Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Top cele mai bine plătite joburi pentru femei în România

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 30.05.2019 - 10:23

Vremurile în care bărbatul era cel care aducea banii în casă în timp ce femeia era responsabilă de bunăstarea gospodăriei sunt demult apuse. În zilele noastre sexul frumos reprezintă aproape jumătate din forţa de muncă mondială şi, deşi în medie câştigă considerabil mai puţin decât bărbaţii, diferenţa salarială se micşorează de la an la an. Egalitatea dintre sexe pe plan profesional este un principiu promovat în mai toate companiile din ţările dezvoltate aşa că nu e de mirare faptul că reprezentantele feminine ajung să ocupe funcţii cot la cot cu bărbaţii, cu remuneraţii pe măsură.

Iată un top al celor mai bine plătite joburi pentru femei în România:

 

Online Entertainer

Un job puţin mai controversat dar care vine la pachet cu beneficii financiare extraordinare este acela de online entertainer, cunoscut şi sub denumirea de model de videochat. Activitatea presupune socializarea prin intermediul unui calculator şi al unei camere web cu diverse persoane din diferite colţuri ale lumii. Domeniul de activitate este 100% legal, existând peste 5.000 de agenţii în toată ţara şi peste 3.000 doar în Bucureşti. Un model care lucrează la un studio de videochat de top ajunge sâ câştige lunar peste 10.000 $.

 

Analist Marketing

Un analist de marketing necesită o serie de calităţi pentru care femeile sunt deja recunoscute: capacităţi excelente de comunicare, o minte deschisă, curioasă şi creativă, atenţie la detalii, aptitudini organizatorice  şi viteză de reacţie în soluţionarea problemelor. Jobul este unul foarte dinamic şi ofertant, exclude riscul de a cădea într-o rutină profesională, iar salariile sunt extrem de motivante.

 

Programator

Profesiile din domeniul IT-ului sunt printre solicitante, dar şi printre cele mai bine plătite chiar din etapa de juniorat. Dacă în trecut informatica era un sector dominat de bărbaţi , accesul la educaţie şi boom-ul tehnologic au facilitat accesul şi interesul reprezentantelor feminine pentru acest domeniu. Pe lângă pachetele salariale extrem de atractive, persoanele care desfăşoară această activitate pot beneficia ce scutirea de impozit pe venituri.

 

Farmacist/ Asistent medical

Unul dintre domeniile în care femeile pot avea o carieră de succes şi pot câştiga bani frumoşi este cel medical. Este adevărat că şi nivelul de pregătire cerut este unul peste medie, dat fiind faptul că este în joc sănătatea şi chiar viaţa oamenilor. În ciuda faptului că în ultimii ani s-a înregistrat un exod masiv al cadrelor medicale către ţări mai dezvoltate, salariile din România din sectorul sănătăţii continuă să crească, la fel ca interesul tinerelor pentru o specializare medicală.

 

Politician

Sfera politică a fost rezervată încă din Antichitate exclusiv sexului puternic, dar odată cu evoluţia femeii pe scara socială şi dobândirea de drepturi egal , vocile femeilor au devenit din ce în ce mai puternice şi în acest sector. Deşi bărbaţii sunt cei care domină în continuare acest domeniu profesional, numărul reprezentantelor feminine care aleg să îşi dezvolte o carieră politică creşte de la an la an. Puterea aduce cu sine responsabilităţi majore, dar şi remuneraţii pe măsură.

Aşadar, tu ce îţi doreşti să fii? Care este jobul ideal pentru tine? Dacă îți dorești un job flexibil, dar și niște venituri substanțiale, atunci un lucru este cert: alege jobul de online entertainer! ?

Comentarii

loading...