13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleVacanță la viteză maximă. Unde poți să vezi Formula 1 pe viu

Vacanță la viteză maximă. Unde poți să vezi Formula 1 pe viu

Când spui vacanță, te gândești automat la plaje fine, drumeții montane sau shopping prin capitalele europene, înarmat cu un card de cumpărături.  Dar pentru împătimiții cailor-putere, există și altă variantă. Una în care nu contează atât de mult unde ajungi, cât contează ce vezi acolo.

Formula 1 sau „Marele Circ” este un adevărat magnet de turiști, etapă după etapă. Și pe bună dreptate. Energia unei experiențe live nu se compară cu ce trăim în fața televizorului. Simți că ești conectat la cursă și că faci parte din istorie. Partea bună e că, după ce cursa e gata, ai și unde să te relaxezi. Pentru că mai toate circuitele din calendar sunt situate în apropierea unor orașe importante. Dar care sunt, pentru noi, românii, cele mai accesibile variante de a vedea Formula 1 din tribune?

 

Circuitul Paul Ricard – Franța

La 50 km de Marsilia, un circuit istoric, dar mai puțin cunoscut, îi așteaptă pe fanii vitezei. Circuitul se mândrește cu numele mari din istoria motrosportului francez care și-au exersat aici abilitățile, printre care se numără cvadruplul campion mondial Alain Prost. După aproape 30 de ani de pauză, „Paul Ricard” a revenit în programul Formulei 1. Iar anul acesta, poate fi vizitat în plin spectacol în perioada 21 – 23 iunie.

 

Circuitul Silverstone – Marea Britanie

Dar dacă despre istorie vorbim, nimic nu se compară cu Silverstone. Fostă bază aeriană în tipul celui de-Al doilea Război Mondial, circuitul a devenit scena unor lupte colosale între marii campioni F1. Jim Clark, Jackie Stewart, Ayrton Senna și Nigel Mansell au făcut spectacol aici de-a lungul anilor. În 2019, Marele Premiu al Marii Britanii dă startul pe 12 iulie. Iar dacă zbori din România, ajungi destul de ușor acolo, pentru că se află în apropierea aeroportului Luton.

 

Hungaroring – Ungaria

Evident, pentru noi, cea mai la îndemână variantă este circuitul de la vecinii noștri. Aici ai și cele mai multe șanse să găsești pachete complete în oferta operatorilor turistici. Hungaroring se află la doar 22 km de Budapesta, un oraș pe care cei mai mulți români îl vizitează rapid, în drum spre alte capitale. Dar adevărul e că este un oraș virbant, în care ai ce face. Iar circuitul este scurt, strâns, atipic şi întortocheat. Adică, unul dintre cele mai interesante din calendarul F1. Anul acesta, va avea loc între 2 și 4 august.

 

 

Autodromo Nazionale Monza – Italia

La o oră de Milano, un alt oraș foarte ușor de accesat din România, se întinde un circuit sinonim cu istoria sportului pe 4 și 2 roți. Atâtea momente importane s-au petrecut pe asfaltul de la Monza, încât ne-ar trebui 5 pagini doar pentru rezumat. Este și un circuit foarte rapid, ceea ce înseamnă spectacol, dar și pericol pentru piloți. Însă pentru un fan adevărat, experiența F1 de la Monza sigur va fi de inegalat. Marele Premiu al Italiei 2019 se va desfășura între 6 și 8 septembrie.

Indiferent de țara pe care o alegi, ține minte să iei cu tine și un card de cumpărături, unul precum CardAvantaj, care îți permite să împarți toate cheltuielile în rate. E o experiență unică să vezi o cursă de Formula 1 și nu vrei s-o trăiești cu stresul bugetului pe cap.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă