Desigur că în primul rând sunt recomandate florile de sezon. Culorile clasice pentru sărbătorile pascale sunt roşu, verde şi alb. Tendinţele actuale sunt spre aranjamente eclectice iar, din acest punct de vedere, se pot folosi cu succes combinaţii care, în afara culorilor amintite, să conţină numeroase alte nuanţe.
Designerii florali de la Floria recomandă anul acesta să se pună accentul pe culori intense precum portocaliu, roșu sau mov, în combinații cu altele pastelate, cum ar fi galben, crem, roz. Cu denumiri precum “Sărbători luminate” aranjamentele florale și buchetele de Paşte pot fi realizate din frezii, crini, lalele, narcise care încântă prin parfumul lor de primăvară. Buchetele din colecția de Paște pot fi comandate online pe Floria.ro, cu livrare în 2 ore de la finalizarea comenzii, în orice localitate din România.
Décor sărbătoresc
Felul în care aranjaţi masa de sărbătoare dictează întreaga atmosferă, întrucât bucatele trebuie acompaniate de elemente de decor. Este primăvară iar aranjamentele florale şi florile, în general, nu pot lipsi din decorul legat de masă.
Din acest punct de vedere trebuie să ştiţi că se poartă aranjamentele supradimensionate şi culorile vii (roşul este întotdeauna binevenit în astfel de momente) iar, dat fiind momentul, ingredientele recomandate pot fi cele legate de tradiţii.
Puteţi începe cu alegerea unei vaze deosebite, fie că vă doriţi ceva super geometric și transparent, un model metalizat, fie că optaţi pentru motive folclorice. Conținutul vazei s-a schimbat și el în vremurile moderne: puteți alege plante minimaliste, subțiri și înalte dar şi flori cu tija lungă.
Recomandarea noastră
Pentru decorarea sărbătorile de Paşte puteţi folosi modele şi motive provenite din folclor, obiectele tradiţionale şi de artizanat lucrate manual care, prin intermediul designului modern şi elementelor grafice noi creează o ambianţă contemporană şi naturală. Astfel de aranjamente moderne, vibrante şi pline de viaţă folosesc culori puternice ca roşu, petrol sau muştar precum şi înflorituri cu motive folclorice şi etnice aplicate.
Deasemenea aranjamentul se poate face cu elemente clasice sau îndrăznețe, neobișnuite. Masa poate fi ornată cu elemente de sezon care întregesc armonia aranjamentului, cum ar fi iepurașii din ceramică, ouă de hârtie în culori vesele (portocaliu, verde) și alte decorațiuni specifice.
Pentru o paletă de culori în tendințe, puteţi folosi pentru decorațiuni violet ultra, culoarea anului 2018 de la Pantone iar, din acest punct de vedere liliacul şi violetele ar putea fi soluţia ideală.
Servirea modernă a mesei permite orice libertate. Se pot utiliza obiecte tradiționale, pahare colorate dar și obiecte moderne de forme geometrice. Florile, crenguțele înverzite sau înflorite, ghirlandele, coroniţele decorative sunt printre cele mai întâlnite decorațiuni naturale. Un astfel de eclectism va face anturajul festiv și mai interesant.
Desigur că organizarea mesei afară (în curte sau pe terasă) este ideală dacă vremea o permite şi se pare că anul acesta avem noroc. În acest scop se vor curăța în prealabil copacii de crengile uscate, frunzele putrezite de pe iarbă iar gardul va putea fi şi el “reînnoit”. Florile pot fi aranjate în coşuri de răchită sau chiar în găletuşe dacă sunt vopsite în culori vii. Şi la interior decorul poate fi pregătit în mod special şi readus la viaţă, o soluţie nouă care se potriveşte perfect cu acest moment fiind profilele decorative din proaspăt lansata colecţie Marama de inspiraţie tradiţională românească, concepute de designer Natalia Berezovskaia.