Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

Actualizat: 04.02.2019 - 17:15

Trump ar prefera ca fiul său cel mic să joace fotbal, nu fotbal american

Rl online

Actualizat: 04.02.2019 - 17:15

Într-un interviu difuzat de CBS cu ocazia finalei campionatului de fotbal american (NFL), preşedintele a fost întrebat dacă l-ar lăsa pe Barron, care are 12 ani, să se îndrepte spre acest sport foarte popular în SUA, însă din ce în ce mai criticat din cauza violenţei sale şi a comoţiilor cerebrale suferite de jucători.

"Este o întrebare foarte bună. Este o întrebare foarte dificilă. Dacă el ar vrea, da. L-aş împinge oare spre asta? Nu", a răspuns Trump, adăugând că mulţi jucători din NFL sunt de aceeaşi părere.

"De fapt, el joacă mult fotbal ("soccer"), îi place", a continuat preşedintele.

"Multă lume, inclusiv eu, a crezut că fotbalul nu va merge niciodată în ţara noastră, dar se extinde rapid", a spus Trump, într-unul din rarele cazuri când un preşedinte american a lăudat soccer-ul.

Multă vreme, fotbalul a fost văzut în SUA ca un sport pentru femei şi copii, înainte de a se dezvolta, mai ales sub impulsul minorităţilor hispanice.

Donald Trump a militat pentru ca SUA să organizeze Cupa Mondială de fotbal din 2026 împreună cu vecinii săi, Mexic şi Canada.

După atribuirea CM 2026, el l-a primit la Casa Albă pe preşedintele FIFA, Gianni Infantino. Trump a explicat atunci că Mondialul de fotbal este "poate cel mai mare eveniment sportiv din lume".

Mare fan al fotbalului american, Trump critică regulat NFL, pe care o acuză că nu este severă cu jucătorii care îngenunchează în timpul imnului naţional pentru a protesta împotriva violenţelor poliţiei îndreptate împotriva negrilor.

Preşedintele i-a criticat violent pe aceşti jucători, iar în trecut s-a arătat bucuros de scăderea audienţei NFL, pe care o atribuie în parte unei lipse de patriotism.

Dincolo de aspectul politic, NFL este criticată mai ales pentru felul cum a gestionat unele cazuri de encefalopatie traumatică cronică, diagnosticate la sute de foşti jucători şi asociate loviturilor repetate la nivelul capului.

"Este un sport periculos, e cu adevărat foarte dur. Am crezut că echipamentul jucătorilor va cunoaşte o îmbunătăţire şi aşa s-a întâmplat. Căştile sunt mult mai bune, dar asta nu a rezolvat problema", a spus duminică Trump.

NFL a fost nevoită să cheltuiască peste un miliard de dolari pentru a finanţa programe de cercetare sau a despăgubi familiile jucătorilor decedaţi sau accidentaţi.

Prima doamnă Melania Trump a afirmat la sfârşitul anului trecut că fiul său este interesat mai ales de sport, menţionează DPA.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine