16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăMediuUnde a mers Tanczos Barna pentru a rezolva problema urșilor agresivi

Unde a mers Tanczos Barna pentru a rezolva problema urșilor agresivi

 Ministrul Mediului, Tanczos Barna, propune modificarea legislației astfel încât vânătorii să poate interveni, prin sedarea sau împușcarea animalelor, la cel mult 24 de ore de la atacul urșilor.

„Am inițiat o serie de consultări cu privire la atacurile de urși din ultimele zile în Ținutul Secuiesc cu toate organizațiile și instituțiile direct implicate în această zonă pentru a discuta despre modificarea legislației care ar da posibilitatea autorităților locale – ca prin sedare sau împușcare – să poată să intervină în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac”, a scris Tanczos Barna, pe Facebook.

O nouă întâlnire este programată luni.

„În această după-amiază, de la ora 18, mă voi întâlni cu primarii din Ținutul Secuiesc, asociațiile de vânătoare și organizațiile de fermieri. Avem o responsabilitate enormă și trebuie să luăm împreună, în mod rațional cele mai bune decizii în această temă”, a precizat ministrul Mediului.

Numeroase atacuri ale urșilor au avut loc în ultimele săptămâni în zona Covasna-Harghita. Animalele au provocat pagube materiale și au rănit grav un bărbat.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă