15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăLifestyleSepsi OSK Sf. Gheorghe – Juventus București, lupta nou-promovatelor

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Juventus București, lupta nou-promovatelor

Etapa a II-a a Ligii I Betano debutează vineri, 21 iulie, cu începere de la ora 18.30, cu un derby al noilor promovate, Sepsi OSK Sf. Gheorghe și Juventus București.

Partida se va desfășura pe Stadionul Tineretului din Brașov, deoarece arena din reședința județului Covasna nu este încă funcțională.

Reprezentanta cartierului bucureștean Colentina este echipa cu care covăsnenii s-au duelat, în sezonul precedent, pentru șefia ligii secunde. Destinele celor două formații sunt legate cumva, deoarece Juventus București și Sepsi OSK Sf. Gheorghe au promovat braț la braț, consecutiv, din Liga a III-a în Liga a II-a, respectiv din Liga a II-a în Liga I.

Juventus nu are nicio legătură cu marea echipă din perioada interbelică, purtătoare a aceleiași denumiri. Actualul Juventus este continuatoarea tradiției fostei echipe Calculatorul București, înființată în anii ’70 ai secolului trecut.

În sezonul 2016-2017, Juventus s-a clasat pe primul loc al Ligii a II-a, cu un total de 84 de puncte, în timp ce Sepsi OSK a ocupat, de asemenea, un loc promovabil, al doilea, cu 74 de puncte acumulate.

Antrenorul Daniel Oprița s-a bucurat de un rezultat foarte bun în perioada precompetițională, câștigând un amical cu 3-2, în fața puternicei Fenerbahce Istanbul, din Turcia. Debutul în Liga I, pentru elevii lui Daniel Oprița, a însemnat însă un pas cu stângul, fiind învinsă cu 3-0 de Dinamo, într-un meci considerat pe teren propriu, disputat însă la Stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești. Sepsi OSK Sf. Gheor­ghe a debutat timid, fiind ­învinsă, mai clar decât o arată scorul, cu 1-0, pe terenul celor de la Astra Giurgiu.

De la Juventus va lipsi Mihăescu, eliminat săptămâna trecută, în timp ce atacul lui Sepsi s-a întărit considerabil prin aducerea muntenegreanului Nikolic, cel care în perioada 2012-2014 a evoluat pentru Poli Timișoara și Stea­ua București.  În sezonul anterior, la Sf. Gheorghe, meciul direct s-a încheiat cu tabela imaculată, 0-0. La București, Juventus s-a impus, în retur, cu 3-1.  

 

 

Cele mai citite

Motociclist în vârstă de 18 ani, mort în urma unui accident rutier

Un tânăr motociclist în vârstă de doar 18 ani a murit, noaptea trecută, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Paul Gabriel Melinte, din...

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o ședință de urgență pentru a aborda creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, a anunțat președinția elvețiană...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă