Marea resetare este un termen golit de sens, la fel ca materialismul dialectic. Toți îl folosesc, dar nimeni nu-l pricepe. Acesta a apărut din creierul lui Klaus Schwab, președintele Formului Economic Mondial de la Davos, prin iarna anului 2020, ca un document manifest pentru societatea globalistă de mâine. Însăși Angela Merkel s-a îndoit de eficiența noii doctrine economice. A apărut și o carte cu același nume.
Prin Marea resetare, Marx se reinterpretează. Doar cei care n-au studiat ideologia celui din urmă nu cunosc punctele comune ale celor două doctrine. La distanță de aproape 200 de ani, “înțeleptul” de la Davos îl reeșapează pe Marx. Ambele gândiri sunt considerate malefice pentru că-l exclud pe Dumnezeu din puterea creației.
citește și: Ineptocratul de la Cotroceni are siamezi
Trei frați pătați
Agenda Marii Resetări ar avea, la fel ca cea a marxismului dialectic, trei componente. Prima ar viza – în viziunea lui Schwab – o economie echitabilă “a părților interesate.” Marx milita pentru egalitate, dar nu la fel distribuită. A doua idee din această agendă ar fi construirea infrastructurilor verzi, iar industriile specifice să primească stimulente de la stat. Noua direcție ecologică a dezvoltării este similară revoluției permenante, gândită de Karl Marx. În ambele doctrine statul este “forța motrice,” vorba activiștilor cu limbă de lemn. A treia se referă la a patra industrializare a planetei și la nevoia omului de a fi asistat de o putere supra statală. Și Marx avea o curriculă asemenătoare, progresul mijloacelor de producție.
Globalismul – obsesie sau scop?
Cei care vor citi Manifestul lui Marx și Engels pentru viitoarea societate multilateral dezvoltată vor putea afla că încă din1847, ei prefigurau globalismul de azi, prin maxima concentrare a capitalurilor și a mijioacelor de producție. Nu au avut viziuni idilice, dar veți putea înțelege că acești gânditori, în lupta lor pentru emanciparea socială, nu au muncit vreodată alături de clasa muncitoare, în numele căreia perorau binele absolut. Au creat un sistem criminal.
Klaus Schwab e și el un om odihnit. De profesie inginer și economist, conduce de vreo cinci decenii Forumul Economic Mondial de la Davos, o societate cu responsabilitate limitată. El zice că progresele tehnologice sunt folosite azi pentru realizarea profiturilor unor companii, în detrimentul progresului social. Marx susținea că societatea capitalistă creează mari inegalități, iar muncitorii sunt exploatați de capitaliști.
După eliberare, clasa muncitoare mergea în paradis
Creatorul doctrinei marxiste susține că prin lupta de clasă se va ajunge la o nouă conștiință socială și muncitorii se vor elibera. Materialismul dialectic se baza – în teoria lui Marx – pe materialismul istoric. Forțele de producție erau “forțele motrice” ale societății. În numele luptei de clasă, bolșevicii au dat prima lovitură de stat și au instituit comunismul. Europa de Est a pierdut cel de-al doilea război mondial. URSS a impus poveri financiare uriașe. Dar cea mai criminală acțiunea a fost instaurarea dictaturii proletariatului, în numele căruia s-au comis cele mai abominabile crime.
“S-a obiectat că prin desfiinţarea proprietăţii private va înceta orice activitate şi că o lene generală va cuprinde lumea. Dacă ar fi aşa, societatea burgheză ar fi trebuit demult să piară din cauza trândăviei, căci în această societate cei care lucrează nu agonisesc, iar cei care agonisesc nu lucrează”, zicea Marx în urmă cu 180 de ani. Schwab continuă azi ideile: “Umanitatea se va despovăra de „poverile cotidiene,” precum sentimentele, cugetarea liberă, proprietățile, apartenența identitară. „You’ll own nothing. And you’ll be happy about it” (Nu stăpânești nimic. Și vei fi fericit pentru asta. n.a.).
Marea resetare este un termen golit de sens, la fel ca materialismul dialectic
Dacă în lucrările lui Marx religia era opiul popoarelor, în doctrina Marii resetări, ecologismul e credința și întreaga luptă se va da pentru apărarea naturii. Și fiți antene! Omul nu va mai avea mari nevoi. Lui i se va da un salariu minim, atât cât să supraviețuiască. Roboții îi vor lua locul. Lupta pentru drepturile naturii – în lucrarea șmecherului de la Davos – va lua locul luptei de clasă, tot în numele fericirii omului.
citește și: Libertatea lui Orban seamănă cu țarcul câinelui
Mai are sens să ne reamintim prorocirea lui Marx? “Comunismul va apărea în cel mai dezvoltat stat din lume, acolo unde se adună cele mai mari capitaluri.” Globalismul, de fapt comunismul în travesti, va apărea și va pleca programat din SUA, acolo unde sunt înregistrate cele mai mari corporații din lume.
După atâtea asemenări, între Marx și apostolul său, există o singură diferență: progresul industrial se făcea la Marx în numele celor exploatați, în minunata lume nouă globalistă, în numele ecologismului. Și o singură familie finanțatoare: Rotschild.
Vocile lumii
Richard Wurmbrand
Pastor
“Istoria a cunoscut mai multe revoluții. În cea americană, oamenii au luptat pentru obținerea independenței, în cea franceză, pentru democrație, iar în cea marxistă pentru teroare, în numele revoluției,” a scris pastorul Richard Wurbrand în carea sa “A fost Marx un adept satanist?”