10.7 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăLifestyleStil de viațăGrădina de pe acoperiș, prin sistemul de termo și hidroizolație

Grădina de pe acoperiș, prin sistemul de termo și hidroizolație

În mijlocul orașului, o grădină suspendată este visul oricărui locuitor care trebuie să înfrunte zilnic poluarea și zgomotul urban.

Realizarea unei terase verzi pe acoperișul clădirii presupune o serie de lucrări de hidroizolație care să poată face posibilă existența ei și să nu afecteze construcția, printr-un proces tehnologic complex. În acest sens, este esențial să se contracteze o firmă specializată, a cărei experiență să aducă proprietarului condițiile de instalare a grădinii sau terasei dorite.

Cum se realizează o hidroizolație pentru acoperișuri cu vegetație

Termo și hidroizolația pentru obținerea unui acoperiș verde, a unei terase sau grădini suspendate se realizează printr-un proces tehnologic care constă în mai multe etape, despre care se pot găsi detalii pe blog.

Lucrarea începe cu o aplicare de beton-șapă semiumedă pe pantă peste planșeu, șapa nearmată cu pantă de 1-2%, potrivit proiectului arhitectural. Urmează amorsarea totală a stratului suport care va fi hidroizolat cu bitum de tip solvent prin pensulare sau pulverizare. Clientul nu va avea probleme cu ventilarea vaporilor datorită unei membrane bituminoase cu perforații, care permite materialelor sa respire, și datorită stratului de barieră contra vaporilor, din polistiren extrudat.

Pentru termoizolație, grosimea stratului de polistiren recomandată va fi de 10cm/32kg/mc, peste care se aplică șapă semiumedă de egalizare, armata cu fibre polipropilenice/plasa stm. Urmează o nouă amorsare cu bitum tip solvent, după care se aplică primul strat de hidroizolație bituminoasă elastomerică poliester sbs/app 4mm grosime/5kg/mp -15 grade Celsius și un strat final de hidroizolație alcătuit din membrana bituminoasă elastomerică poliester sbs 5kg/mp cu ardezie.

Citeste si: Hidroizolaţia acoperişului – informaţii importante

O etapa importantă este alcătuirea unui strat de drenaj cu membrana HDPE cu ploturi de 20 mm cu perforații pentru evacuarea apei, urmată de aplicarea stratului final de hidroizolație pe bază de membrană bituminoasă tratată antiradacină poliester 5kg/mp.

Din acest moment se vor crea condițiile pentru existența vegetației, mai întâi prin aplicarea stratului de separare și filtrare din geotextil în greutate de 120/150 grame/mp suprapus 15%, apoi a stratului de pământ vegetal și a stratului de vegetație prin inierbare și plantare sistem, așa cum este prevăzut în proiectul de peisagistică.

O lucrare temeinic executată, cu grija pentru fiecare detaliu și etapa de construcție, garantează un sistem de termo și hidroizolație funcțional și durabil și obținerea spațiului verde de pe acoperiș în conformitate cu proiectul și dorințele clientului.

Cele mai citite

Incendiu la Vălenii de Munte. Acoperișul unui lăcaș de cult a luat foc

Un incendiu a izbucnit miercuri seară la o casă de rugăciune din oraşul Vălenii de Munte, focul manifestându-se la nivelul acoperişului pe o suprafaţă...

Virgil Guran(PNL): Chiar atât de proşti ne credeţi, că mergem să comandăm o manea?

Vicepreşedintele PNL Virgil Guran, lider al filialei liberale din Dâmboviţa, a declarat miercuri, la o întâlnire electorală la Târgovişte, că PNL nu a comandat...

Incendiu la Vălenii de Munte. Acoperișul unui lăcaș de cult a luat foc

Un incendiu a izbucnit miercuri seară la o casă de rugăciune din oraşul Vălenii de Munte, focul manifestându-se la nivelul acoperişului pe o suprafaţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă