20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleTIPS&TRICKS masa de Revelion: eleganţă, strălucire şi culoare

TIPS&TRICKS masa de Revelion: eleganţă, strălucire şi culoare

Conținutul vazei s-a schimbat și el în vremurile moderne: poți alege plante minimaliste, subțiri și înalte în locul clasicilor trandafiri, sau poți opta pentru crenguțe de brad. Aranjamentul se poate face cu elemente și culori calme, clasice sau îndrăznețe, neobișnuite. Pentru o paletă de culori în tendințe, folosiți pentru decorațiuni rozul, culoarea anului 2019 sau chiaar albastru, culoarea anului 2020 de la Pantone.

Servirea modernă permite orice libertate. Se pot utiliza obiecte tradiționale de argint, pahare colorate care seamănă cu globurile pentru brad și obiecte moderne de forme geometrice. Florile, crenguțele si conurile de pin sunt printre cele mai întâlnite decorațiuni naturale. Un astfel de eclectism va face anturajul festiv și mai interesant.

WINTER WONDERLAND. Pentru un aranjament care ne duce cu gândul la peisajul iernii, folosim pahare de cristal, farfurii din porțelan alb și tacâmuri argintii. Dacă scaunele existente nu se potrivesc cu decorul dorit, pot fi îmbrăcate cu huse albe, iar masa să fie împodobită cu ghirlande verzi, crenguțe, conuri de pin și lumânări argintii, la fel ca tacâmurile. Pentru cei care urmează să se alăture noului an mână în mână cu fauna sălbatică, un ghiveci cu plante suculente înlocuiește buchetele și coroanele de flori „de unică folosință“. Indiferent dacă sunt reale sau pur decorative, rodiile suculente sunt un element simplu de afișat – adăugați verdeață pentru a realiza un contrast puternic.

COLORFUL FEAST. Este cu siguranță bine să te desparți de tradiționalul roșu și verde, dacă vrei o paletă jucăușă de culori. Recomand folosirea unei fețe de masă într-o culoare deschisă, neutră. Astfel puteți realiza un tablou cu pete de culori: pahare, farfurii și șervețele de culori diferite. Globulețele nu trebuie să se limiteze doar la brad – împrăștie-le pe masă pentru a crea un aranjament care reflectă tema pe care ai utilizat-o în sufragerie. Pe masă se mai pot amplasa și lumânări, flori și bezele colorate pentru o stare de spirit festivă. Farfuriile colorate pot avea imagini inedite, cu reni, brazi sau modele simple, geometrice.
 

ELEGANT SIMPLICITY. Pentru o sărbătoare familială formală, este potrivit un set clasic de masă – cu pahare aliniate în ordine crescătoare, farfurii de pâine și o față de masă bleumarin, cu farfurii și decorațiuni aurii sau argintii. Acest aranjament poate fi descris în două cuvinte: natural și nobil. Inelele de șervețel din crengi și florile dau un sentiment de simplitate și de apropiere de natură. Elemente expresive precum sfeșnice, statuete în formă de cerb, boluri transparente cu nuci, rozmarin și bețișoare de scorțișoară, completează scena de sărbători.

 

 

 

 

                                                                                      

 

 

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă