19 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăMediuCum au scăzut emisiile de CO2 în 2020 față de 2019

Cum au scăzut emisiile de CO2 în 2020 față de 2019

 Vehiculele electrice și-au triplat cota de piață pe măsură ce se aplică noile obiective pentru mediu.

Potrivit reprezentanților Comisiei Europene, este de departe cea mai mare scădere anuală a emisiilor din 2010, de când au început să fie aplicate standardele privind emisiile de CO2.

Scăderea coincide cu introducerea treptata a standardelor mai stricte privind emisiile de CO2 pentru autoturisme începând cu 1 ianuarie 2020.

Principalul motiv pentru această scădere accentuată a emisiilor de CO2 a fost creșterea ponderii înmatriculărilor de vehicule electrice, care s-a triplat de la 3,5% în 2019 la peste 11% în 2020.

„În ciuda pieței globale în scădere a autovehiculelor noi din cauza pandemiei COVID-19 , numărul total de mașini electrice înregistrate în 2020 a continuat să crească, ajungând pentru prima dată la peste 1 milion pe an. Emisiile medii de CO2 provenite de la autoutilitarele noi vândute în UE, Islanda, Norvegia și Regatul Unit în 2020 au scăzut ușor. Datele provizorii arată că legislația europeană privind standardele de emisii de CO2 continuă să fie un instrument eficient de reducere a emisiilor de CO2 produse de mașini și autoutilitare și că trecerea la electromobilitate este în curs”, scrie în documentul CE.

Datele finale, care urmează să fie publicate la sfârșitul lunii octombrie 2021, vor fi folosite de Comisie pentru stabilirea noilor standarde privind emisiile de CO2.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Papa Francisc critică ambii candidați la președinția SUA, îndemnând alegătorii catolici să aleagă „răul mai mic”

Papa Francisc a făcut declarații neobișnuit de critice la adresa ambilor candidați la președinția SUA, sugerând că aceștia au poziții „împotriva vieții”. Într-o conferință de...

Armata SUA și forțele irakiene anunță eliminarea a patru lideri ai Statului Islamic în Irak

La sfârșitul lunii august, armata americană, în colaborare cu forțele de securitate irakiene, a eliminat patru lideri importanți ai grupării Statul Islamic (ISIS), inclusiv...

Statele Unite mențin restricțiile privind rachetele cu rază lungă pentru Ucraina, în ciuda insistențelor Kievului

Administrația americană nu este pregătită să ridice restricțiile privind utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune furnizate Ucrainei, chiar dacă Kievul solicită insistent permisiunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă