13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleTENDENCE: Inspiraţie pentru amenajările contemporane

TENDENCE: Inspiraţie pentru amenajările contemporane

Stilul etno, care combină inspiraţia din mai multe culturi pentru a crea ceva nou, este una dintre direcţiile spre care îşi îndreaptă atenţia numeroşi designeri, mai ales că aceasta oferă un câmp larg creativităţii şi experimentărilor.

Tendence

La fel ca şi în cazul modelelor şi motivelor tradiţionale tipice, îndemânarea artizanilor şi frumuseţea imperfecţiunilor a câştigat mult în notorietate în ultimul timp. Se întâlnesc noi influenţe prin care se combină diverse culturi, inclusiv în cazul bijuteriilor şi articolelor decorative, cum sunt, de exemplu, cele provenind de la nativii din America şi Australia.

 Opulenţă versus serenitate

O nouă modă este dezvoltată acum de designeri. Aceasta este caracterizată prin opulenţă decorativă, în care culorile puternice şi glamurul contravin combinaţiilor contemporane, caracterizate prin calm şi minimalism, cu care ne-am obişnuit în ultimul timp.

„More is more“ este o tendinţă marcată de opulenţă pentru numeroase colecţii de interior. Deseori, aranjamentelor „bogate“ le sunt alăturate detalii umoristice. De exemplu, un porculeţ cu aripi şi purtând pălărie între paharele de cristal la celebrarea Anului Nou.

Natura şi modelul scandinav de inspiraţie suedeză continuă să fie, însă, o caracteristică semnificativă a interioarelor actuale. Este vorba despre moderaţie, găsirea unei balanţe în viaţa de zi cu zi, nici prea mult dar nici prea puţin. Un astfel de design este susţinut de o ambianţă calmă care creează un sentiment de bunăstare, în care lemnul, piatra, lâna şi împletiturile aduc o contribuţie substanţială.

Multe din elementele de design sunt puse în aranjamente în culori armonioase, o bază solidă de nuanţe şi umbre, de la cele luminoase la cele întunecate, fiind dezvoltată în acest sens. Culorile de luat în consideraţie în sezonul de toamnă-iarnă sunt bordo, petrol, precum şi culoarea anului, ultraviolet, care acum dezvoltă impactul cel mai puternic. Uitându-ne mai departe, spre primăvară, rozeul proaspăt şi tonurile de mentă, la fel ca şi muştarul luminos continuă să fie la modă, alături de nuanţele de albastru, denim şi indigo.

 Suprafeţele lucioase şi lucrurile pufoase, indispensabile

Pentru accente, indiferent de tendinţe sau stilul abordat, aurul, alama şi argintul sunt primordiale. Suprafeţele pot fi puternic lustruite cu texturi interesante sau având modele tradiţionale gravate sau perforate, precum şi diverse efecte de patină.

În ceea ce priveşte materialele, experienţele tactile, transmiterea acelui sentiment plăcut de bine au devenit un must absolut. Pentru îndulcirea simţurilor, ambientările abundă în catifea, blană artificială cozy, pături pufoase şi pene moi.

 

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă