Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Clienţii au început să privească alegerea unei ferestre ca pe o investiție pe termen lung, iar ca şi criterii iau în considerare durabilitate, capacitate de izolare și estetica,

Tendinţe în domeniul ferestrelor

Fie că vorbim despre culoare, textură sau finisaje. românii au devenit tot mai atenți la calitatea și profesionalismul montajului, care susțin toate aceste elemente ale ferestrelor

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 08.09.2019 - 19:22

 

Soluții noi de funcționalitate şi design

Funcționalitatea și designul sunt doi parametri extrem de importanţi pe care noile sisteme sau accesorii introduse pe piaţă răspund cerințelor estetice tot mai diversificate ale consumatorilor finali - cumpărătorii de tâmplărie. Spre exemplu, cele mai apreciate sisteme din ultimii ani dispun de șapte camere interioare, lucru care asigură o mai bună izolare termică, în același timp fiind disponibil în peste 50 de culori din paletarul nostru, atât înfoliat integral, cât și personalizat la interiorul sau la exteriorul locuinței. Mai mult, astfel de sisteme susțin inclusiv placări cu aluminiu la exterior – tocmai pentru a permite adaptarea la orice stil și concept de design, pentru că permite vopsirea electrostatică în orice nuanță RAL – „standardul” de culoare utilizat în Europa.

Odată cu schimbarea percepției asupra alegerii ferestrelor, și gusturile românilor s-au diversificat; albul rămâne în topul preferințelor, dar în ultimii ani achiziția ferestrelor colorate a căpătat o pondere tot mai mare în vânzări. În linie cu tendințele europene în design, românii aleg tot mai des ferestre cu imitații de esențe lemnoase sau în culori închise, cum ar fi gri. Una dintre tehnologiile care au crescut rapid în topul preferinţelor este cea care asigură aspectul catifelat al suprafețelor de profil PVC, anti-murdărie și mult mai rezistent la intemperii.

O altă tendinţă manifestându-se mai întâi în țările vestice și, recent, și în România este creșterea preferinței pentru deschiderile cu suprafețe vitrate mari, pentru un plus de luminozitate la interior. Vitrarea unei astfel de suprafețe implică o mai mare presiune aplicată profilului. Producerea de sisteme extrudate încadrate în clasa A de calitate, mult mai rezistente, ajută beneficiarul să obțină deschideri mult mai mari decât pot oferi sistemele de clasă inferioară.

Există soluții și pentru cei care nu vor să își schimbe ferestrele sau care le-au schimbat recent și simt nevoia unei îmbunătățiri din punct de vedere al funcționalității. Spre exemplu, cu timpul poate fi adăugat și un sistem de ventilație, care asigură schimbul controlat de aer, eliminând, astfel, umiditatea și problemele pe care le poate genera aceasta.

Comentarii

loading...