9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleTe-ai saturat sa vezi stiri despre Coronavirus? Iti recomandam sa citesti Dementa...

Te-ai saturat sa vezi stiri despre Coronavirus? Iti recomandam sa citesti Dementa Digitala!

Cine ar fi crezut ca anul 2020 va fi unul atat de dur din toate punctele de vedere? Am inceput cu incendiile care au afectat Australia, emotiile au crescut pe masura ce tensiunile politice atingeau apogeul si intr-un fel, ne-am gandit ca va incepe Al Treilea Razboi Mondial, iar zilele acestea tocmai a fost confirmata pandemia cauzata de Coronavirus. Chiar si cele mai calme si rationale persoane se pot panica usor daca vor asculta toata ziua doar stiri despre acest subiect. 

 

Este o situatie foarte neplacuta si sensibila, insa in loc sa ne panicam, ar trebui sa ne ajutam in primul rand pe noi, pe cei din jurul nostru si sa lasam autoritatile sa isi faca treaba. Nu foloseste la nimic panica de a cumpara cat mai multe produse alimentare si nealimentare. Nu se va opri alimentarea magazinelor, in cel mai rau caz, persoanele vor intra in grupuri mici, pe rand, cum deja se intampla in unele farmacii (intra maxim 5 sau 10 persoane). 

 

In eventualitatea in care ar trebui sa te izolezi la domiciliu, nu trebuie sa iti faci probleme in privinta alimentelor. Poti comanda online si poti plati cu cardul, iar curierul iti va lasa produsele la usa. Atat curierii, dar si angajatii magazinelor sunt instruiti in acest sens. 

 

Indiferent daca ai ales sa lucrezi de acasa sau pur si simplu nu iti mai doresti sa te expui aglomeratiei si ai hotarat sa iesi cat mai putin din casa, ar fi bine sa iti organizezi timpul. Astfel, sederea in casa va fi mult mai placuta si o vei putea considera chiar o vacanta in care te poti relaxa. Incearca sa vorbesti cu persoanele dragi, pregateste-ti o baie calda si citeste cat mai mult. Cititul te va ajuta sa te deconectezi de la toata agitatia provocata de coronavirus si te va relaxa. Alege titluri care ti-au atras atentia din prima clipa si iti garantam ca timpul va trece mult mai repede. 

 

Daca ne intrebi pe noi, iti recomandam Dementa Digitala carte, de Manfred Spitzer. Este o carte extrem de interesanta si se potriveste in contextul actual. Subiectul principal este dependenta oamenilor de tehnologie: suntem pierduti fara internet si telefon sau computer. Ne bazam pe ele chiar si pentru cele mai usoare calcule sau pentru a afla informatii pe care le detinem deja, dar trebuie sa ni le amintim. Am putea spune ca dependenta de internet nu face bine mai ales in zilele acestea, cand circula foarte multe stiri false. 

 

Cartea explica foarte bine procesul de atrofiere a creierului, in conditiile in care nu mai facem eforturi pentru a retine anumite informatii. Trebuie mentionate si efectele asupra interactiunilor sociale: am ajuns sa petrecem mai mult timp pe retelele de socializare decat discutand fata in fata. 

 

Tehnologia este foarte buna, poate deschide lumi, insa trebuie folosita cu masura, mai ales de catre copii si de adolescenti. Primordiale ar trebui sa fie alte activitati, cum este alergatul sau orice alt tip de miscare, cititul, plimbarea intr-un parc si asa mai departe. 

 

Pe scurt, dementa digitala este asociata cu un randament mental mai scazut. Insa, toate aceste lucruri se pot corecta, mai ales daca se intervine din timp! 

 

Speram ca ti-am starnit curiozitatea cu aceasta carte si ca o vei citi pentru a uita de agitatia tesuta in jurul Coronavirusului! 

 

Cele mai citite

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă