Credit foto: Twitter/Zoran Mamic

Zoran Mamic, fostul antrenor Dinamo Zagreb, dat în urmărire internațională

A fost emis un mandat internațional de arestare în Croația pe numele lui Zoran Mamic. Fostul antrenor al echipei Dinamo Zagreb a fost acuzat de evaziune fiscală în valoare de 1,97 milioane de dolari.

Share

Bianca Ion 0 comentarii

13.05.2021 - 16:11

Un tribunal croat a decis marți să emită un mandat internațional de arestare pentru fostul antrenor al lui Dinamo Zagreb, Zoran Mamic, care nu a reușit să se prezinte săptămâna aceasta în fața oamenilor legii, pentru a-și ispăși pedeapsa cu închisoarea pentru fraudă, a declarat marți instanța județeană Zagreb.

 

Potrivit Reuters, pedeapsa de patru ani și opt luni de închisoare a lui Zoran Mamic a fost confirmată în martie. Luni trebuia să se prezinte pentru ispășirea pedepsei până la miezul nopții. Se crede că se află în Bosnia, fiind și cetățean bosniac.

 

„Autoritățile bosniace trebuie să acționeze în baza mandatului de arestare și să decidă dacă sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca Mamic să fie predat Croației", a declarat agentul de știri de stat Hina, citat de purtătorul de cuvânt al instanței, Kresimir Devcic.

„Dacă Bosnia refuză să-l predea, va rămâne în libertate în Bosnia până la posibila sa arestare în alt mod”, a spus el.

Mamic a cerut executarea pedepsei în Bosnia, dar Croația a refuzat cererea.

El a fost condamnat la închisoare împreună cu fratele său Zdravko Mamic, fost președinte executiv Dinamo Zagreb.

Cei doi fuseseră acuzați împreună cu un alt fost oficial din Dinamo și un expert fiscal pentru evaziune fiscală în valoare de 12,2 milioane de kuna (1,97 milioane de dolari) și pentru delapidare de 116 milioane de kuna din transferurile de jucători de la Dinamo.

Frații Mamic au negat orice acțiune greșită. Zdravko Mamic, de asemenea cu o dublă cetățenie, locuiește acum în Bosnia.

 

Citește totul despre:

Comentarii