Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump ar prefera ca fiul său cel mic să joace fotbal, nu fotbal american

Preşedintele SUA, Donald Trump a recunoscut, cu ocazia Super Bowl, că "i-ar fi greu" să-l vadă pe fiul său mai mic, Barron, jucând fotbal american, din cauza violenţei acestui sport, preşedintele SUA adăugând că este bucuros să-şi vadă băiatul practicând soccer-ul, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.02.2019 - 17:15

Într-un interviu difuzat de CBS cu ocazia finalei campionatului de fotbal american (NFL), preşedintele a fost întrebat dacă l-ar lăsa pe Barron, care are 12 ani, să se îndrepte spre acest sport foarte popular în SUA, însă din ce în ce mai criticat din cauza violenţei sale şi a comoţiilor cerebrale suferite de jucători.

"Este o întrebare foarte bună. Este o întrebare foarte dificilă. Dacă el ar vrea, da. L-aş împinge oare spre asta? Nu", a răspuns Trump, adăugând că mulţi jucători din NFL sunt de aceeaşi părere.

"De fapt, el joacă mult fotbal ("soccer"), îi place", a continuat preşedintele.

"Multă lume, inclusiv eu, a crezut că fotbalul nu va merge niciodată în ţara noastră, dar se extinde rapid", a spus Trump, într-unul din rarele cazuri când un preşedinte american a lăudat soccer-ul.

Multă vreme, fotbalul a fost văzut în SUA ca un sport pentru femei şi copii, înainte de a se dezvolta, mai ales sub impulsul minorităţilor hispanice.

Donald Trump a militat pentru ca SUA să organizeze Cupa Mondială de fotbal din 2026 împreună cu vecinii săi, Mexic şi Canada.

După atribuirea CM 2026, el l-a primit la Casa Albă pe preşedintele FIFA, Gianni Infantino. Trump a explicat atunci că Mondialul de fotbal este "poate cel mai mare eveniment sportiv din lume".

Mare fan al fotbalului american, Trump critică regulat NFL, pe care o acuză că nu este severă cu jucătorii care îngenunchează în timpul imnului naţional pentru a protesta împotriva violenţelor poliţiei îndreptate împotriva negrilor.

Preşedintele i-a criticat violent pe aceşti jucători, iar în trecut s-a arătat bucuros de scăderea audienţei NFL, pe care o atribuie în parte unei lipse de patriotism.

Dincolo de aspectul politic, NFL este criticată mai ales pentru felul cum a gestionat unele cazuri de encefalopatie traumatică cronică, diagnosticate la sute de foşti jucători şi asociate loviturilor repetate la nivelul capului.

"Este un sport periculos, e cu adevărat foarte dur. Am crezut că echipamentul jucătorilor va cunoaşte o îmbunătăţire şi aşa s-a întâmplat. Căştile sunt mult mai bune, dar asta nu a rezolvat problema", a spus duminică Trump.

NFL a fost nevoită să cheltuiască peste un miliard de dolari pentru a finanţa programe de cercetare sau a despăgubi familiile jucătorilor decedaţi sau accidentaţi.

Prima doamnă Melania Trump a afirmat la sfârşitul anului trecut că fiul său este interesat mai ales de sport, menţionează DPA.

Comentarii

loading...