Staruri ale fotbalului european, fotbaliști care în anii 2000 evoluau la cele mai puternice cluburi din lume, s-au retras în campionatul nord-american, unul care oferă salarii uriașe pentru a atrage în primul rând legende ale fenomenului, aflate pe final de carieră.
„Pensionați” la echipe precum New York City FC sau L.A. Galaxy, jucători ca Andrea Pirlo sau Didier Drogba își desfășoară ultimii ani din carieră în scopuri nobile, cum ar fi acela de a dezvolta fenomenul fotbalistic într-o țară în care în sport rege înseamnă baschet, baseball sau hochei.
Vezi în galeria foto de mai sus un TOP al celor mai bine plătiți fotbaliști din MLS
Sistemul de salarizare în Major League Soccer (MLS) este unul diferit față de cel din fotbalul european, iar de multe ori vedetele venite din Europa au salarii de zeci de ori mai mari față de ale altor jucători mai puțin cunoscuți.
Cu toate că MLS atrage numeroase critici mai ales pentru faptul că și-a câștigat reputația de azil al fotbalului mondial, lucrurile stau diferit atunci când vine vorba de notorietatea fotbalului în SUA sau Canada.
Atragerea a jucători aflați pe final de carieră, dar foarte cunoscuți, ajută în primul rând la creșterea notorietății acestui sport pe continentul nord-american, motiv pentru care deseori jucătorii suntr transferați mai mult după nume decât după ceea ce mai pot face pe teren. Astfel se explică faptul că încă mai evoluează, cu succes, în SUA jucători trecuți 34-35 de ani.
Unul dintre ultimii transferați în SUA este fostul star al lui Chelsea, Didier Drogba, care de asemenea are un salariu colosal, pe care în Europa nimeni nu i l-ar fi plătit la vârsta sa.