14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăMediuCum au fost găsite la vama cu Bulgaria zeci de tone de...

Cum au fost găsite la vama cu Bulgaria zeci de tone de deșeuri care urmau să ajungă în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu și angajații Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, 34.620 de kilograme deșeuri din aluminiu și hârtie, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale.

Luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au controlat, pe sensul de intrare în ţară, două automarfare, conduse de către doi cetățeni bulgari, în vârstă de 31, respectiv 39 de ani. Unul dintre șoferi transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu, celălalt transporta deșeuri din hârtie.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, polițiștii au cerut sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că un automarfar transporta cantitatea de 18.840 de kilograme deșeuri din aluminiu, iar celălalt transporta 15.780 de kilograme deșeuri din hârtie.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că ambele transporturi erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială de pe raza județului Olt.

Ambii şoferi au prezentat documentațiile de notificare pentru circulația transfrontalieră însă acestea erau incomplete. Astfel, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport sus-menționate.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă