7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleVIDEO China a creat un prezentator de ştiri virtual

VIDEO China a creat un prezentator de ştiri virtual

Xinhua a dezvăluit, joi, “noul său prezentator cu inteligenţă artificială” în cadrul unei conferinţe care a avut loc în estul oraşului Wuzhen. 

“Bună ziua, urmăriţi noul program în limba engleză. Eu sunt Al, noul prezentator la Beijing”, a spus computerul – gazdă a cu voce robotizată la începutul transmisiunii în limba engleză.  

Dezvoltat de Xinhua şi compania chineză Sogou, prezentatorul a fost creat să simuleze vocea umană, expresiile faciale şi gesturile. 

Cititorul de ştiri Al “învaţă din transmisiunile de ştiri live şi poate citi textele în mod firesc, la fel ca un profesionist”, potrivit Xinhua. 

Agenţia de presă a anunţat că simulările pot fi folosite pe site şi pe platformele de socializare şi vor “reduce costurile de producţie şi vor îmbunătăţi eficienţa”. 

Nu se spune însă dacă vreun post de televiziune din China şi-a arătat interesul în a achiziţiona tehnologia pentru a o folosi în viitor. 

Crainicul virtual vorbitor de limbă engleză, îmbrăcat într-un costum, cu cravată, este realizat după prezentatorul real al Xinhua Zhang Zhao. 

O versiune de robot care vorbeşte chineză, model fiind un alt jurnalist de la Xinhua, a fost de asemenea anunţat la conferinţa de presă.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă