20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăLifestyleSteaua va câștiga mai puțin în Liga Europa. Ce sume uriașe a...

Steaua va câștiga mai puțin în Liga Europa. Ce sume uriașe a pierdut!

Steaua București, calificată în grupele Ligii Europa, după eliminarea din play-off-ul Ligii Campionilor, va câștiga mai puțini bani în acest sezon din participarea în competițiile europene față de anul trecut. Sezonul trecut gruparea din Ghencea câștiga 20,1 milioane euro din Liga Campionilor.

Eliminarea din play-off-ul Ligii Campionilor, în fața lui Ludogoreț Razgrad, îi produce pierderi substanțiale campioanei României. Până în acest moment, roș-albaștrii au asigurați 2,1 milioane euro din prezența în play-off, plus alte 1,3 milioane pentru calificarea în grupele Ligii Europa, un total de doar 3,4 milioane. Anul trecut, când au ajuns în grupele Ligii Campionilor, suma inițială a fost de 10,7 milioane, cu 7,3 milioane mai mult.

Diferența va crește o dată cu evoluția competiției, banii încasați din bilete sau market pool fiind mult mai puțini. De asemeni, dacă anul trecut primea 1,5 milioane pentru cele 3 egaluri din grupe, în Liga Europa premiul maxim pentru câștigarea grupei este de 1,6 milioane, însă este greu de crezut că roș-albaștrii vor înregistra 6 victorii consecutive. Steaua ar putea face totuși mai mulți bani dacă va trece de grupe și va ajunge cât mai sus în fazele eliminatorii.

Un parcurs de care elevii lui Gâlcă ar putea fi capabili, cu puțin noroc în tragerile la sorți a advesarilor, atingerea optimilor de finală, după 4 victorii, 1 egal și o înfrângere, în grupe, s-ar traduce printr-o sumă de 9-10 milioane euro. În aceste condiții pierderea Stelei ar fi de vreo 11 milioane euro față de sezonul trecut. Totuși pentru ca decalajul să nu fie mai mare va trebui ca elevii lui Gâlcă să facă o figură frumoasă în grupe și să ajungă cel puțin în optimi. 

Steaua a fost eliminată din play-off-ul Ligii Campionilor de Ludogoreț, în urma loviturilor de departajare, cu scorul de 7-6 (1-1 scorul general în timpul regulamentar).

 

Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Un număr de 17 state europene cer CE să grăbească returnarea migranților ilegali

Un număr de 17 state europene au cerut vineri Comisiei Europene reguli care să înlesnească returnarea migranţilor ilegali către ţările lor de origine, potrivit...

Macron vrea oprirea livrărilor de arme pentru Israel, folosite în Gaza

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sâmbătă în favoarea opririi livrărilor de arme către Israel, dacă aceste arme sunt folosite în conflictul din Fâşia...
Ultima oră
Pe aceeași temă