaba e mult mai complicată. Lucrarea a început demult, în primii ani ai secolului XX, undeva pe Muntele Adevărului din Elveția. Am descris pe larg laboratorul diavolului Lukács György, în alte meridiane publicistice.
Ideea principală a noii ideologii e la fel ca cea veche: bipolaritatea sferelor care trebuie musai să se respingă.
Noul Kominform e tot cu lupta contra dușmanului
Komimformul a apărut în toamna anului 1949, ca o reacție a URSS, tătucul comunismului, împotriva SUA, părintele capitalismului. A fost numit oficial Biroul de Informații al Partidelor comuniste, după reuniunea de la Belgrad, unde Andrei Jdanov, pumnul ideologic al lui Stalin și palma partidului internaționalismului comunist, a lansat teza împărțirii lumii în două: imperialistă – antidemocratică și comunist democratică. Doctrina era și ea nouă atunci, cum noi sau la fel de vechi sunt desanturile antireligioase ale juntei globaliste. Ideile esențiale reprezentau răspunsul sovietic la doctrina Truman. Jdanov condamnă imperialismul și colonizarea, dar susținea noua democrație. El anunța că blocul antiimperialist se baza, în întreaga lume, pe mișcarea muncitorilor democrați, pe partidele comuniste, precum și pe luptătorii mișcărilor de eliberare din țările coloniale. Prin urmare, în 1947, lumea a devenit bipolară, împărțită în două blocuri ireconciliabile.
citește și: SCANDAL ÎN PRESA BRITANICĂ / Românii sunt cei mai discriminați cetățeni din UE la frontiera Marii Britanii
Astăzi, după opt decenii, a apărut o altă bipolaritate, dar cu aceleași esențe crude ale ateismului dogmatic. În ideologia mișcării de sedus frustrații, se caută mereu aceiași vinovați: dușmanii poporului.
Nu vi se pare ciudat că și noile generații de salvatori cultivă, la fel ca Jdanov, incultura, mediocritatea și furia maselor?
Agenții de influență, urmașii activiștilor comuniști
Jurnaliștii de azi ai noului curent ideologic par a fi asemănători propagandiștilor de partid comunist. N-au îndoieli, doar certitudini. Văd hoțidoar acolo unde le este pus azimutul. N-ai să-i vezi deghizați în vreo multinațională, cum au făcut-o recent în BOR. Trist e că au și adepți. Noile instrumente media îi și ajută. Le amplifică mesajul. Unicul scop? Îndepărtarea bunului român de la cele sfinte și închinarea sa la gadgeturile Diavolului, care se ascunde în simple aplicații, „Big time,” vorba premierului ținut de o simplă ață
Prozeliții sectei: „Ucide credința, distruge relația omului cu Dumnezeu, omoară ierarhii”
Un apologet al curentului dogmatic, bine hrănit de sistem, zicea înaintea Marii Sărbători a Sfintei Parascheva (întotdeauna influencerii apar în preajma unor zile deosebite pentru creștini) că nu există veșnicie, ajungând un eminent al noii mișcări a cachisofiei. Filosofie vine de la înțelept. Cachisofia de la tenebre. Ambele se resping. La mijloc rămâne doar cel ciuntit de viespea progresistă.
Ca la un semn nevăzut, Mihai Șora, Andrei Caramitru și alții au continuat atacul. Bătrânul filosof paukerist a spus că el se închină doar la sfânta figură a țăranului român.
Bipolaritatea – aceeași armă ideologică
Lumile care aparent se resping uneori se atrag. Și acel loc e în credință. Unii cred în salvarea licuricilor, alții a brusturilor, dar încă mai sunt mulți care mai cred în Dumnezeu și în veșnicie.
Dacă Dumnezeu e același și pentru cei care cred și cei care nu cred, atât neomarxismul, cât și comunismul au un filon comun: Marx, gânditorul care n-a muncit nicio zi, dar a predicat drepturile muncitorilor.
Vocile lumii
Lucian Mîndruță
Influencer
„Nu există un plan B la viața asta. Cum era înainte să te naști va fi și după. Adică nimic. Când faci bine, nu se întoarce. Când faci rău, nu mai poți îndrepta dacă îți pare rău. Nu există pedeapsă de sus, nu există nici premiu. Morala e ceea ce alegi tu (…) Nu există nici veșnicie dacă nu ești piatră sau moleculă de gaz. Dacă ești ființă vie, existența ta e limitată. Nu ești cu nimic special: milioane de indivizi la fel au trăit înaintea ta și-au dispărut fără urmă,” a spus Mîndruță fanilor săi progresiști.