Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al Capitalei! Astăzi, vorbim despre bătălia din Sectorul 1, care nu se dă doar între Clotilde Armand și necunoscutul George Tuță, candidatul coaliției PSD-PNL. Mai sunt și alți candidați pregătiți să intre în cursa electorală: Mircea Andrei (Alianța Național Creștină), Liviu Negoiță (Partidul Umanist Social Liberal), Ramona Ioana Bruynseels (AUR), Dan Podaru (PER). Revenire pe turnantă a fostului primar Dan Tudorache, care va candida din nou, strică jocul de putere.
Candidatul cu UM-ul SRI în CV
Poziționarea lui George Tuță (singurul parlamentar cu UM-ul SRI în CV) la egalitate cu Clotilde Armand – 28 %, de către sociologii puterii, pare a fi înșelătoare, în condițiile în care cinci personalități de calibru, cu notorietate mare, se vor înscrie în competiția de anul acesta pentru Primăria sectorului 1.
citește și: De ce nu se creează efectul de campanie electorală?
Se fac mari presiuni asupra lui Liviu Negoiță, fostul primar de succes al Sectorului 3, care în anul de grație 2012, a pierdut Primăria din cauza coincidenței de nume cu actualul edil, să se retragă! Nu vrea. După Dan Tudorache, este de departe cel mai bine pregătit în administrație, capabil să ridice Sectorul la rangul de ”Verde” din trecut.
Dan Podaru, consacrat drept cel mai veritabil opozant al lui Clotilde Armand, a fost dat afară din PNL de George Tuță, pe motiv că avea acțiuni prea dure împotriva edilului. Acum, în calitate de președinte al filialei de sector a Partidului Ecologist Român (PER), este pregătit să intre-n competiție, chiar și împotriva candidatului coaliției PSD-PNL.
citește și: Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie
Fostul senator de Dâmbovița al PDL (în timpul guvernării Boc), Mircea Andrei, și-a anunțat candidatura din poziția de președinte al Alianței Național Creștine, cu simbolul electoral Clopotul.
Tudorache vine puternic din urmă. Va avea susținerea mai multor partide
Edilul învins în camera de depozitare a voturilor în alegerile locale din 2020, Dan Tudorache își anunță și el prezența pe listele electorale, după ce și-a rezolvat problemele în justiție. Mă rog, și Clotilde Armand are dosare penale, dar nimeni nu se sinchisește să le dea soluții, ea fiind protejată de sferele oculte.
Tudorache va candida probabil ca independent. În contextul în care PSD – sectorul 1 n-are candidat, dar n-o să-l susțină pe necunoscutul Tuță-batistuță.
În aceste condiții, e greu de crezut datele sondorilor puterii: egalitatea la puncte între Armand și Tuță, la pragul de 28 %. Aceiași pigulitori de date statistice susțin că 60 % dintre cetățenii sectorului 1 nu-l cunosc pe candidatul Coaliției PSD-PNL. Păi, și atunci, cum trei din zece bucureșteni “de Verde” îi acordă în mod clar votul?
O imensă nebuloasă gravitează în jurul alegerilor din “orașul” cu cel mai mare buget din țară, după cel al Capitalei, dublu față de cel al Timișoarei. Și mai există un paradox în cea mai bogată unitate administrativă din România: numărul angajaților e dublu față de cel al locuitorilor, deci numai din taxele pe salarii se pot face lucruri mărețe.
Mandatul gropi, gunoaie, șobolani – GGȘ
Sub conducerea useristei Clotilde Armand, mamă a patru copii, având o avere nedovedită și necontrolată de autorități, posesoare a unui număr exagerat de PFA-uri, mare profitoare a autostrăzii doar pe hârtie Bechtel, sectorul s-a umplut de gropi, gunoaie, șobolani. GGȘ s-ar putea numi mandatul său.
Până la venirea lui Tuță “împăciuitorul,” ea avea o opoziție consolidată în jurul profesorului universitar (culmea de semiologie), Dan Podaru. Ce a făcut vajnicul sereist Tuță, odată instalat în scaunul de președinte al filialei de sector PNL, cu grația lui Burduja? L-a dat afară pe intransigentul consilier liberal, după o luptă de aproape patru ani, și a votat, cu restul rămașilor în Consiliul Local, bugetul lui Clotilde Armand.
Ce credibilitate are lupta afișată între tânărul de 38 de ani și mama a patru copii români, care încă n-a învățat limba română? Există temerea de un blat uriaș.
Ofițerul candidat a lucrat numai la stat. A economisit cel puțin două mii de euro/lună. Și are doi copii
Cât despre onorabilitatea lui George Tuță, vorbește CV-ul său. Las deoparte, modul cum l-am surprins în urmă cu șaisprezece ani, înregistrând la PNL sectorul 2 un dialog privat. Ulterior, s-a rugat de mine să-i găsesc un job. A intrat în aria informativă și de protecție a servietei cu cifru a lui Eduard Hellvig.
Într-un deceniu, a reușit să adune o avere uriașă, lucrând doar la stat. Are jumătate de milion de lei în depozite bancare. Și-a construit la Otopeni, o vilă de 170 mp. Conform dezvoltatorilor imobiliari din zonă, ar costa altă jumătate de milion de lei. A mai achiziționat două terenuri, în suprafață totală de 820 mp, împreună cu soția. Și acestea adună, la valoarea de piață, altă jumătate de milion de lei. După cum vedeți, viața lui e fragmentată în jumătăți de milion. Ce salariu a avut la UM-ul SRI? Asta nu spune. Trai pe vătrai. Niciun corporatist n-ar fi putut economisi cel puțin două mii de euro pe lună. Sigur că peste ofițerii activi nu vine “DNA să vă ia!”
În contextul în care se pune o ceață groasă peste devenirea și împlinirea unui lucrător la stat, cine să mai creadă că luptă într-adevăr împotriva Clotildei Armand, o altă obedientă structurilor nevăzute de putere?
Fiertura de tarabă electorală: Armand vs Tuță
Fripți de ciocolățile calde din localurile din Herăstrău, noi, alegătorii vigilenți, nici nu ne apropiem de fiertura numită Armand vs Tuță, chiar dacă acesta pare asistat de venerabilul Andrei Chiliman, cel puțin în tablourile de pe străzi. Dacă ar fi vrut să câștige alegerile cu adevărat, speranța liberală Tuță l-ar fi angajat ca director de campanie electorală pe Eduard Hellvig. Măcar știam o treabă. Fostul director al SRI i-a asigurat victoria lui Klaus Iohannis, în “prezidențialele” din 2014, în chip de șef de campanie.
În contextul ruperii lanțului de iubire din Capitală dintre PSD și PNL, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, intrând separați în luptă cu Nicușor Dan, e greu de crezut că George Tuță mai are bazin de expansiune electorală, PSD-ul reorientându-se către un candidat apropiat Gabrielei Firea.
Este imperios necesară constituirea unei alianțe rapide între cei șase competitori. I se poate spune Alianța de Verde (în perioada interbelică purta acest nume, fiind cel mai înverzit sector al Bucureștiului). Împreună, pot aduna peste fatidica cifră de 30 %, doar că orgolile trebuie lăsate acasă.
#Haicăsepoate, haștagul eternului învingător Daniel Băluță poate fi un imbold la luptă.
Pentru cine bat clopotele, băi, Mitică de la UM?
VOCILE LUMII
G4Media
Fostul consilier PNL Adrian Oianu a anunțat luni că va candida la Primăria Sectorului 1. El a declarat, într-o postare pe rețelele sociale, că a strâns semnăturile necesare.
În ianuarie 2024, el a demisionat din PNL și din Consiliul Local, pe motiv că preşedintele interimar al PNL Sector 1, George Tuţă, numit în această funcţie în decembrie 2023, „a impus o politică de partid inacceptabilă, punând o presiune nejustificată” asupra consilierilor locali.
Printre „multiplele manifestări abuzive” ale noului lider PNL Sector 1, acesta a invocat obligaţia de a vota „un proiect ilegal, lipsit de toate avizele necesare,” care prevedea reconstruirea Pieţei Matache,” scrie G4Media.ro.