-1 C
București
luni, 6 ianuarie 2025
AcasăLifestyleTravelIdei pentru a-ți organiza o vacanță cu cortul

Idei pentru a-ți organiza o vacanță cu cortul

O vacanță cu cortul îți dă libertatea de a alege destinații diverse, de a admira priveliști nemaivăzute și de a fi mai aproape de natură. Pentru iubitorii de aventuri și doritorii de experiențe noi, o vacanță cu cortul poate fi un bun prilej de a lăsa în urmă stresul vieții cotidiene, de a aduna amintiri de neuitat împreună cu familia sau prietenii, și de ce nu, poate fi și o metodă economică de vacanță.

Ei bine, în acest articol vei gasi idei pentru cum să îți organizezi o vacanță cu cortul, ce trebuie să iei cu tine și ce detalii sunt importante pentru o experiență frumoasă.

Ce să iei cu tine și cum să te organizezi

1. Obiectele de care vei avea nevoie

În primul rând vei avea nevoie de un cort. Alege unul dintr-un material de calitate, care să îți ofere siguranță dar și confort. Te sfătuim să alegi un cort cu o înălțime potrivită astfel încât un adult să poată încăpea pe verticală fără a fi nevoie să se aplece. Cu siguranță în aceste zile în care tu și familia ta veți fi cazați aici, vei intra și ieși de multe ori, iar spatele se va resimți daca nu te vei menaja.

Nu uita și de:

  • – saltele, pompă de aer, saci de dormit, pături
  • – masă și scaune pliante
  • – cană termos, farfurii, tacâmuri, cutie izotermă, lanternă reîncărcabilă
  • – trusă de prim ajutor
  • – jocuri și jucării dacă mergi în vacanță cu copiii

2. Alege destinația după o documentare atentă

Dacă ești la prima ieșire cu cortul, te sfătuim să mergi în locuri special amenajate pentru camping unde măsurile de siguranță nu lipsesc și unde vei putea fi mai liniștit. Dacă însă vrei să îți alegi singur locul de campare, ține cont de mai multe aspecte:

  • – terenul va trebui să fie plat pentru a putea instala cortul corect;
  • – nu campa în apropierea habitatelor animalelor; interesează-te din timp dacă în zonă animalele sălbatice      obișnuiesc să viziteze acele locuri;
  • – poziționează cortul în apropierea unei surse de apă și unde poți găsi ușor lemne pentru foc;
  • – caută un loc unde nu există risc de pericole naturale cum sunt inundații, alunecări de teren, avalanșe etc.

3. Ia în calcul vremea și pregătește haine corespunzătoare

Vremea este foarte importantă și de aceea trebuie să te informezi înainte de a pleca la drum. Chiar dacă prognoza meteo nu este mereu exactă și se poate schimba de la o zi la alta, vei fi mult mai pregătit pentru situații neprevăzute sau poate chiar îți vei schimba planurile dacă aceste fenomene îți pot pune viața în pericol. Așadar, va trebui să fii pregătit pentru orice tip de vreme: pune în bagaj și haine mai groase, geci, pelerine de ploaie etc.

4. Stabilește meniul de acasă

În funcție de zona în care vei merge, va trebui să ții cont dacă în apropiere de locul de campare există magazine de unde te poți aproviziona. Asigură-te că iei cu tine cât mai multe alimente neperisabile, care pot rezista o perioadă mai lungă de timp la temperaturi scăzute: legume și fructe proaspete (cartofi, morcovi, mere) precum și fructe confiate, nuci și alune, conserve și alimente uscate cum sunt orezul și pastele făinoase. Alege să transporți alimentele în pungi și nu în borcane și astfel vei economisi spațiu în bagaje. Nu uita să pregătești o cantitate potrivită de apă îmbuteliată pentru această experiență și nu te baza pe izvoarele care le vei întâlni în drum, deoarece acestea nu sunt o sursă sigură de la care să te alimentezi.

Pe lângă alimente, pune în rucsac saci de gunoi pentru a strânge resturile în fiecare zi și depozitează-i la distanță de cort pentru a evita riscul de a fi vizitat de urși. De asemenea, ia cu tine resturile la sfârșitul vacanței, astfel încât și următorii turiști să se poată bucura de natură.

5. Nu uita de trusa de prim ajutor și soluții de protecție împotriva insectelor

În natură insectele sunt la ele acasă așa că pune în bagaj spray-uri și creme pentru a le ține la distanță. De asemenea, poți lua chiar și o plasă de țânțari, precum și o pensetă pentru îndepărtarea căpușelor: nu se știe niciodată ce situații va trebui să înfrunți, așa ca este bine să fii pregătit. Nu trebuie să-ți lipsească medicamentele uzuale pentru migrene sau chiar răceli, atât pentru adulți cât și pentru copii. 

Sperăm să îți fie utile sfaturile noastre și îți urăm Vacanță frumoasă!

Cele mai citite

Biden le cere americanilor să nu uite atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului

Joe Biden Biden l-a descris constant pe Trump ca pe o amenințare la adresa democrației Președintele Joe Biden i-a rugat pe americani, într-un articol de...

Tragedie în Italia: O româncă ucisă de soțul său italian, care, apoi, s-a sinucis

Cei doi erau căsătoriți de 8 luni și nu aveau copii Eliza Ștefania Feru, o româncă de 30 de ani, a fost împușcată mortal de...

Propunerea inedită a lui Zelenski către Trump: Bani rusești pentru arme americane

Președintele Zelenski a declarat că Putin va „distruge Europa”, dacă SUA renunță la NATO Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat că garanțiile de securitate pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă