16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleUnde să mergi la mare în Grecia cu familia

Unde să mergi la mare în Grecia cu familia

Dacă vrei să vizitezi o destinație care-ți oferă de toate pentru toți ai casei, alege Grecia, țara europeană unde soarele, natura, istoria și ospitalitatea gazdelor transformă un sejur estival într-un concediu de vis.

Iată care sunt cele mai potrivite locuri pentru o vacanță în Grecia alături de familie, de la bunici la pitici:

Creta

Cine-a spus că dacă mergi la mare nu poți să mergi și la munte în același timp? Vino în Creta, insula cea mai sudică la Marea Egee, ca să te bucuri de plaje superbe și peisaje montane spectaculoase.

Alege o ofertă early booking în Heraklion, capitala insulei, ca să petreci o vacanță de vară cu sporturi nautice, excursii în lagune, vizite la situri arheologice și drumeții pe creste împădurite.

Denumită Insula Zeilor datorită legendelor și monumentelor de aici, Creta este o destinație turistică unde te bucuri de confort deosebit, în resorturi de cinci stele all inclusive, hoteluri de 4 și 3 stele, pensiuni și vile pe malul mării.

Găsești aici plaje minunate precum Balos Lagoon, Elafonisi, Plaja Marathi, Matala, Plakias, Stefanou, Vai Beach, Plaja Preveli și Falassarna. Cele mai cunoscute atracții turistice din Creta sunt Palatul Knossos,  portul vechi Chania, Canionul Samaria, Lacul Kournas, Mănăstirea Arkadi.

Corfu

Corfu este denumită Insula de Smarald, după vegetația sa bogată, care aduce un farmec deosebit acestei insule cochete. Plajele oferă priveliști spectaculoase, te întâmpină cu nisip fin și ape turcoaz. Te bucuri de toate facilitățile în resorturi all inclusive pentru familii cu copii. Iar pentru lecția de istorie merită să faci o plimbare în orașul vechi, plin de farmec și mister.

Găsești aici parcuri acvatice, plaje pitorești precum Glyfada, Pelekas și Agios Gordios, iar o plimbare cu barca de-a lungul coastelor însorite reprezintă o bucurie pentru toată familia.

 

Halkidiki

Ajungi ușor în această regiune din apropierea orașului Salonic, iar opțiunile de cazare sunt diverse și avantajoase, pentru toate gusturile și toate buzunarele: de la resorturi de 5 stele cu apartamente speciale pentru familii cu copii, până la vile și bungalouri în zone împădurite din apropierea mării.

Peninsula Halkidiki are forma unui trident cu trei brațe care merg mult în largul mării: Kassandra, Sithonia și Athos. Fiecare zonă are farmecul ei și oferă multe posibilități de agrement, peisaje impresionante, plaje cu nisip fin și nu în ultimul rând numeroase vestigii arheologice, monumente și mânăstiri vestite în toată lumea, precum Athos, inima ortodoxiei grecești.

Rhodos

Pentru o vacanță plină de adrenalină te așteaptă insula Rhodos, cea mai mare insulă din Marea Egee, și a patra ca mărime din Grecia. Cei mici vor fi impresionați de plajele nesfârșite, cu nisip fin și zeci de locuri unde se pot distra cu sporturi nautice pentru toate vârstele.

Vacanța în Rhodos reprezintă și o lecție de istorie în aer liber, pentru că pe insulă sunt zeci de situri arheologice de mare importanță. Te vor impresiona aici arhitectura caselor, preparatele culinare delicioase, ospitalitatea localnicilor și aromatele vinuri de Rhodos, vestite în toată lumea. 

Alege Grecia pentru o vacanță de vară cu familia, căci beneficiezi de stațiuni pitorești, destinații child friendly și te bucuri de o vreme superbă în orice perioadă. Prețurile sunt avantajoase, condițiile de cazare sunt excelente, iar posibilitățile de agrement sunt multiple. Fie că ești iubitor de mare și de soare, vrei să mergi în excursii în natură, să te joci alături de copii sau să te odihnești la piscină, găsești aici concediul pe care ți-l dorești.

Cele mai citite

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Ziua Muncii a adus proteste violente în mai multe orașe din Franța și Turcia

Proteste violente au loc, miercuri, în mai multe orașe din Franța și Turcia. Manifestările la care participă zeci de mii de oameni sunt organizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă