25 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăLifestyleSteaua - Astra Giurgiu, în semifinalele Cupei Ligii. Protasov revine în Ghencea

Steaua – Astra Giurgiu, în semifinalele Cupei Ligii. Protasov revine în Ghencea

Steaua și Astra Giurgiu dispută, miercuri, de la ora 19.00, în Ghencea, manșa tur a semifinalelor Cupei Ligii. Derbiul aduce față în față campioana și câștigătoarea Cupei României.

Steaua – Astra este, fără îndoială, singurul derbi rămas în Liga I, mai ales după ce toate celelalte rivale ale steliștilor au avut în ultimul timp probleme, de ordin financiar și au intrat în insolvență.

Până acum, cele două s-au întâlnit de 23 de ori în toate competiţiile. Steaua s-a impus de 10 ori, iar Astra a câştigat șase dueluri, în timp ce alte șapte partide s-au încheiat la egalitate. Pe 5 decembrie 1998 Steaua și Astra se întâlneau pentru prima dată, scorul final fiind stabilit de Eugen Trică (Steaua), 1-0. Până acum în doar două partide nu s-a înscris niciun gol în cele 90 de minute regulamentare.

Citește și Cupa Ligii: Pandurii – Dinamo 2-1. "Câinii" mai speră la calificare în retur

Parcursul Sttelei în Cupa Ligii: 2-0 cu FC Rapid (dublă Keşeru) – optimi; 3-0 cu CSMS Iaşi (Breeveld, Rusescu și Toşca) – sferturi.

Parcursul Astrei în Cupa Ligii: 4-1 cu FC Braşov (dublă Fatai, Seto și Budescu) – optimi; 3-1 cu FC Viitorul (dublă Alibec, Budescu).

Până acum Astra a învins o singură dată în Ghencea, pe 14 octombrie 2000, atunci când giurgiuvenii, antrenați de Ion Marin, câștigau cu 3-1.

Steaua a pierdut Cupa României și Supercupa, anul trecut, în fața Astrei, astfel că elevii lui Costel Gâlcă își doresc o revanșă în dubla din această fază a Cupei Ligii. Gâlcă are un motiv în plus să învingă, singurul său duel cu Astra fiind înfrângerea din Supercupă.

Actualul antrenor al Astrei, Oleg Protasov, revine în Ghencea după ce în sezonul 2005-2006 s-a aflat pe acest stadion din poziția de tehnician al steliștilor. El a contribuit într-o oarecare măsură la cel mai mare succes al Stelei în Europa, de după 89', calificarea în semifinalele Cupei UEFA. Cu toate că Olăroiu era antrenorul care a condus echipa pe tot parcursul competiției, Steaua a participat în ediția din acel an al Cupei UEFA, după ce a fost calificată de Protasov.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă