Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În domeniul amenajărilor interioare, băile actuale sunt adevărate oaze de relaxare, un mod de purificare şi curăţare rapid şi o sursă inegalabilă de răsfăţ al simţurilor

Tendinţe în amenajări: cada face baia

Pentru dotarea şi decorarea unei camere de baie se ţine seama de o serie de factori, dar cada propriu-zisă ocupă, de cele mai multe ori, poziţia principală

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 30.08.2018 - 19:09

În amenajarea băii apa, spaţiul şi materialele sunt combinate în inedite propuneri adaptate stilurilor de viaţă. Cada este lider în determinarea unui stil, în funcţie de poziţionarea acesteia, şi are dimensiuni variate, alese în raport cu nevoile fiecăruia.

Cada de sine stătătoare este una dintre tendinţele importante în amenajarea băii, aceasta având o personalitate distinctă, ce ocupă o poziţie-cheie în spaţiu şi atrage iremediabil privirea. De aceea, atât materialele din care este realizată, cât şi forma pe care o are tind să ofere un veritabil efect de scenă. În consecinţă, designul şi arhitectura sălii de baie presupun mai multe variabile, ce ţin de latura funcţională, iar decorul susţine natura acestui spaţiu cu materiale impermeabile, ce nu produc mucegai. Cât priveşte latura tehnică, ea include sistemul de scurgere, ventilaţia şi încălzirea.


Împărţirea în zone de interes funcţionale şi-a păstrat oarecum logica, cu diferenţa că acum ocupă un spaţiu mai mic. Vestiarele s-au transformat în zone de depozitare a hainelor şi prosoapelor. În prezent, în băile luxoase, există saune, duşuri cu hidromasaj, terapie prin lumină colorată sau aromoterapie.

Căzile rămân însă un subiect de discuţie important, având forme dintre cele mai interesante: de la modelele aşezate direct pe podea până la cele suspendate, cu picioare graţioase, de inspiraţie zoomorfă, cubistă sau cu linii alungite, fluide. Unele sunt poziţionate în imediata apropiere a unui perete, altele tronează cu mândrie în mijlocul camerei.

Trendurile actuale pun în lumină ideea ca echipamentele sanitare să fie considerate piese de mobilier. Astfel, cada capătă sugestiv forma unei canapele sau a unui pat, pentru a oferi relaxare absolută.

 

 

 

Comentarii

loading...