6.8 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăMediuCentral Park din New York va fi transformat într-un laborator științific pentru...

Central Park din New York va fi transformat într-un laborator științific pentru a studia schimbările climatice

Central Park, plămânul verde de 315 ha al orașului New York, creat în 1858, a fost transformat într-un laborator pentru schimbările climatice, scrie Euronews.

Cercetătorii speră că această idee va ajuta parcurile din întreaga țară să devină mai rezistente.

Echipa Central Park Climate Lab dorește să utilizeze date de la sateliți și de la sol pentru a studia modelele sezoniere și modul în care plantele și animalele răspund la schimbările climatice.

„Vrem să înțelegem cum parcul face parte din soluție”, spune Karen Seto, profesor de geografie și știință a urbanizării la Școala de Mediu din Yale.

„Cât de mult carbon deține parcul?”.

Laboratorul a fost lansat împreună cu două organizații nonprofit din New York, Central Park Conservancy și Natural Areas Conservancy, la începutul acestui an.

Orașele sunt o parte a soluției la schimbările climatice

„Orașele vor trebui să facă parte din soluția la schimbările climatice”, spune Seto. „Sperăm să informăm politica în ceea ce privește modul cel mai bun de gestionare a activelor de aici, din parc… astfel încât spațiul verde să poată continua să ofere menținerea aerului curat, etc.”

În ultimul deceniu, Central Park a fost supus la numeroase fenomene meteorologice extreme, inclusiv ploi abundente, viscole, vânturi puternice, precum și căldură și frig.

Scopul este de a „ajunge în cele din urmă în punctul în care să putem trage niște concluzii cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra parcului”, adaugă Haupt, care lucrează în parc de aproape 13 ani.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Creștere de 28%: Fondurile de pensii private au depășit pragul de 155 miliarde de lei

Politica investițională a fondurilor de pensii private rămâne concentrată pe piața financiară locală Fondurile de pensii private din România au înregistrat o creștere semnificativă a...

Programul de guvernare propune stimulente pentru tinerii absolvenți și subvenții pentru angajatori

Tinerii absolvenți care se angajează pentru prima dată cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată vor primi o primă de stabilitate pe o...

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române: Societatea civilă românească a dovedit forță și curaj

Anul 2024 ne-a adus multe motive de îngrijorare, la noi și în întreaga lume. Dar am încredere în națiunea noastră și în puterea ei...
Ultima oră
Pe aceeași temă