8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleSfaturi pentru armonizarea bijuteriilor cu stilul vestimentar personal

Sfaturi pentru armonizarea bijuteriilor cu stilul vestimentar personal

Cum alegi și asortezi bijuteriile astfel încât să se armonizeze cu stilul tău personal și garderoba ta preferată? 

Cum poți folosi cel mai bine colecția ta de bijuterii, astfel încât să nu te plictisești de ea?

Răspunsurile la aceste întrebări nu sunt întotdeauna evidente, așa că este foarte bine că te documentezi și pui în aplicare sfaturile noastre.

Probabil ai o colecție de bijuterii destul de vastă ce conține multe piese care îți plac mult sau ai uitat de ele și vrei să le porți din nou, să le pui iar în valoare însă nu știi de unde să începi.

Sau poate vrei să îți cumperi câteva bijuterii noi și nu știi exact care vor fi potrivite pentru tine.

Bijuteriile, în special cerceii cu diamante și inelele cu diamante, au menirea să completeze stilul, personalitatea și garderoba ta. Întotdeauna este o idee bună să încorporezi bijuterii în aspectul tău cotidian!

Iată sfaturile noastre:

1. Creează straturi cu inele, coliere și brățări

Experimentează cu lungimi, forme, texturi și culori contrastante pentru a crea iluzia unor straturi de inele, coliere, brățări, chiar și cercei.

Inelele pot fi combinate, asortate și suprapuse în tot felul de combinații interesante.

Poți experimenta cu mai multe stiluri de cercei, chiar și cercei cu diamante, dacă ai mai multe perechi de găuri în urechi sau vrei să combini cerceii cu clips cu alte modele de cercei.

Începe cu bijuteriile pentru gât, căci este mai simplu: adună mai multe coliere și pandative de diferite lungimi, texturi și modele și probează-le în diferite combinații pentru a vedea ce arată bine. Notează combinațiile care îți plac pentru a-ți aduce aminte de ele mai târziu. Apoi repetă procesul cu inelele și brățările.

2. Cum îți dai seama ce este prea mult?

Dacă ai decis să atragi atenția asupra feței cu o superbă pereche de cercei cu diamanate sau asupra mâinii tale cu mai multe inele, atunci nu este necesar să porți mai multe brățări asortate ce vor concura pentru atenție.

Superba pereche de cercei cu diamante presupune că în zona decolteului vei purta un lănțișor finuț sau chiar nimic. Pe de altă parte, un set format din cercei și un colier cu diamante este minunat!

Dacă ți-ai accesorizat ținuta cu mai multe bijuterii, adu-ți aminte de sfaturile lui Coco Chanel: “Înainte de a ieși din casă, privește-te în oglindă și renunță la un accesoriu.”

3. Acordă atenție sporită cerceilor

Ți se pare că uiți prea ușor de cercei? Ține cont de următoarele: cerceii sunt în câmpul vizual al persoanei care vorbește cu tine, așa că sunt importanți și nu vor trece niciodată neobservați. Mai ales acum, în era pandemiei, când partea de jos este acoperită de masca de protecție, iar focusul este pe partea de sus a feței, inclusiv pe ochi și bijuteriile din urechi, chiar și pe accesoriile din păr.

Alege cercei cu diamante care încadrează frumos fața și complimentează culoarea părului, a ochilor și a tenului.

Dacă ai părul lung, sfatul nostru să alegi o culoare a diamantului sau a metalului care să fie ușor vizibilă, în funcție de culoarea părului.

4. Nu uita să schimbi cerceii

Tuturor ni se întâmplă: este atât de simplu să purtăm aceeași pereche de cercei zile la rând sau chiar săptămâni. Sau să îi schimbăm doar de la un sezon la altul.

Reamintește-ți, totuși, să îți schimbi cerceii și vei vedea că vei adăuga mai mult interes și stil vestimentației tale de zi cu zi. De asemenea, este o ocazie bună să cureți pe îndelete perechile preferate de cercei.

Dacă stilul tău este constant dar vrei și o variație subtilă de la o zi la alta, alege din gama largă de cercei cu diamant colorat.

Sfatul nostru este să începi prin a căuta în colecția ta de bijuterii piesele pe care nu le-ai mai purtat de mult timp. De asemenea, dacă îți dorești mult cercei cu diamante, poți cumpăra câteva perechi în stilul tău preferat, asigurându-te astfel că vei atrage atenția și vei obține variație și interes colecției tale de bijuterii.

5. Experimentează cu mixul de metale prețioase

Până nu demult, combinarea metalelor de culori diferite era considerată o mare greșeală, ceea ce nu prea avea sens pentru persoanele care adoră metalele prețioase de toate culorile.

Acum, nu mai trebuie să te ferești să porți bijuterii din aur alături cu cele din argint. Imaginează-ți că porți pandative în culoare contrastantă cu nuanța lanțului pe care sunt atașate, inele cu diamante ce combină metale de culori diferite sau coliere ori brățări din metale diferite ce adaugă vibrație și culoare imaginii tale.

Designerii de bijuterii adoră amestecul de metale, de aceea acest trend se regăsește și printre bijuteriile cu diamante.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă