Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vreamea caldă s-a instaurat şi toată lumea caută să stea cât mai mult în aer liber, în grădină, pe terasă sau balcoane

Tendinţe: Cum amenajăm o grădină în stil contemporan

Târgul SPOGA+GAFA este cel mai important eveniment în domeniul amenajărilor de grădină, iar Katharina C. Hamma, director general Messe Koeln, este cea mai în măsură să facă o previziune privind tendinţele principale care vor guverna amenajările grădinii şi terasei din acest an.

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 14.06.2018 - 20:27

Toate aceste spaţii trebuie să asigure cât mai multă relaxare şi confort şi de aceea funcţionalitatea rămâne foarte imporantă, însă şi designul  aduce o contribuţie deosebită în acest sens. De asemenea, aici poate fi şi loc de divertisment, de luat masa sau de petrecere a timpului cu prietenii.

Katharina Hamma

Iată şi un sumar al acestor tendinţe care ne spune cum vor arăta grădinile în acest an:

-        spaţiile în aer liber în 2018 sunt adevărate oaze de liniştire şi relaxare;

-        zona de dining  se remarcă prin siluete subţiri şi fine;

-        bucătăria outdoor şi accesoriile inteligente, un adevărat must;

-        mobilierul rafinat din împletituri asigură accentele speciale;

-        culoarea hip pentru vară este roşu exploziv;

-        având la dispoziţie accesorii inteligente, conaisseur-ii vor avea parte de adevărate experienţe culinare în aer liber.

Oaze stilate şi răcoroase  în aer liber

Ambianţa cozy şi relaxarea totală este exact ce se aşteaptă anul acesta de la spaţiile outdoor, indiferent dacă este vorba de grădină, terasă sau balcon, iar pentru realizarea acestul deziderat recomandarea este de a se folosi mobilier elegant care să inducă în primul rând un factor de bunăstare.

Piesele de mobilier sunt însoţite de accesorii cu siluete filigranate ce acoperă mai mute scopuri, în special în zona de dining. Dacă spațiul este cât de cât generos, ideea este de a se muta toate funcțiunile casei afară, în aer liber. Livingul va avea un aer de lounge, diningul este obligatoriu, la fel ca și bucătăria outdoor, ideea de dormitor este preluată de șezlonguri cu protecție tip boltă sau baldachin, precum și paturile de zi, în lipsa spațiului pentru piscină, există soluții practice, dar și estetice pentru dușuri.

Pentru zona de dining, mesele sunt XXL, înalte, de obicei pătrate, iar scaunele de tipul celor de bar, tapțeria moale asigurând confort total în timpul servirii mesei. În același timp, mobilierul de lounge este mai degrabă țesut, din materiale high tech care reinterpretează clasicele împletituri inspirate din natură. Ratanul și răchita se mențin în topul preferințelor, actualmente în combinație cu metal sau plastic. Moda pernelor și pernuțelor colorate cu modele vii și interesante se mută în lounge-ul outdoor, mai ales în cazul în care mobilierul este în tonuri neutre.

O altă tendință este legată de șezutul neconvențional prin utilizarea pufurilor supradimensionate, acestea fiind în topul preferințelor pentru tineri, în special în cazul party-urilor. Moda actuală este de a sta întins sau tolănit în aer liber cât mai aproape de nivelul solului, în acest scop folosindu-se, alături de pufuri sau scaune plate albastru închis, paturi de zi cozy, leagăne tip Hollywood, șezlonguri cu design extravagant.

În termeni de  culori, ambianța trebuie să fie luminoasă, tendința spre roșu cherry nu face valuri numai legat de rujul de buze, ci și în grădină, în timp ce combinația albastru, verde și corai este, deasemenea, o soluție la care se poate apela cu succes.

Fanii gourmet sunt acasă în bucătăria outdoor, preparatele având o calitate tot mai înaltă, precum și numărul de rețete la modă care pot fi folosite alături de produse suplimentare, cum sunt diferitele tipuri de muștar sau condimente exotice. În afară de grătarele pe cărbuni, sunt oferite soluții mobile pentru terase sau balcoane și sisteme electrice fără emisii de CO2.

 

Comentarii

loading...