21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăLifestyleSteaua – Dinamo, primul episod din "Derbi de România" 2014-2015

Steaua – Dinamo, primul episod din „Derbi de România” 2014-2015

Steaua și Dinamo se întâlnesc, vineri, de la ora 20.30, în primul meci direct din acest sezon. „Derbi de România”, ediția 2014-2015, debutează cu un episod în care din nou raportul între cele două forțe este unul complet disproporționat.

Lista întrebărilor, de dinaintea acestui derbi, este una destul de scurtă de această dată, mari schimbări în primul unsprezece pe care îl vor folosi cei doi antrenori neputând avea loc. Totuși Steaua nu-l va putea folosi pe Raul Rusescu, în timp Latovlevici este și el incert. Rusescu se recuperează după accidentarea din meciul cu ASA, iar Latovlevici resimte dureri în coapsa stângă cu toate că la RMN nu i-a ieșit nimic. Dacă în locul jucătorului împrumutat de la Sevilla, Gâlcă are variante, mai ales că Claudiu Keșeru și-a revenit după comoția cerebrală, suferită tot la meciul cu Târgu Mureș, în locul lui Iasmin doar Toșca ar putea fi introdus, ceea ce este greu de crezut că va face tehnicianul. În rest Gâlcă va apela la aceiași jucători ca și în celelalte meciuri de campionat, fiind posibilă chiar și introducerea lui Bourceanu.

De partea cealaltă, Flavius Stoican, va avea aproape toți jucătorii disponibili, singura mare pierdere fiind cea a lui Steliano Filip, care a suferit o fractură de piramidă nazală la meciul cu Pandurii, din campionat. Cu siguranță împotriva steliștilor vor fi folosiți polonezul Kamil Bilinski și Dorin Rotariu, ambii marcatori a câte un gol în meciul contra Pandurilor. Pe de altă parte cei doi nu au mai contat la fel de mult în meciul de cupă, contra CS Mioveni, când dinamoviștii au suferit o eliminare surprinzătoare.

Ultimele rezultate ale celor două echipe anunță un duel la fel de disproporționat precum cele din ultimii 2 ani de zile.

În campionat Steaua este lider, cu toate că în ultima etapă a suferit o înfrângere, scor 1-0, cu ASA Târgu Mureș. Dincolo de arbitrajul catastrofal al lui Istvan Kovacs, steliștii nu au mai reușit să pună mare pericol la poarta adversă, cum o făceau în alte meciuri. A urmat însă succesul din optimile Cupei României, în fața unui adversar, pe cât de dificil tot pe atât de ghinionist, precum CSMS Iași.

Dinamo, în schimb, a reușit o victorie foarte muncită cu Pandurii, în ultima etapă de campionat, meci încheiat cu scorul de 3-2. Pandurii nu a mai reușit mare lucru, așa cum făcea chiar și anul trecut dacă nu în urmă cu 2 ani, astfel că golurile primite în acel meci arată mari probleme în defensiva pe care o are la dispoziție Stoican. Drept urmare, dinamoviștii au fost eliminați din optimile Cupei României de un adversar modest, precum CS Mioveni. Dezastrul nu a putut fi evitat de Stoican, care a folosit cea mai bună echipă disponibilă, Mioveniul devenind un distrugător de granzi după ce a mai scos-o din Cupă și pe Astra Giurgiu.

Rezultatele directe dintre cele două pot induce în eroare dacă sunt privite doar scorurile finale. Dinamo a reușit să scoată rezultate de egalitate în trei dintre întâlnirile care au avut loc în 2014, în ultima parte a sezonului trecut.

Întâlniri directe 2014: Steaua – Dinamo 1-1 (1 martie, Liga 1 sezon 2013-2014); Steaua – Dinamo 5-2 (semifinale Cupa României 2014, prima manșă); Dinamo – Steaua 1-1 (semifinale Cupa României 2014, manșa a doua).

Diferența între cele două echipe se apropie mai mult de rezultatul din cea de a doua întâlnire a lui 2014, decât de cele două rezultate de egalitate. În aceste condiții nu este exclus ca Steaua să câștige la scor întâlnirea cu FC Dinamo din etapa a XIII-a a Ligii 1. Iar dacă un rezultat de egalitate este de asemenea foarte probabil, o mare surpriză ar fi o victorie a dinamoviștilor, fie chiar și cu doar un gol diferență – lucru confirmat de bookmakerii caselor de pariuri.

Cote pariuri Steaua – Dinamo, la două dintre cele mai mari case: 1.65 (victorie Steaua), 3.70 (egal), 4.50 (victorie Dinamo); 1.57 (Steaua), 3.75 (egal), 6.00 (Dinamo).

Partida Steaua – Dinamo va fi disponibilă în format Live Text, pe romanialibear.ro, dar și la TV pe postul LookTV, retrasnsmis și de către furnizorii de cablu Romtelecom și UPC.

Cele mai citite

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...
Ultima oră
Pe aceeași temă