Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un joc de şah al soţilor Ceauşescu a fost scos la licitaţie

Un joc de şah care a aparţinut soţilor Ceauşescu va fi scos la licitaţie pe 12 iulie, la Artmark, şi are preţul de pornire de 600 de euro.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2018 - 11:52

Jocul de şah care a aparţinut soţilor Ceauşescu datează din 1976 şi este de mari dimensiuni, din lemn de nuc, cu intarsii din lemn de fag şi picioare sculptate. 

La Snagov, acolo unde se recrea dictatorul, partenerul preferat de şah a fost mai întâi Paul Niculescu-Mizil, apoi Ştefan Andrei, transmite Artmark într-un comunicat. Acesta din urmă, fost ministru de Externe al României, îşi amintea: „Eram partenerul său preferat de şah, mă bătea des, dar mai câştigam şi eu, iar atunci se enerva. La şeptic fura şepticul”.

În licitaţia din 12 iulie, se regăsesc loturi diverse, între care jocuri de mahjong, crose de golf, trofee de echitaţie şi florete de scrimă.

Artmark propune şi o colecţie de vinuri (a domnului G.F.) din renumite podgorii franţuzeşti şi italiene - colecţie de 79 sticle de vinuri franţuzeşti, 1984-2005, cu un preţ de pornire de 8.500 de euro; şi o colecţie de 37 sticle de vinuri de Burgundia, 1989-2009, cu preţ de pornire de 5.500 de euro.

Comentarii

loading...