8.2 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025
AcasăMediuCa să alunge ciorile din Cișmigiu, Primăria va aduce păsări de pradă

Ca să alunge ciorile din Cișmigiu, Primăria va aduce păsări de pradă

Primăria Capitalei are un plan ca să alunge ciorile din Cișmigiu, a anunțat viceprimarul general, Horia Tomescu, într-un mesaj postat pe internet.

În Parcul Cișmigiu ar urma să fie aduse păsări de pradă care să alunge ciorile. Nu este clar dacă se va merge până la uciderea ciorilor.

„Testăm soluții noi pentru un Cișmigiu curat. După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cișmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluții pentru a alunga păsările din parc. În cadrul studiului ”Ciorile din Grădina Cișmigiu. Vecini cu aripi”, proiect câștigător în cadrul secțiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfășurat o acțiune cu caracter experimental.

Vrem să verificăm eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop. Astfel, zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialiști să sperie și să gonească populația de păsări ce revine zi de zi în Cișmigiu. Vreau să mă asigur că oamenii își pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura și de natură, dar și de curățenia pe care o așteaptă”, a precizat viceprimarul general, Horia Tomescu, printr-un mesaj postat pe Facebook.

Despre ciorile din Cișmigiu s-a făcut un studiu

Păsările de pradă care pot fi folosite împotriva ciorilor sunt ulii sau șoimi. Viceprimarul Capitalei nu precizează care dintre aceste două specii va fi adusă în București. Despre șoim se știe că este o pasăre folosită, în trecut, la vânătoare. Totuși, cel puțin în România, vânătoarea cu șoimi este acum interzisă.

Acum un an, o idee similară, de folosire a păsărilor de pradă, fusese anunțată de primarul din Ploiești, Andrei Voloșevici. Același procedeu urma să fie folosit și în orașul Salonta (județul Bihor).

Vânătoarea cu șoimi este cea mai răspândită în Emiratele Arabe Unite. Un șoim în picaj, la atac, poate atinge 389 de kilometri pe oră.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Electromontaj electrizează Europa: Proiect de 1,75 miliarde de euro în Olanda

Contractul vizează construirea a 400 km de linii de înaltă tensiune și modernizarea altor 600 km, alături de alte trei companii internaționale Compania românească Electromontaj...

Barcelona îl vrea pe Andrei Rațiu! „15.000.000 €! Se lucrează la transfer”

Andrei Rațiu (26 de ani), fundașul român de la Rayo Vallecano, ar putea ajunge la FC Barcelona, conform presei catalane, care susține că echipa...

Liga Campionilor: Benfica Lisabona-FC Barcelona 4-5 într-un meci dramatic, decis pe final

FC Barcelona a reușit o victorie epică, 5-4 cu Benfica, la Lisabona, marți seara, în etapa a șaptea a Ligii Campionilor la fotbal. Benfica a...
Ultima oră
Pe aceeași temă