12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleAlege designerul perfect pentru tine cu Natalia Beleva

Alege designerul perfect pentru tine cu Natalia Beleva

In timp ce ai putea gandi ca designerii de interior lucreaza doar cu cei bogati si faimosi, acest lucru nu poate fi mai departe de adevar. Poti angaja un designer de interior doar pentru sfaturi despre alegerea vopselei, a culorilor, corpurilor de iluminat, tesaturi, mobilier sau pentru reamenajarea intregului spatiul. In concluzie poti apela la un designer pentru a crea un proiect complet sau pur si simplu pentru a reimprospata unele zone. Daca nu ai posibilitatea financiara sa implementezi imediat designul, dar doresti o reamenajare, nu ezita sa faci proiectul si sa il realizezi ulterior pe etape.

Designer Natalia Beleva

Documenteaza-te bine inainte de a alege designerul care-ti va schimba locuinta si stilul de viata.

Î: Cum sa aleg cel mai usor un designer de interior?
R: Respecta “regula de trei”, adica intalneste-te cu trei designeri de interior inainte de a alege cu cine vei lucra. Vei observa ca doi dintre oamenii pe care ii intalnesti sunt, probabil, mult mai asemanatori cu ce cauti de la un designer si unul va iesi in evidenta. Neintalnind mai multi candidati decat cei trei, va fi mai usor sa compari diferitele tipuri de personalitate si stiluri.

Î: Unde pot cauta designeri?
R: Rasfoieste revistele locale de design sau cauta pe retelele de socializare si gaseste un interior care se potriveste cu stilul tau. Afla cine este in spatele proiectului si noteaza numele. Intreaba prietenii pentru recomandari. Daca vecinul, prietenul sau prietenul unui prieten au colaborat cu un designer sau arhitect, afla despre experientele lor si contacteaza profesionistul daca primesti feedback pozitiv.

Î: Cum imi dau seama daca mi se potriveste un designer recomandat de cineva?
R: Cand alegi un designer pe baza unei recomandari, fi atent la portofoliul acestuia si stilul de design, dar si la tipul de spatiu pe care il are persoana ce ti l-a recomandat, precum bugetul si gusturile acesteia, deoarece toate elementele influenteaza directia si rezultatul unui proiect de design. Cea mai buna modalitate de a afla despre stilul si pretul unui designer este sa ceri portofoliul. Daca nu te atrage niciuna dintre lucrarile designerului, este timpul sa treci la un alt designer.

Î: Ce trebuie sa stabilesc inainte de a ma intalni cu potentialii designeri?
R: In functie de dimensiunile spatiului si dorintele tale, trebuie sa stabilesti un buget clar pentru proiect. Aceasta este o suma care ar trebui discutata in prealabil cu un designer de interior. Unii designeri nu vor lua proiecte mici / bugete, deci acest lucru te va ajuta sa elimini imediat cativa candidati. Daca nu esti sigur de buget, fa o mica cercetare de piata inainte de a te intalni cu designerul pentru a intelege mai bine cat costa anumite lucruri. O canapea poate costa oriunde de la 500 la 4000 de EURO.

Î: Mai trebuie sa ofer alte informatii designerului?
R: Iti sugerez sa aduci imagini cu inspiratie si un plan al spatiului existent ca punct de plecare. Cu cat exista mai multe informatii despre estetica dorita pe care le poti transmite, cu atat mai bine te va ajuta sa creezi o comunicare deschisa. Cand discuti despre gustul in materie de decor cu un designer de interior, trebuie sa fi foarte specific cu privire la ceea ce iti place si ce nu iti place.

Î: Se ocupa designerul de toate aspectele sau trebuie sa ma implic neaparat in amenajare?
R: O relatie ideala de lucru intre un designer de interior si un client este fondata pe incredere! Daca beneficiarul doreste sa se implice in procesul de design, colaborarea este bine-venita, dar acesta nu este obligat sa isi ia din timp pentru a face decizii legate de proiect. Ai incredere in designer sa aleaga tot ce tine de proiect, intrucat prin experienta acumulata este cea mai potrivita persoana sa se asigure ca totul se potriveste si imbina perfect, atat din punct de vedere estetic, dar si tehnic.

 Intrebari pe care sa i le adresezi designerului de interior

 – Exista un anumit stil pe care il preferati?

– La cate proiecte lucrati in acelasi timp?

– Care este structura interna si cu cine as mai lucra din echipa dumneavoastra in afara de dumneavoastra?

– Cat timp anticipati ca va trece pana la finalizarea proiectului?

– Care este stilul de management al proiectelor si ce asteptari aveti de la mine?

– Cum rezolvati problemele din timpul proiectului? (Mobilierul ajunge deteriorat, a fost expediata piesa gresita etc.)

– Pot primi recomandari de la fosti clienti?

Acum ca ai aflat detaliile despre alegerea unui designer de interior, esti pe cale sa gasesti persoana potrivita.

 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă