Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Desfăşurat la Romexpo pe parcursul a patru zile, AMBIENT EXPO a prezentat oferta actuală legată de soluţiile în domeniul construcţiilor şi amenajărilor, fiind şi un bun prilej de a lua pulsul pieţei

Sisteme şi soluţii pentru construcţii şi amenajări. Noutăţi şi diversitate la AMBIENT EXPO 2018

Aşa cum a fost denumit, AMBIENT EXPO 2018, Târgul internaţional de produse şi sisteme pentru amenajări interioare şi exterioare, decoraţiuni, mobilier şi piscine, este evident că accentul a fost pus pe sectorul rezidenţial.

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2018 - 16:33

Comparând cu ediţiile anilor ’90, când era ocupat cu standuri tot spaţiul exterior al complexului expoziţional Romexpo, actuala formulă, care reuneşte atât fostul târg Construct Expo, cât şi pe cel de instalaţii, a fost restrânsă, cuprinzând în prezent doar un singur pavilion. Să fi scăzut interesul clienţilor pentru astfel de soluţii, precum şi cel al ofertanţilor în asemenea măsură? Pentru a răspunde la întrebare, trebuie să remarcăm faptul că din această ecuaţie lipsesc complet constructorii (cu utilajele), iar producătorii de materiale au şi ei o prezenţă foarte redusă. Acum extrem de multe soluţii de tipul celor amintite se regăsesc în marile magazine de bricolaj şi alte magazine şi showroom-uri specializate, iar clienţii finali, pe de altă parte, au la dispoziţie şi alte numeroase canale de informare şi inspiraţie, dintre care internetul se află pe primul loc.

Fapt îmbucurător este apariţia unor standuri de ţară, vecinii noştri (Bulgaria şi Ungaria) fiind interesaţi de piaţa românească. De asemenea, am remarcat mai multe standuri ale companiilor greceşti.

Oricum, pentru cei care au ca proiect construcţia unei case noi, să renoveze casa sau apartamentul, să îşi amenajeze  o funcţiune sau grădina, ori pur şi simplu să îşi ambienteze interiorul cu un mobilier nou sau să îl refrişeze cu o decoraţie, acest târg a oferit şansa de a găsi la un loc o multitudine de soluţii, iar vizitatorii au putut  selecta pe cele care li se potrivesc. Privind din acest punct de vedere, prezenţa revistei „Casa mea" a fost binevenită întrucât, prin materialele pe care le conţine, reprezintă practic o sinteză a întregului târg. În ambianţa contemporană şi intimă a unei mici grădini citadine, amenajare spectaculos concepută de ELIS PAVAJE, numeroşii vizitatori ai standului au putut beneficia de un  bun ghidaj pentru târg, precum şi de răspunsuri, sfaturi utile şi inspiraţie privind  soluţiile care acoperă un întreg spectru al  tuturor problemelor legate de casă, de la îmbunătăţirea eficienţei energetice la o siguranţă sporită a casei, de la găsirea soluţiei optime de încălzire la o redecorare în stil contemporan a interiorului. În plus, specialiştii de la ELIS PAVAJE au oferit toate informaţiile şi recomandările pentru o amenajare de succes  la exteriorul casei.

Varietate de soluţii şi exemplificări

Varietatea soluţiilor prezentate a fost extrem de largă, de la cele de design (Dizainăr a avut un stand amplu şi interesant) la instalaţii de încălzire, de la sisteme de acoperişuri cu termoizolaţie la finisaje şi mobilier din plută.

O tendinţă care a început să prindă un contur tot mai accentuat este cea legată de amenajări spectaculoase de standuri nu numai pentru companii care se ocupă de decoraţii. Lemnul, precum şi piatra, sub diversele lor aspecte,  au fost vedetele de la această ediţie a târgului, în timp ce amenajările legate de grădină au reprezentat şi ele o temă la ordinea zilei.

Pentru lemn, am remarcat soluţiile constructive şi mobilierul de la BucinMob, scările şi accesoriile în diverse stiluri (colonial, clasic, baroc) realizate manual din lemn la Spiralwood, lemnul termotratat produs de Inco Industry, mobilierul, accesoriile şi pardoseala din plută, mobilierul de lux (Mobila Grandeur).  Un aspect pozitiv legat de lemn este tendinţa spre ecologie şi sustenabilitate: resturile de lemn, precum şi cel reciclat sunt utilizate de Sissoo, care  a prezentat mobilier hand made, iar Liliana Stoica (DECOBOX) interesante decoraţii de artă. Pentru piatră şi produse de întreţinere soluţiile cele mai spectaculoase au fost expuse de Maer,  Piatradelux şi Mediagon.

 

Teme noi

Alte lucruri remarcate au fost accesoriile pentru casă şi grădină (Yankee Candle), mobilierul şi corpurile de iluminat (Domicilio), pergolele retractabile şi sistemele de protecţie solară (Sun Leader), finisajele (Elegance Décor), sistemele de acoperişuri tip sandviş din ţiglă ceramică cu termoizolaţie (Lebesis), bucătăriile de la Sipro.

Un aspect pozitiv este legat de prezentarea  unor teme şi tehnologii noi sau în tendinţe, printre acestea numărându-se tehnologiile 3D, panourile decorative, instalaţiile solare, instalaţii şi sisteme de joacă pentru copii (Octopus Kounatidis), proiectele urbane şi smart city.

 

 

 

 

Comentarii