Sectoarele 2,3 și 4, partea de est a Bucureștiului, poetic denumite scutul de răsărit, vor fi conduse de Rareș Hopincă, Robert Negoiță și Daniel Băluță, toți trei de la PSD, ca „să moară de ciudă dușmanii!”
Din hate și de la Capra Podului, junii useriști și-au făcut tribună de luptă. Astfel, un Neica Nicușor Nimeni a ajuns, dintr-un oengist fără de nume, savantul matematician al celui mai mare buget administrativ al țării, Bucureștiul. Tras de ață de Ambasadă, e acum “primarul care este,” adunând voturi cât în lună și-n poveste.
Dat afară și din propriul partid, Nicușor Dan a tras pe linie moartă planul investițional al capitalei. De ciudă sau din decizie nebună, electoratul pensat neuronal a dispus o reangajare a sa în funcția de primar general, după ce într-un întreg mandat n-a șlefuit decât băncile din sălile pașilor pierduți. Asta așa ca să nu mai fie “corupții” la putere. Adică cei care fac și știu cum să facă. Are sens să explicăm gânditorilor prin lozinci că democrația ateniană a lui Pericle a durat fix cât s-a construit Templul? Mai apoi au venit hoardele distructive. Nimic n-a mai rămas în agoră, doar slove moarte pentru un viitor incert.
Departe de noi gândul că cel mai odihnit primar general din istorie s-ar putea compara cu Pericle, constructorul. El, ruinatorul, poate doar cu Ahile, înțepatul în gleznă și lovitul în aripă de Polixena. Al nostru Nicușor are doar fața pătatului de filoxeră, nicidecum de erou.
Cu o față de constructor, câmpulungneanul Rareș Hopincă a apărut în fața alegătorilor din sectorul 2 și l-a trimis acasă pe Radu Mihaiu, edilul care promisese, încă din campania trecută, că nu va da niciun ban bisericilor din sector. Aceștia s-a ținut de cuvânt! Puțini l-au mai trecut pe acatistul electoral, numit buletin de vot. Hopincă are cu zece ani mai puțin decât celebrul Daniel Băluță, ce a transformat un sector distrus, într-unul de poveste.
La vârsta de 39 de ani, a dobândit o experiență profesională de 15 ani, dintre care opt ani în funcții de conducere. Potrivit celei mai recente declarații de avere, el deține două apartamente în București: unul cu o suprafață de 66 mp, achiziționat în 2011, și un altul cu o suprafață de 41 mp, achiziționat în 2015.
De asemenea, deține obiecte de artă și bijuterii evaluate la 30.000 de lei, precum și sume de 10.800 de euro și 500 de dolari în conturi.
Rareș Hopincă este membru al PSD începând din 2009, iar din 2019 îndeplinește funcția de președinte executiv al PSD Sector 5. El este licențiat în filosofie și CV-ul său evidențiază experiență în domeniul relațiilor publice și comunicare, înainte de a ocupa funcții publiceÎntre 2014 și 2018 a ocupat funcții de director în diverse societăți comerciale, iar între 2018 și 2020 a fost coordonatorul programului de asistență tehnică implementat de Sectorul 5 în colaborare cu Banca Mondială.În calitate de City Manager al Sectorului 5, a deschis căile de colaborare ale Primăriei cu diverse entități publice și bănci finanțatoare.
A atras zece milioane de euro pentru școlile din cel mai sărac sector al Bucureștiului.
Anul trecut, Rareș Hopincă a semnat un parteneriat între Ministerul Transporturilor, Sectorul 4 și Consiliul Județean Ilfov pentru construcția liniei de metrou între Gara de Nord și Gara Progresul. De asemenea, a fost implicat în demararea primilor pași pentru realizarea liniei de metrou între Piața Unirii și Bragadiru (magistrala M7).
În calitate de prefect al Capitalei, a luat pulsul administrativ și a intervenit doar acolo unde îi permitea plapuma: pe teren juridic. A inițiat acțiunile în Justiție pentru recuperarea unei părți din IOR și a Menajeriei Circului, dar și pentru anularea unor autorizații de construire emise ilegal de primarul general, cum este cazul Rahmaninov 2E.
A pregătit și lansat un program de regenerare urbană a cartierului Rahova, reabilitarea termică a o sută de blocuri de locuințe, investiții în educație și depunerea de proiecte pentru atragerea de fonduri nerambursabile de peste 800 de milioane de lei
Alături de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a atacat în instanță dispozițiilor de retrocedare din 2005 ale Primăriei Generale, care vizau cele 12 hectare din Parcul IOR pentru construcții abuzive. Așadar, o luptă dreaptă, corectă, pentru cauza Bucureștiului și în interesul imediat al bucureștenilor, nu ca la Nicușor Dan, în interesul himerelor sau cailor verzi de pe pereți.
De vocație constructor, n-a căutat broaște în lacul Colentina care să-i descânte viitorul. ici n-a umblat pe șantiere cu șlapi de tefelist, să râdă muncitorii de el.
Electoratul bucureștean, în anumite privințe, pare că s-a maturizat. Dar, totuși, rămâne inexplicabil cum unul din doi alegători bucureșteni au putut alege Nicușor Dan.
Vocile lumii
Candidat PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, fost prefect al Capitalei, a spus, la „Cursa pentru Bucureşti”, că, dacă va fi ales, va scoate stâlpișorii instalați de actualul primar, Radu Mihaiu, pentru a împiedica șoferii să parcheze pe trotuar. Pe lista de promisiuni se află și supraetajarea parcărilor mari dintre blocuri, precum și o linie de metrou până în Voluntari, conform declarațiilor făcute în timpul campaniei electorale.