14.6 C
București
vineri, 10 ianuarie 2025
AcasăMediuCum au fost găsite la vama cu Bulgaria zeci de tone de...

Cum au fost găsite la vama cu Bulgaria zeci de tone de deșeuri care urmau să ajungă în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu și angajații Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, 34.620 de kilograme deșeuri din aluminiu și hârtie, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale.

Luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au controlat, pe sensul de intrare în ţară, două automarfare, conduse de către doi cetățeni bulgari, în vârstă de 31, respectiv 39 de ani. Unul dintre șoferi transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu, celălalt transporta deșeuri din hârtie.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, polițiștii au cerut sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că un automarfar transporta cantitatea de 18.840 de kilograme deșeuri din aluminiu, iar celălalt transporta 15.780 de kilograme deșeuri din hârtie.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că ambele transporturi erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială de pe raza județului Olt.

Ambii şoferi au prezentat documentațiile de notificare pentru circulația transfrontalieră însă acestea erau incomplete. Astfel, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport sus-menționate.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Controalele ITM în 2025: domenii vizate și ce trebuie să știe companiile

Inspecția Muncii va avea o agendă complexă în 2025, concentrându-se pe respectarea legislației muncii și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Printre principalele obiective se numără identificarea...

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 19,4% în decembrie 2024 față de anul anterior

În luna decembrie 2024, înmatriculările de autoturisme au avut o creștere de 23,9% față de aceeași perioadă din 2023, iar comparativ cu noiembrie 2024,...

Deficitul comercial al României a crescut cu 17,7% în primele 11 luni ale anului 2024

În perioada ianuarie-noiembrie 2024, exporturile României au scăzut cu 1%, ajungând la 86 miliarde euro, iar importurile au crescut cu 3,3%, totalizând 116 miliarde...
Ultima oră
Pe aceeași temă