19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăLifestyleTrump ar prefera ca fiul său cel mic să joace fotbal, nu...

Trump ar prefera ca fiul său cel mic să joace fotbal, nu fotbal american

Într-un interviu difuzat de CBS cu ocazia finalei campionatului de fotbal american (NFL), preşedintele a fost întrebat dacă l-ar lăsa pe Barron, care are 12 ani, să se îndrepte spre acest sport foarte popular în SUA, însă din ce în ce mai criticat din cauza violenţei sale şi a comoţiilor cerebrale suferite de jucători.

“Este o întrebare foarte bună. Este o întrebare foarte dificilă. Dacă el ar vrea, da. L-aş împinge oare spre asta? Nu”, a răspuns Trump, adăugând că mulţi jucători din NFL sunt de aceeaşi părere.

“De fapt, el joacă mult fotbal (“soccer”), îi place”, a continuat preşedintele.

“Multă lume, inclusiv eu, a crezut că fotbalul nu va merge niciodată în ţara noastră, dar se extinde rapid”, a spus Trump, într-unul din rarele cazuri când un preşedinte american a lăudat soccer-ul.

Multă vreme, fotbalul a fost văzut în SUA ca un sport pentru femei şi copii, înainte de a se dezvolta, mai ales sub impulsul minorităţilor hispanice.

Donald Trump a militat pentru ca SUA să organizeze Cupa Mondială de fotbal din 2026 împreună cu vecinii săi, Mexic şi Canada.

După atribuirea CM 2026, el l-a primit la Casa Albă pe preşedintele FIFA, Gianni Infantino. Trump a explicat atunci că Mondialul de fotbal este “poate cel mai mare eveniment sportiv din lume”.

Mare fan al fotbalului american, Trump critică regulat NFL, pe care o acuză că nu este severă cu jucătorii care îngenunchează în timpul imnului naţional pentru a protesta împotriva violenţelor poliţiei îndreptate împotriva negrilor.

Preşedintele i-a criticat violent pe aceşti jucători, iar în trecut s-a arătat bucuros de scăderea audienţei NFL, pe care o atribuie în parte unei lipse de patriotism.

Dincolo de aspectul politic, NFL este criticată mai ales pentru felul cum a gestionat unele cazuri de encefalopatie traumatică cronică, diagnosticate la sute de foşti jucători şi asociate loviturilor repetate la nivelul capului.

“Este un sport periculos, e cu adevărat foarte dur. Am crezut că echipamentul jucătorilor va cunoaşte o îmbunătăţire şi aşa s-a întâmplat. Căştile sunt mult mai bune, dar asta nu a rezolvat problema”, a spus duminică Trump.

NFL a fost nevoită să cheltuiască peste un miliard de dolari pentru a finanţa programe de cercetare sau a despăgubi familiile jucătorilor decedaţi sau accidentaţi.

Prima doamnă Melania Trump a afirmat la sfârşitul anului trecut că fiul său este interesat mai ales de sport, menţionează DPA.

Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Greta Thunberg a fost amendată pentru că a blocat intrarea în Parlamentul suedez

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost amendată în Suedia, țara sa natală, pentru că nu a respectat ordinele poliției după ce a blocat...
Ultima oră
Pe aceeași temă