9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleTIPS&TRICKS: Cum alegem izolaţia. Spuma poliuretanică, o soluţie din ce în ce...

TIPS&TRICKS: Cum alegem izolaţia. Spuma poliuretanică, o soluţie din ce în ce mai folosită

Alegerea unei soluţii corecte de izolare apare şi la renovări, în acest caz prima măsură care trebuieşte luată fiind tot de izolare corespunzătoare.

În general, producătorii şi ofertanţii de produse de izolaţii se întrec în  a prezenta avantajele produselor respective. Din cunoştinţele noastre însă apar fel de fel de neajunsuri la proiectele realizate.De exemplu apariţia mucegaiului în cazul izolaţiilor cu polistiren. Suntem deasemenea informaţi că şobolanii şi şoarecii consumă acest material şi, în unele cazuri, au săpat galerii verticale care ajung până la etajul X al blocurilor izolate astfel. De aceea, mai ale în situaţia apariţiei unor materiale şi soluţii noi, mai performante şi mai calitative, este necesar să se ia  decizia de alegere în cunoştiinţă de cauză şi sub îndrumarea şi consilierea specialiştilor

Lăcrămioara Macarie

Care sunt avantajele spumei poliuretanice? 

In primul rand , vreau sa va multumesc pentru aceasta  intrebare  pe care, sincer, o astept si de la clienti. Este un punct important sa expun clientului transparenta solutiei  adoptate, cu avantajele , dar si dezavantajele sistemului.Cel mai folosit material  in piata la aceasta ora este spuma poliuretanica  celula deschisa  cu densitate 10-12 kg / mc, iar unul dintre motivele pozitiei sale  ca lider de sistem, o asigura si pretul .

Acest sistem se aplica  in mod normal în conditii optime , lucru care nu prea se respecta  in Romania . Pentru a scoate un produs finit  de performanta  energetica , este nevoie de  experienta , echipament  care sa  functioneze la parametri normali, o cantitate  necesara consumata pe grosimea stabilita in functie de sistem  si, nu in ultimul rand, un suport pregatit special pentru aceasta aplicare.  In caz contrar vom ajunge sa realizam in scurt timp de la aplicare, poate chiar in timpul aplicarii , sa intampinam probleme foarte greu de reabilitat.

Foarte important este faptul că nu se accepta aplicari cu celula deschisa la grosimi sub 10 cm daca nu venim cu un alt sistem ajutator inainte. Performanta unei izolatii cu o conductivitate mai mare de 0.030 se realizeaza prin grosimea stratului aplicat.

Cand spun cantitate necesara  pe mp la grosimea stabilita  pe sistemul ales, de fapt fac  referire la stabilitatea dimensionala a produsului finit .

Cat priveste avantajul spumei poliuretanice, comparativ cu partile  negative , pot spune urmatoarele: in cei 17 ani de experienta  in domeniu dar si de antreprenoriat am invatat ca lucrul in echipa este fabulos si doar asa putem ajunge la performante .

Din acest motiv am luptat de cativa ani si am reusit sa cream un concept  “’ZERO ENERGY “’ – Asociatia de EXELENTA SI EFICIENTA TERMICA in constructii la nivel national, prin care impreuna  cu colegii mei  am reusit sa formam un nucleu  pentru a putea patrunde in sufletul clientului , in sensul  sa ii gasim solutia  cea mai buna  pentru el, din punct de vedere  calitativ-financiar , de a-l elibera de orice  teama  existenta, de a-i explica faptic pe hartie , ce inseamna de fapt  cand spunem  EXCELENTA SI EFICIENTA TERMICA  in constructii , de a-i  oferi intr-un cuvant un concept prin  care,  clientul trebuie sa fie informat  PE CE DA BANII  .

Ce aspecte recomandaţi a fi luate în consideraţie la începerea realizarii unui proiect?

Printre aspectele de luat in calcul la pregatirea realizarii unui proiect se numără: umiditatea atmosferica,  umiditatea suportului; golurile din suport, neuniformitatea, sistemul ales, pregatirea suportului pentru aplicat, pregatirea  obiectivului unde se face aplicare, etc.

Care sunt performanţele pe care le realizează un sistem de izolare cu spumă poliuretanică?

Garantat , discutam in primul rand  de performanta sistemelor poliuretanice  , atat termice , cat si hidroizolatie  si fonoizolatie. Vorbim despre confort  , conductivitate  termica , eficienta termica obtinute prin aplicare la lucrari speciale , la grosimi mici, acolo unde  nu ne permite suportul  altfel , de etansarea supafetelor prin eliminarea oricaror punti temice, datorita aplicarii in situ, in film continuu, indiferent de forma suportului ales.

Susţineţi în permanenţă calitatea. Ce aduce în plus spuma poliuretanică GENIDA faţă de alte tipuri de spumă poliuretanică?

Da, asa este , sustin CALITATEA, deoarece la ora aceasta  in piata, clientul  trebuie   sa faca  diferenta dintre  un APLICATOR  de sisteme poliuretanice si un DETINATOR  de echipament cu care sa aplice spuma poliuretanica .

La aceasta ora in piata  sunt 3-4 producatori importanti de sisteme poliuretanice.Unii pun pret pe calitatea produselor, altii pun pret  doar pe partea  comerciala .

Calitatea sistemelor Genida Ab incepe de la performanta producatorului  cu care lucram de 15 ani, al carui distribuitor si aplicator autorizat  suntem in Romania  si continua cu experienta de 17 ani, echipa unita  care tine cont de performanta produsului realizat  in functie  de cerinta clientului, functionalitatea acestui brand GENIDA AB  de 17 ani, fara intrerupere , oameni in cadrul companiei , specializati in domeniu, proiecte foarte mari realizate cu success, revenirea clientilor pentru alete lucrari, recomandarea clientilor  catre alti  potentiali clienti, certificarile la nivel de companie , pentru care am muncit foarte mult ,dar chiar sunt multumita de rezulatat si chiar le multumesc  tuturor clientilor  si colaboratorilor  pentru tot  si sunt  constienta ca doar impreuna  cu ei am putut realiza performanta de a ajunge  astazi la acest nivel.

In ultimii ani , intr-adevar antreprenorii au inceput sa aleaga din ce in ce mai mult aceste tipuri de sistem termo-hidro- aplicabile  din poliuretan si derivati poliuretanici .In primul rand pentru calitatea produselor,poate  acorda beneficiarului o garantie reala pe diferite perioade de timp,  un alt motiv este rapiditatea executiei , putem  realiza zilnic pana la 1000-1500 mp de izolatie, pe cand la alte sisteme clasice este necesar sa alocam si timp si personal in efectiv destul de mare pentru a putea realiza un sistem corect intr-un timp relativ mic.

Pot aduce in discutie si chiar sa rog pe toti posibilii clienti sa sune, sa primeasca  informatii  din partea noastra , sa comunicam  impreuna  pentru fiecare lucrare pe care doreste  sa o execute si spun acest lucru deoarece  raman la concluzia mea, lucrarile sunt personalizate , intr-un cartier cu 10 case,  inseamna 10 lucrari diferite, nu sunt de acord  cu ce se intampla la aceasta ora cu relatia dintre detinatorul de echipament si client. Haideti sa gandim impreuna, sa lucram impreuna , haideti sa  fim transparenti, sa stie clientul pe ce da banii , iar noi sa oferim serviciul de care  el are nevoie , haideti sa ascultam clientul , sa vedem nevoile lui, sa ii prezentam avantjele , dar si dezavantajele produsului  ales de el , chiar daca la prima discutie clientul pare sa se supere si sa intre in contradictoriu, eu personal prefer acest lucru sa discut cu un client de 10 ori inainte  si caut solutia cea mai buna si reala pentru el, sa iasa totul perfect.

Ca sa atingem performanta, la aceasta ora lucram cu minim 10 sisteme de spuma poliuretanica  , pe stoc in permanenta , deoarece la un proiect al unei constructii  este necesar sa aplicam sisteme diferite  pentru fundatie, placa, pereti interior/exterior, planseu, asteriala, etc .

 Acum in piata, însă, apare si faptul ca foarte multe firme care aplica  spuma poliuretanica  merg  cu un singur tip de sistem pe care il  aplica la orice tip de lucrare, fapt ce conduce la un produs final incorect.

Transmit tuturor celor care doresc sa apeleze la un sistem  poliuretanic sa ne contacteze, oricand    si cu siguranta  vom gasi solutia cea mai buna pentru fiecare client in parte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă