În weekend, la ultima Școală de vară de la Neptun, președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a prezentat pilonii de forță ai programului său prezidențial.
Totodată, la acel eveniment, a avut loc fuziunea dintre Blocul Suveranist Român, condus de cel mai tânăr politician, Florin Eremia, cu PNȚCD. Liderul țărăniștilor a subliniat că e prima oară în istoria post-decembristă, când alte partide fuzionează cu țărăniștii și nu invers, așa cum au încercat prea mulți “sindicaliști politici”.
Blocul Suveranist Român s-a format în iarnă, prin asocierea dintre mai multe partide naționaliste. În alegerile locale, candidații săi au reușit să obțină rezultate modeste, doar un mandat de primar și douăsprezece posturi de consilieri.
“Ne-am unit forțele pentru a promova principiile fundamentale ale celor care au întemeiat România modernă,”
a declarat Cosmin Vătafu, lider al BSR.
El a mai deplâns lipsa unui partid de conștiință națională, care să readucă o parte din cei opt milioane de români din diaspora acasă. Împreună cu reprezentanții PNȚCD care au mai rămas alături de liderul lor, și-a propus să reprezinte mai coerent interesul “diasporenilor”.
Structurat pe mai multe domenii, programul prezidențial al candidatului Aurelian Pavelescu se va constitui în “singurul proiect de țară care dezvăluie mecanismul de ocupație a României și aduce soluții de revenire la forța de altădată a unei națiuni vrednice”. Acest președinte trebuie să scoată din priză Statul Paralel.
Cum va reuși să obțină liderul țărănist voturile necesare pentru a-și impune programul?
A dat de înțeles că va începe un proces lung de negociere cu forțele naționaliste și cu liderii lor, fiind conștient că singur nu va putea impune ideile de găsire a soluțiilor de descătușare. Intenția sa este ușor sesizabilă: readucerea PNȚCD în Parlament, după o absență de două decenii.
Principalele teme din programul “Un președinte pentru cei care n-au avut președinte” sunt: revenirea președintelui la rolul de mediator, înființarea Comisiei de Inventariere și Evaluare a tuturor resurselor proprietate publică, schimbarea radicală a sistemului de sănătate, refacerea suveranității alimentare a României, creșterea populației – ieșirea din iarna demografică, renunțarea la manualele alternative și trecerea responsabilității conceperii acestora în “parohia” Academiei Române.
Pavelescu nu și-a ascuns aroganța. A dezvăluit audienței că s-a întâlnit recent cu Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, discutând soluții de colaborare între două entități istorice. “Care dintre cele două ar trebui să fie pe primul loc în cartea de istorie a României?” – l-a întrebat pe distinsul profesor, aflat la conducerea Academiei Române. Tot el a răspuns: PNȚCD-ul, fără de care nu s-ar fi înființat forul academic.
Aurelian Pavelescu a demonstrat că și-a făcut bine lecțiile pentru un document anticolonialist. Pe alocuri, discursul său părea un pic ceaușist, mai ales când a discutat despre sistemul național de sănătate.
Deliciul audienței a fost stârnit doar în momentele criticilor aduse celor patru foști președinți, care au “uzurpat funcțiile oficiale, dând lovituri de stat succesive în administrațiile lor”. Cel considerat de către prim-vicepreședintele George Rizescu un fel de “Bălcescu modern”, făcând aluzie la proveniența sa din Vâlcea, a tunat și a fulgerat, în acord cu vremea din afara spațiului de conferință, împotriva trădătorilor de neam și țară, făcându-i vinovați de aservirea resurselor și intereselor țării puterii colonizatoare.
“După 1989, toți cei patru președinți au distrus România, au șantajat parlamente, au impus premieri convenabili străinilor și au preluat toată puterea în stat, ceea ce este anticonstituțional,”
a încins audiența candidatul Aurelian Pavelescu.
De senzație a fost propunerea acordării unei cote de apă gratuită acordată copiilor, invocând distrugerea vechilor cișmele de la margine de drum. “E aberant că părinții trebuie să achite contravaloarea a două pâini, zilnic, elevilor când merg la școală,” a spus candidatul la președinție, aducând în prim plan existența unor legi în Franța, Italia etc, de a oferi la orice masă un pahar gratuit de apă.
În calitate de candidat la președinție, Aurelian Pavelescu a lansat un arsenal de invective împotriva sistemului fast-food. El propune un program de luptă împotriva obezității.
“PNȚCD nu militează pentru ieșirea din NATO sau UE, ci pentru revenirea la o uniune de națiuni – așa cum au proiectat-o părinții fondatori, Adenauer și Charles de Gaulle – o Europă a patriilor, o comuniune creștină. Puterea de la Bruxelles a fost uzurpată de globaliști,”
a conchis liderul PNȚCD.
Aurelian Pavelescu și-a făcut un titlu de glorie din relația sa cu adevărații suveraniști europeni, cu apropierea sa față de Viktor Orban.
Ideile exprimate par bune, dar să vedem ce mijloace va avea pentru a reuși să le împărtășească semenilor de crez, de atitudine și de conștiință națională.
VOCILE LUMII
“Instrumentele de ocupație ale României sunt mult mai dure decât cele militare. Le putem accepta doar dacă suntem spălați pe creier, ca-n Orwell. Noi nu suntem nevertebrați. Dacă plătim 2,5 % pe înzestrare militară, adică în jur de 7,5 miliarde de euro, ce înseamnă 2,5% în Germania, stat care nu pune în practică directiva NATO. Există un plan sinistru de depopulare a României,” a mai spus, cu prilejul Școlii de Vară de la Neptun, Aurelian Pavelescu.