13.9 C
București
vineri, 24 ianuarie 2025
AcasăOp & EdAnticorupția mai scoate un luptător din arena luptei pentru salvarea inimilor corupte

Anticorupția mai scoate un luptător din arena luptei pentru salvarea inimilor corupte

Când judecătorii de la Tribunalul Timișoara au decis că Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă din Timișoara, trebuie să stea minimum treizeci de zile în arest, pentru o presupusă mită, grefierii nu au consemnat nici cazurile grave pe care le-a îngrijit celebrul chirurg “salvator de inimi și de vieți,” nici numărul pacienților de pe lista de așteptare. 

Noul Gestapo și-a reintrat în pâine. Reauavestire e că au mai trimis o victimă în lagărul anticorupției. Trotinetiștii juisează. Gleznuțele goale se înroșesc. Pălmile admiratorilor DNA ard de atâtea aplauze. Inimile lor bubuie de fericire. Părtași la crime, se simt confortabil în pielea samaritenilor cauzelor străine. Visează că inima lor e de piatră și nu vor avea nevoie vreodată de chirurgi ai inimilor.

Anticorupția a învins încă o dată. “Cine nu sare / ia condamnare!” Marian Gașpar n-avea timp să petreacă prin piețe, alături de stagiari, la mitingurile de adulație a Zeiței Anticorupție. El opera. Făcea ce știa mai bine. Salva vieți, când alții credeau că salvează țara, bătând aprig cu peturile în asfalt. 

Reauavestire e că magistrații bucureșteni și cei arădeni (procurorii timișoreni fiind săriți din acțiune n.a.) au condamnat cu bună știință nu doar un chirurg de geniu, ci și o serie dintre pacienții săi. L-au trimis pe celebrul chirurg la ”Popa Șapcă”, pentru că niște intifadiști i-au strecurat în cabinet o mie de euro. Vă dați seama? În România procurorilor, doar spețele mici fac dosarele mari. 

N-ați auzit de vreo investigație a vânzării pe trei bobi a Mintiei, a speculei cu energia făcută de OMV (produce cu 50 de lei MWh și vinde cu 2.500 de lei), a milioanelor de doze de vaccin aruncate la closet, a miliardelor de măști lipsă din pandemie. N-o să vedeți și n-o să auziți zornăit de cătușe la actualii demnitari, unși cu factori de protecție! 

Marii hoți sunt dați cu factor de protecție extern

Îl anchetează vreun procuror pe Virgil Popescu pentru că din exploatarea Black Sea Oil&Gas, România nu primește nicio moleculă de gaz, deși legea prevede fifty-fifty între statul român și compania americană? No way. 

“Lupta împotriva corupției este sinonimă cu lupta pentru societatea mai bună pe care ne-o dorim. Ea nu trebuie să fie apanajul exclusiv al unei instituții, ci un angajament comun al tuturor factorilor decizionali”, a spus recent Klaus Iohannis, viitoarea victimă a statului de drepți, la aniversarea a douăzeci de ani de viață a DNA.

Procurorii DICOT, cei care n-au dat încă de urma criminalului Luizei din Caracal și n-au investigat cum trebuie uciderea Alexandrei, s-au prăvălit peste un medic dintr-un spital de elită al medicinei românești. Au intrat ziua ca hoții, să pună pe masa chirurgului ștocul de o mie de euro și să strige:“Am învins!”

Citește și: Penalii din energie

În toate scurgerile de informații din presa cabotină, nu apare nicio probă că doctorul Gașpar le-ar fi pretins bani celor care au asigurat flagrantul. Mai mult, cunoscătorii codurilor penale se mai întreabă încă de ce darea de mită nu e pedepsită,în cazul acesta,deși leguitorul a formulat extrem de clar criminalitatea faptei. 

Unde-i lege, nu-i tocmeală, se zice la români. Dar lupta anticorupție seamănă cu vânătoarea de vrăjitoare din evul mediu întunecat. Pe cine a supărat chirurgul Gașpar? Nu s-a închinat la poarta mântuirii neamului prin disoluție națională? 

Românii și-au mai distrus o punte spre elita mondială. Servitorii n-au grile de valori, doar scări de interese

Păcatul lui primordial e că face parte din elita medicală românească. În panoplia distrugerii de identități și de profesii a luptătorilor anticorupție mai apare un caz. Fecunde sunt tenebrele, din negură ies viermii devoratori. 

Trăim într-un excepționalism democratic. O juntă de magistrați ia în stăpânire statul și epilații de sentimente și de trăiri românești dau like-uri. Lupta anticorupție a învins. Nimeni dintre aplaudaci nu se gândește că mâine i-ar putea aduce nevasta pe lume un copil cu malformații cardiace și că ar avea nevoie de mâna chirurgului bănățean. 

În Clinica de la Pădurea Verde, de la marginea Timișoarei, unde Marian Gașpar era șef, s-a format o echipă sub pavăza sa. I-a trimis pe tineri la școli în străinătate. S-au întors cu noi soluții în lupta pentru salvarea de vieți. Sute de copii au fost readuși la viață, sub supravegherea “penalului de azi”. Ghidirmicii din spital se spune că nu prea mai suportau aura prestidigitatorului de inimi și l-ar fi dat în primire.

Anticorupția mai scoate un luptător
desen de Ștefan Popa Popa’S

Secția Chirurgie Cardiacă Pediatrică, condusă de Gașpar, a fost  reabilitată și echipată cu instrumente de ultimă generație, prin grija Mitropolitului Banatului, ÎPS Ioan Selejan. Aici vin de urgență oameni din toată țara cu infarcte miocardice acute, endocardite, disecții de aortă, anevrisme, dar și pacienți programați pentru boli cardiace cornice. Mătușa mea de la Constanța a trăit treizeci de ani după o operație făcută de Gașpar pe inimă. 

Lupta anticorupție scoate, astfel, un luptător din arena luptei pentru salvarea inimilor corupte. 

Au distrus cariere. Au ucis. Pot etala hegemonului panoplia de cranii, într-un criminal ritual al închinării

Cunosc zeci de cazuri de medici, acuzați de statul de drepți, târâți zeci de ani prin pușcării și tribunale, care și-au probat în final nevinovăția. Judecătorii înaltelor curți au bătut cu ciocanul: faptele nu există. Dar cicatricile rămân. Nimeni dintre magistrații făptuitori de dosare false n-a fost judecat pentru abuz în serviciu. Ba mai nou, de dragul eliminării MCV, leguitorul român se pregătește să dea imunitate absolută tuturor magistraților. Ei nu vor mai răspunde pentru abuzuri. 

Toată presa, cu mici excepții, este preocupată de averea lui Gașpar și de salariile sale. Niciun reporter nu este interesat de lista supraviețuitorilor operațiilor pe cord deschis, făcute de doctorul Gașpar.

Vocile lumii

RFI

Radio internațional

Anticorupția mai scoate un luptător

“S-au reluat operațiile de inimă la copii. În urmă cu douăzeci de ani, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara au fost făcute aproape 900 de intervenții chirurgicale pe cord la copii și tineri. Cel mai mic pacient  a avut numai trei zile. Tot la spitalul de la Pădurea Verde, în 2003, a reușit și primul – și singurul de până acum – transplant de inimă la un băiat de 16 ani,” spunea Otilia Ghițescu la Radio RFI, în urma deschiderii noii secții moderne pentru operații pe cord de copii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Eliminarea facilităților fiscale: Doar 10% dintre angajatori vor ajusta salariile brute

Conform unui sondaj realizat de PwC România, doar unu din zece angajatori intenționează să ajusteze salariul brut pentru a compensa eliminarea scutirii de impozit...

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: Vreme mai caldă decât normalul perioadei

Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât media obișnuită pentru finalul lunii ianuarie și mare parte din februarie, în toate regiunile țării. Potrivit Administrației Naționale de...

Protest masiv la Guvern: Ceferiști, polițiști, militari și mineri contestă ordonanța „trenuleț”

Vineri, între orele 13:00 și 16:00, mii de angajați din diverse domenii, inclusiv ceferiști, militari în rezervă, polițiști, mineri, silvicultori, siderurgiști și angajați Metrorex,...
Ultima oră
Pe aceeași temă