3 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăOp & EdOpiniiCu cine s-a luptat Donald Trump?

Cu cine s-a luptat Donald Trump?

Donald Trump a avut de partea sa doar creştinii care compun partea tăcută a populaţiei de peste 200 de milioane de oameni şi o imensă încredere în puterea lui de a învinge.

Adversarul său, Joe Biden, un autist politic (aproape 45 de ani nu a promovat vreo idee proprie despre administrarea unor state), a fost susţinut de cavaleria grea a sistemului, formată din funcţionari şi elitele serviciilor secrete, aflate în subordinea multinaţionalelor ce vizează o nouă ordine mondială.

Şi americanii de culoare îl preferă pe Trump

Lupta nu s-a dat nu numai între capitalism şi socialism, marelui plan global numit Great Reset (Marea Resetare) i s-a opus Trump, susţinut de forţa mocnită a tradiţiei şi a credinţei alegătorilor.

Urmaşii stăpânilor de sclavi (Democraţii de azi) au susţinut odioasa mişcare “Black Lives Matter,” prin care vor să recompenseze neajunsurile trecutului. Numai că 46% dintre cetăţenii de culoare l-au susţinut pe Trump şi doar 42% pe Biden.

Cardinal: lupta dintre Copiii Luminii şi Copiii Întunericului

Cardinalul italian Viganò, fost Nunţiu Apostolic la Washington, astăzi în surghiun în Kosovo, pentru că nu e de acord cu progresismul ideilor Papei Francisc, a catalogat scrutinul de azi, drept o bătălie apocaliptică între Bine și Rău, între Copiii Luminii și Copiii Întunericului, prin care se va decide pentru multe veacuri de acum înainte soarta lumii.

Am mai scris, bătălia a fost crucială. Un moment de cotitură a istoriei. O inegală luptă între greii planetei şi un singur om, de partea căruia au fost doar diviziile creştine.

A înmiit talantul, dat de tatăl său şi a adus prosperitate Americii

Donald Trump, fiul unui latifundiar din Queens, a învăţat de mic Pilda Talantului. A înmiit milionul primit de la tatăl său. A biruit mai mereu pentru că a crezut în propriile-i convingeri şi în leadership-ul pe care l-a exersat de mic.

Ca un observator de de decenii a politicii americane, pot susţine că niciodată vreun preşedinte nu a avut o presă atât de ostilă.

Mai mult, contrar primului amendament din Constituţia SUA, potrivit căruia Congresul nu va putea da nicio lege de îngrădire a libertăţilor de expresie, Trump a fost cenzurat de mii de ori de reţelele sociale, noile scule ale sistemului nevăzut.  Deep-state-ul, aşa se traduce corect. Nu stat paralel.

Înainte de votul final pentru preşedinte, vrăjitoarele s-au reunit cu mişcările feministe pentru a face ultimele ritualuri întru propăşirea marxismului, printr-o manifestare “Flush Trump” (Trageţi apa după Trump n.a.). Nervoase că în vechiul mandat magia nu a putut interacţiona cu puterea, au scos întreg arsenalul de cântece şi descântece împotriva puternicului preşedinte.

 

 

Vocile lumii:

54% dintre americani consideră că cel mai bun guvern, în timp de pandemie, este acela care pune pe primul loc sănătatea cetăţenilor în dauna libertăţilor individuale, potrivit studiului “Spre ce se îndreaptă SUA, socialism, comunism sau colectivism?” realizat de YouGov, la comanda Memorialului Victimelor Comunismului.
 
“America profundă a ieşit masiv la vot. Poate că e ultimul sufragiu în care alegerile chiar mai contează. Urmează oricum Noua Ordine Mondială. Greii planetei nu se pot opri. Nu au sistem de frânare.”

 
 
Tinerele generaţii, seduse de marxism 
 

Trump s-a luptat şi cu pandemia. A fost singurul om politic care a încercat să redea încrederea americanilor în sistemul de sănătate. A ironizat virusul şi l-a trântit, dar doar pentru trei zile. A găsit resurse şi s-a ridicat.

Creşterea curentului neomarxist (la ei se spune socialism) de la 36% în 2019, la 40% în acest an, potrivit studiului “Spre ce se îndreaptă SUA, socialism, comunism sau colectivism?” realizat de YouGov, la comanda Memorialului Victimelor Comunismului, pe care progresiştii îl vor desfinţat, a întărit flancul de luptă al lui Biden.
Rezultatul votului crucial din 3 noiembrie trebuie căutat şi în evoluţia curentului socialist.

Neomarxismul prinde la publicul tânăr, „sătul de prea mult bine”

Sociologii americani împart eşantioanele de cercetare în patru mari grupe: Boomerşii (cei care au supravieţuit războiului din Vietnam şi şi-au ancorat în piept “Make love not war”), Generaţia X, urmaşii acestora, născuţi între 1970-1980), milenariştii (de după 1990) şi Generaţia Z, actualii tineri, porecliţi pe alocuri Zombi, datorită dependenţei de aplicaţiile mobile.
Favorabilitatea „socialismului” este în creștere față de 2019 în rândul Gen Z (9 puncte), Gen X (6 puncte) și în rândul Baby Boomers (5 puncte).
Curentul „marxism” scade în rândul milenarilor și crește în rândul Generaţiei Z, potrivit cercetării YouGov.
„Marxismul” are în continuare cea mai mare favorabilitate în rândul Gen Z (30%) și a milenariştilor (27%) comparativ cu alte generații.
Spre fericirea planetei, generaţia tăcută, cea care precede pe cea a Boomerşilor, în proporţie de 72%, crede că marxismul duce la un stat totalitar.

O constantă a studiului rămâne: americanii cred încă în valorile capitalismului, cel care ne-a sedus încă de pe vremea când visam să cărăm sculele trupei The Rolling Stones, noi fiind prizonierii comunismului, ideologie pe care americanii, în majoritatea lor, nu o cred periculoasă acum.
După ce a retras SUA din Acordul de la Paris, privind schimbările climaterice, Trump a fost stigmatizat de marii profitori care din surogate, adică E-uri, vor să scoată profit.
Preşedintele republican s-a prins că Green-deal-ul urmăreşte distrugerea sistemului de exploatare a zăcămintelor şi a ridicat zonele petroliere la luptă împotriva democraţilor. După greşeala lui Biden, prin care anunţa sfârşitul industriei petroliere, Trump a răsucit cuţitul în rană şi a apărut ca mare vindecător. A răsturnat, cum se zice pe la noi, masa în capul democratului susţinut de sistem.   
Cu atâţia adversari, Trump nu mai avea nevoie de prieteni, ci doar de voturi.

America tăcută decide preşedintele

America profundă a ieşit masiv la vot. Poate că e ultimul sufragiu în care alegerile chiar mai contează. Urmează oricum Noua Ordine Mondială. Greii planetei nu se pot opri. Nu au sistem de frânare.

Suntem în mers. De acum încolo nimeni nu va mai avea curajul să tragă semnalul de alarmă.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă