Armata israeliană pregătește cel mai puternic desant în nordul Fâșiei Gaza, de la Războiul de șase zile încoace. Generalii amenință că vor urma atacuri pe mare, prin aer și pe uscat, pentru distrugerea rezistenței trupelor Hamas, ascunse în tuneluri. Liderii țărilor civilizate fac un pelerinaj la Tel Aviv, anunțând sprijin logistic și militar. Mircea Geoană dă asigurări că NATO nu va intra în conflictul israeliano-palestinian. Dar de ce spunem că Hamas luptă sub steag fals?
Puțină istorie recentă nu strică. În iunie 1967, în urma războiului cu Alianța arabă (Egipt, Siria și Iordania), Israelul a ocupat Fâșia Gaza, Peninsula Sinai, Platoul Golan și Cisiordania. Acordul de la Camp David, din 1978, a pecetluit tratatul de pace dintre Israel și Egipt, dar problema palestiniană a rămas în aer.
Repetatele acorduri dintre conducerea statului israelian și Organizația pentru Eliberarea Palestinei, pecetluite de SUA, cunoscute ca Acordurile de la Oslo, au dus la retragerea a câteva sute de mii de israelieni, în 2005, din Fâșia Gaza.
Citește și: Se prefigurează căderea lumii într-o dezordine cumplită!
Intransigenții Hamas și indulgenții Fatah
La un an după, liderii Hamas n-au mai ascultat de cei ai Fatah din Organizația de Eliberare a Palestinei și au stârnit jihadul: Intifada I și Intifada II, trimițând rachete în spațiile israeliene, nerecunoscând guvernul de la Tel Aviv. În 2012, inspirându-se din Biblie, armata israeliană a pornit operațiunea “Stâlpul de nori” împotriva celulelor teroriste. Luptele au continuat până în zilele noastre.
Ultimul atac Hamas, început sâmbătă, 7 octombrie 2023, a provocat moartea a 3000 de persoane, 2215 fiind palestinieni.
Ofensiva israeliană duce la exodul a peste un milion de civili din Fâșia Gaza, acțiune fără precedent în istoria modernă a umanității. Cu cât atacurile vor fi mai nimicitoare, cu atât riposta va fi mai dură. Există nu doar riscurile escaladării conflictului în nord cu Hezbollah, formațiune paramilitară, cantonată în Liban, ci și reluarea seriilor de atentate din marile metropole ale lumii civilizate.
Occidentul a admis mult prea ușor imigranți din lumea arabă. Acum, poate vedea consecințele proastei administrări a imigrației ilegale. Există comunități în care palestinienii au peste 20% din populație.
Imperiile antice s-au prăbușit prin amestecul de populații
Prăbușirea imperiilor babiloniene și egiptene nu este o lecție pentru liderii de azi. Oare putem face o paralelă peste timp între asirieni, cuceritorii de ieri și Hamas? Eu cred că nu.
Intensificarea propagandei pro-israeliene întunecă rațiunea. Marile publicații americane și de pe bătrânul continent fac apel la cetățeni să țină cu o anumită parte din conflict.
Lumea liberă nu știe că Palestina este numele regiunii în care se află Israelul de astăzi, Fâșia Gaza și Cisiordania (care se mai numește și West Bank, în engleză). Regiunii i s-a mai spus și Țara Sfântă, Canaan și în alte moduri, de-a lungul istoriei. Arabii au ajuns de-abia în secolul VII D.Hr. în Orientul Mijlociu.
Numele de Palestina vine de la egipteni, care numeau acel teritoriu Peleset, iar asirienii i-au spus Pilistu, care în scrierile lui Herodot a ajuns Palaistina.
Hamas n-are nicio legătură istorică sau religioasă cu vechii filisteni, care au locuit în Fâșia Gaza.
Palestina se consideră leagănul civilizației umane. În teritoriul Canaan, s-au așezat mai multe triburi după epoca glacială. A existat o încălzire globală în istorie și fără amprenta ideologică de carbon care înnebunește azi planeta. Egiptenii și-au dezvoltat o civilizație pe baza agriculturii. Nilul avea dese revărsări și luncile erau hrănitoare. Se zice că Tigrul și Eufratul nu se uneau. În Mesopotamia (teritoriul de azi al Siriei, Irakului și al unei părți din Iran) s-au organizat primele rețele de irigații din lume. Vă mai amintiți de Grădinile suspendate ale Semiramidei? Dar de Codurile lui Hamurabi, primele table ale legilor, scrise și promovate în 1.760 Î.Hr.?
Evreii au ajuns înainte filistenilor în Canaan
Evreii au sosit în Canaanul – Tărâmul făgăduinței, din lungul exil în Egipt, în anii 1290-1270 I.Hr. Invazia filistenilor a avut loc o sută de ani mai târziu: 1175 – 1172 Î.Hr. În Canaan, filistenii au dominat orașele Gaza, Ascalon, Asdod, Gad. Au fondat cinci principate. Erau un popor nesemit, adică nu se pretindeau din urmașii lui Sem, fiul lui Noe.
Regatul Israelului a apărut pe la 1050-1020, sub domnia lui Samson, care a început lupta împotriva dominației filistenilor. Samuel a desăvârșit statul israelian, când a îndeplinit funcțiile de profet, preot și judecător. A întărit poziția lui Saul din triburile beniamiților. Protejatul lui Saul, David, căruia îi dă mâna fiicei sale, s-a retras în Gaza de teama invidiei protectorului său. A primit ajutorul filistenilor și a stârnit un război împotriva lui Saul. După uciderea acestuia de către unii soldați, a preluat conducerea regatului și i-a transformat pe filisteni în vasali. Urmașii lui David au pierdut cetățile și regatul istoric, în războaiele cu asirienii.
Încă o dată, să repetăm, filistenii erau un popor nesemit care a părăsit Creta și a ajuns în Canaan, la începutul secolului al XI-lea Î.Hr. Filistenii au locuit coasta mediteraneană a Canaanului, în perioada Cărții Judecătorilor. Ei au întemeiat cinci principate – Gaza, Așeklon, Asdod, Ekron și Gat.
Filistenii erau mai preocupați de intreprinderi comerciale, decât de intreprinderi de război
Armele lor ultradotate au reprezentat mereu o mare amenințare pentru israelieni. În timpul Fugii din Egipt, Moise i-a ocolit pe aceștia. Filistenii au luptat adesea împotriva israeliților. Primului rege al lui Israel, Saul, i-au slăbit temporar puterea. Mai târziu, un păstor pe numele lui David (devenit al doilea rege al lui Israel) i-a cucerit, după ce l-a învins în luptă pe marele filistean, pe nume Goliat. Filistenii s-au ocupat mai degrabă cu întreprinderi comerciale, decât cu raiduri militare. În paginile Cărților Regilor, sunt descrise luptele evreilor cu filistenii, până când asirienii i-au învins complet. Filistenii s-au asimilat apoi în culturile înconjurătoare și au încetat să mai existe ca națiune separată.
Trupele Hamas n-au, deci, nicio legătură cu filistenii. Asta pentru corecții politic, neoconservatorii care susțin cauza palestiniană.
În istorie, arabii au venit peste israelieni și nu invers. Se crează emoții colective sub steag fals, cu scopurile de a distruge epoca prosperității și inducerea hazardului ca politică globală.
VOCILE LUMII
Brandon Smith
“Războiul tuturor războaielor”
“Puțină lume a auzit de un mărunt eveniment survenit în jurul anului 1200 î.Hr., numit Prăbușirea din Epoca de Bronz, în regiunea cunoscută sub numele de Levant (Orientul Mijlociu de astăzi). Majoritatea dintre noi învățăm că istoria și progresul urmează o linie dreaptă și că fiecare generație îmbunătățește cultura și inovațiile generațiilor precedente. Această iluzie este construită în jurul unei concepții despre trecut, influențată de Smithsonian. În realitate, istoria are tendința de a urma un cerc sau o spirală, inovația conducând la facilitate, facilitatea la lene și la corupție, iar corupția conducând la slăbiciune și prăbușire. În nenumărate rânduri, omenirea a cunoscut raiul pe pământ pentru a fi apoi alungată din el. Supraviețuitorii construiesc de atunci colibe pe ruinele fostelor imperii și reîncep de la zero,”a scris americanul Brandon Smith, în At-market, citat de Active News.