Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO China a creat un prezentator de ştiri virtual

Agenţia chineză de stat Xinhua va avea un prezentator de ştiri virtual, creat pentru a transmite informaţii non-stop, scrie CNN.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.11.2018 - 14:17

Xinhua a dezvăluit, joi, "noul său prezentator cu inteligenţă artificială" în cadrul unei conferinţe care a avut loc în estul oraşului Wuzhen. 

"Bună ziua, urmăriţi noul program în limba engleză. Eu sunt Al, noul prezentator la Beijing", a spus computerul - gazdă a cu voce robotizată la începutul transmisiunii în limba engleză.  

Dezvoltat de Xinhua şi compania chineză Sogou, prezentatorul a fost creat să simuleze vocea umană, expresiile faciale şi gesturile. 

Cititorul de ştiri Al "învaţă din transmisiunile de ştiri live şi poate citi textele în mod firesc, la fel ca un profesionist", potrivit Xinhua. 

Agenţia de presă a anunţat că simulările pot fi folosite pe site şi pe platformele de socializare şi vor "reduce costurile de producţie şi vor îmbunătăţi eficienţa". 

Nu se spune însă dacă vreun post de televiziune din China şi-a arătat interesul în a achiziţiona tehnologia pentru a o folosi în viitor. 

Crainicul virtual vorbitor de limbă engleză, îmbrăcat într-un costum, cu cravată, este realizat după prezentatorul real al Xinhua Zhang Zhao. 

O versiune de robot care vorbeşte chineză, model fiind un alt jurnalist de la Xinhua, a fost de asemenea anunţat la conferinţa de presă.

Comentarii