15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăLifestyleSfaturi pentru alegerea fotografului de nunta

Sfaturi pentru alegerea fotografului de nunta

Selectarea unui fotograf de nunta este o parte esentiala a procesului de planificare, la fel ca alegerea locatiei si a rochiei perfecte. Dar, spre deosebire de flori sau de catering, fotografiile de la nunta ta se vor pastra pentru o viata. Poate fi dificil sa gasesti un fotograf care sa se potriveasca cu estetica si gustul tau. In plus, trebuie sa gasesti pe cineva in care ai incredere ca va capta cu adevarat cele mai importante momente.

Stilul
In primul rand, trebuie sa te gandesti la ce fel de fotograf de nunta cauti. Exista foarte multi fotografi de nunta care au stiluri diferite de fotografiere, asa ca alegerea potrivita poate fi o provocare. Ce trebuie sa faci este sa restrangi cautarile in functie de preferintele tale. Doresti o fotografie contemporana, traditionala, creativa sau ciudata? In functie de stilul tau poti incepe cautarea fotografului ideal. Daca doresti fotografii interesante si ciudate, si ceva putin diferit, atunci cauta fotografi care au un stil distinct, neconventional.

Experienta
Exista fotografi care profeseaza de ani de zile, dar care sunt la inceput de drum in ceea ce priveste fotografia de nunta. Asigura-te ca alegi un fotograf care are experienta in fotografierea nuntilor. Nuntile sunt foarte diferite de pozele fashion sau sedintele foto planuite, deoarece acestea sunt dinamice, este un eveniment live, iar un fotograf de nunta experimentat va cunoaste momentele importante ale zilei, si le va capta in fotografii uimitoare.

Recenzii
Daca are experienta, atunci ar trebui sa aiba cu siguranta o multime de marturii si referinte extraordinare. Poti incerca sa ceri parerea clientilor anteriori, sau sa cauzi recenzii pe internet despre anumiti fotografi de nunta din Brasov, Bucuresti, sau din orice oras care iti va gazdui petrecerea nuntii. Asigura-te ca persoanele care au lucrat cu fotograful au fost multumite, si sunt incantate de rezultat si de timpul de asteptare pentru a primi fotografiile.

Intalnirea
Vei petrece mai mult timp cu fotograful in ziua nuntii, decat cu oricine altcineva, deci este o idee buna sa programezi o intalnire, pentru a te asigura ca se potriveste stilului tau. Incearca sa cunosti putin fotograful inainte de a face rezervarea. Daca nu te simti in largul cu persoana din spatele camerei, atunci te vei simti ciudat, ceea ce se va vedea in fotografii. Alege un fotograf cu care te simti bine, si astfel zambetele vor veni in mod natural, si vei avea o zi foarte distractiva.

Bugetul
Toata lumea are un buget, dar este important sa nu faci economie atunci cand alegi fotograful. In cea mai mare parte, fotografii de nunta ieftini, au servicii ieftine pentru un motiv – nu sunt foarte buni, nu sunt foarte experimentati sau nu desfasoara o afacere legitima. Daca gasesti un fotograf care se potriveste perfect cu personalitatea ta, iar fotografiile sale sunt mai mult decat ai visat, dar este mai presus de bugetul tau, atunci gaseste o modalitate de a-ti permite serviciile sale. Peste multi ani, cand vei revedea minunatele poze de la nunta ta, nu vei regreta decizia pe care ai luat-o.

Dupa alegerea fotografului perfect, ar trebui sa treci toate cerintele pe foaie. Orice fotograf bun ar trebui sa ofere un contract. Contractul te protejeaza pe tine, dar si pe el, si este garantia ca fiecare parte va primi ceea ce i s-a promis.

Cele mai citite

Desantul cu 2000 de parașutiști simula recucerirea unei baze militare ocupate. Codul galben poate bloca sprijinul NATO pentru România

Aproape 2000 de parașutiști din armatele țărilor NATO, care trebuiau să realizeze un desant în inima Transilvaniei, au fost obligați să-și amâne exercițiul cu...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă