12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleTendinţe: În ce culori ne vom decora băile. ISH 2019

Tendinţe: În ce culori ne vom decora băile. ISH 2019

Târgul ISH de la Frankfurt oferă o serie întreagă de tipsuri şi recomandări privind  culorile şi combinaţiile cu care am putea să ne decorăm băile.

Materialele textile sunt ideale pentru a aduce culoare  în baie, deşi în momentul de faţă mobilierul, finisajele şi accesoriile din acest spaţiu se pot prezenta şi ele în diverse culori şi combinaţii. Nu numai gresia ca pardoseală şi faianţa cu care sunt îmbrăcaţi de obicei pereţii sunt în astfel de culori.

Obiectele sanitare  (cada de baie, chiuvetele, vasul WC), cabina de duş, bateriile, robinetăria, accesoriile de prindere, toate pot fi prezentate în funcţie de materialele folosite şi preferinţe în versiuni colorate. Desigur că din acest punct de vedere interesant este ce culori şi nuanţe sunt la modă, în cazul unei amenajări sau renovări, către ce soluţii să ne îndreptăm atenţia.

Un ajutor important ne este oferit de târgul de instalaţii ISH, care se desfăşoară la Frankfurt în organizarea Messe Frankfurt din doi în doi ani. Baia, ca dotare şi design, este unul dintre subiectele-cheie  de  cercetare şi discuţii pe baza prezentărilor făcute de companiile participante la acest târg. La ediţia care se va desfăşura anul viitor în perioada 11-15 martie va avea loc un forum al tendinţelor legate de baie, fiind organizată şi o secţiune specială în cadrul  târgului, un adevărat show al tendinţelor băii numit “Pop up my Bathroom”.

Verde, alb şi negru

Cele două variante sunt şi cele mai populare culori folosite în prezent în designul de interior, fiind de remarcat că amândouă sunt şi foarte spectaculoase. În plus, albastru aduce un plus de prospeţime nordică. Verdele este însă culoarea momentului.

Diferitele sale nuanţe, de la cele pastel şi verdele proaspăt până la nuanţele elegante de verde închis, reprezintă tendinţe legate de factorul ecologic, de creşterea conştientizării protejării resurselor de mediu, în timp ce în baie verdele induce un factor legat de sănătate, iar tonurile calde, pastelate şi pudrate  – un sentiment de  viaţă lejeră. În ceea ce priveşte fondul, culorile recomandate sunt alb şi negru, precum şi diverse tonuri de gri.

Negrul este folosit ca şi culoare dominantă, în combinaţie cu materiale ca marmura şi alama. Deşi se prezintă în diverse culori, pentru obiectele sanitare, însă, albul rămâne culoarea cea mai solicitată, în timp ce pentru acoperirile pereţilor pot fi folosite diverse culori puternice şi modele spectaculoase. O altă tendinţă este reprezentată de băile lucioase într-o singură culoare după moda anilor ’80.

“Există o cerere în creştere exponenţială pentru băi cu mult design încorporat, iar culorile în baie continuă să se afirme, astfel încât faza băilor albe este în mod cert depăşită. Derivând din tendinţele generale de lifestyle, dezvoltările actuale legate de baie îşi aduc propriile contribuţii de individualizare,  creştere confort/cozy şi emoţii.

Legat de culori, totdeauna suprafeţele întinse, cum sunt şi cele din baie, au avut un rol important în design. Acum utilizarea culorilor este mult mai îndrăzneaţă, iar pentru designeri este o adevărată provocare utilizarea acestora în diverse concepte, astfel încât clienţii să petreacă în spaţiul băii un timp cât mai calitativ”, spune Jens J. Wischmann, General Manager al Asociaţiei Producătorilor de Obiecte Sanitare din Germania (VDS), asociaţie ce se implică activ în acţiunile şi evenimentele de la ISH.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă