7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleVrei să captezi în timp amintirile? Iată cele mai bune metode folosite...

Vrei să captezi în timp amintirile? Iată cele mai bune metode folosite de-a lungul timpului!

Pentru a nu te pierde în aceste lungi distrageri și pentru a putea fi prezent în viața ce are loc acum, s-au inventat de-a lungul timpului diferite lucruri care să poată capta momente în timp pentru tine. Astfel, aruncându-le doar o privire, te vei putea teleporta în timp imediat, fără a-ți pierde prea mult din concentrare.

Iată cele mai folosite metode, de-a lungul timpului, pentru conservarea memoriei!

Jurnalul sau scrisorile

Cel mai eficient mod de a păstra vii trăirile este de a le pune pe hârtie. Scrisul oferă o infinitate de posibilități, căci combinațiile dintre cuvinte și analogii par că nu secătuiesc niciodată. Un jurnal îți oferă mereu un sentiment nostalgic atunci când îl deschizi peste ani, la fel ca revederea unor scrisori sau cărți poștale vechi, deși acestea nu mai sunt așa la modă în prezent. Prin ținerea unui jurnal, însă, nu numai că te asiguri că vei putea trăi din nou, întocmai, o anume zi din viața ta, dar, în plus, îți asiguri și o bună sănătate mentală.

Știai că scrisul este una dintre cele mai eficiente metode folosite de medici în tratarea depresiei și a traumelor? Când îți transpui pe hârtie gândurile și sentimentele, le trăiești, inevitabil, a doua oară, însă mult mai intens. Acum intervine, în plus, introspecția și analiza de care în acele momente nu ai fost capabil. Odată relatarea terminată, te vei simți eliberat, deoarece povara evenimentelor nu se mai odihnește exclusiv pe umerii tăi. Jurnalul poate, deci, pansa răni, dar și rezolva dileme, căci adesea, prin invitația sa la analiză interioară, ajungi să te cunoști mult mai bine!

Tablourile

Aproape nelipsite din nicio casă, în afară de evidentul scop decorativ, tablourile mai au încă un rol bine fixat: amintirea. Înainte să se inventeze fotografia, oamenii obișnuiau să cheme pictori pentru a-i imortaliza așa cum erau atunci, pentru veșnicie. Tablourile erau punțile de legătură între trecut și prezent, unicul mod prin care urmașii îi puteau cunoaște pe cei care au trăit înaintea lor. De aceea, casele aristocraților aveau, adesea, dacă nu o galerie întreagă dedicată portretelor de familie, atunci cel puțin un colțișor al casei.

Astăzi, frumoasa tehnică nu se mai practică, căci noile tendințe de decorare a locuinței tind către un curent minimalist sau modern. Cei de la Pe Pânză oferă o soluție salvatoare extrem de ingenioasă. Pe format de tablouri canvas, ei imprimă pozele tale de familie preferate, oferindu-ți, astfel, nu doar un obiect de artă, ci și o amintire dragă. Deci nu mai sta pe gânduri, fă-ți un cadou memorabil și dă-i din nou sufrageriei tale vechiul farmec aristocrat!

Fotografiile

În epoca tehnologiei, fotografiile sau filmulețele sunt cele care primează. Este și ușor de înțeles de ce. La doar un click distanță ai capturat în micul dispozitiv digital scena sau persoana dorită. Ușor și accesibil oricui, în doar 5 secunde ai obținut ceea ce voiai. Bineînțeles că nimeni nu s-a mai folosit de tablouri pentru același efect.

Imprimate, apoi, pe hârtie, ele pot fi folosite ca elemente de decor în rame bine alese sau păstrate cum trebuie în gigantice albume de familie. Dacă ești un spirit creativ, poți încerca chiar și noile scrapbooks, un soi de jurnal cu foaie velină pe care îl decorezi cu diferite texturi, poze, și câteva rânduri despre acestea. Poți face câte unul pentru fiecare ocazie, fie că vrei să-ți amintești întocmai o vacanță memorabilă, fie că vrei să-ți ții socoteala cărților citite. Perfect maleabile, pozele pot fi folosite, apoi, și în colaje, deschizând un nou drum cu sute de posibilități!

Fiecare are câte o amintire atât de specială pentru el, încât vrea să rețină până și cele mai mici detalii. Este o tendință normală, simțită la fel din cele mai vechi timpuri și până astăzi. De aceea au și apărut atâtea metode de a ți le închide în vreun sertar ușor de accesat oricând. Fericite sau triste, mai mult ca sigur ele au format cărămizile care au ajutat la consolidarea noastră ca individualități și numai acest lucru le face demne de a nu fi uitate. Așadar, ce amintire ai vrea tu să nu pierzi niciodată?

Cele mai citite

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis. Președintele a acordat drapelul de luptă Direcţiei Generale de Protecţie Internă din MAI şi Institutului „Cantacuzino”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 martie 2024, mai multe decrete. Printre acestea se află și decretele privind acordarea Drapelului de luptă...

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă