13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleTips &Tricks specialist: Mizaţi pe materiale textile naturale

Tips &Tricks specialist: Mizaţi pe materiale textile naturale

Ca impresie generală, se constată că trendul natural, apărut cu mai mulţi ani în urmă, în prezent ia o amploare tot mai mare, care se manifestă în primul rând prin compoziţia din fibre naturale. Se folosesc tot mai mult la interior lâna, inul, bumbacul, mătasea şi iuta, precum şi blana naturală, de oaie, vacă şi, mai nou, iepure.

Lâna, în special, revine în forţă ca segment important în oferta majorităţii furnizorilor de mochetă şi covoare. Şi în privinţa ţesăturilor pentru perdele şi draperii accentul se pune în continuare pe aspectul şi textura naturală a acestora, în special bumbac şi in.

În cazul  textilelor pentru casă – cuverturi, perne, lenjerii – se folosesc, de asemenea, materiale naturale: lână, blană (naturală şi artificială), bumbac, in etc., în culori cât mai neutre.
Aceeaşi tendinţă spre natural se manifestă şi în ceea ce priveşte culorile materialelor textile, pentru care predomină produsele natur, cum ar fi lâna pură sau de Noua Zeelandă, prelucrată sau neprelucrată, tonurile de bej, culori în degradé din gama disponibilă în natura înconjurătoare: verde, galben, ocru, maro, albastru, gri.

O altă tendinţă a materialelor textile se manifestă în design-ul caracterizat de elemente etnice tradiţionale şi linii minimaliste. În domeniul placărilor de pereţi şi pardoseli, lemnul, ca esenţă naturală, capătă din ce în ce mai mult teren.

„Ca urmare a vizitelor făcute la târguri la începutul anului, de la 1 martie în magazinul Biokarpet din Bucureşti, Bulevardul Unirii nr.69 vor fi disponibile colecţii noi de covoare: Louis de Poortere – Belgia, Sanderson, Harlequin, Ted Baker, Best Wool. Căutăm să aducem branduri cunoscute, cu produse exclusiviste adaptabile, care să permită crearea acelui interor unic, personal şi recognoscibil care să poată fi numit «acasă».
De asemenea, vom comercializa produse noi destinate segmentului hotelier şi comercial în urma parteneriatelor încheiate cu firmele Lano și Tapibel. Vom putea oferi noi game de mochetă de trafic intens, tip dale sau tip rolă,  modele noi, realizate cu cele mai noi tehnologii în domeniu, la preţuri competitive.“, spune Elena Stoican (elena.stoican@biokarpet.ro).

Mai multe informaţi: www.biokarpet.ro

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă