Pe vremuri, femeile reușeau să aibă un păr sănătos folosind doar oțetul de mere, fără alte tratamente profesionale sau măști hidratante.
Poate că mirosul înțepător te poate determina să renunți la acest tratament natural, fără să cunoști beneficiile pe care acesta le poate avea asupra părului și scalpului.
Dacă obișnuiești să îți vopsești părul foarte des, sau să te coafezi zilnic, cu siguranță ai remarcat existența multor fire despicate. Oțetul de mere te poate ajuta să rezolvi aceste probleme și își poate hidrata părul într-un mod mai sănătos decât produsele cosmetice.
Totuși, oțetul de mere este foarte puternic și poate provoca iritații la nivelul scalpului, de aceea specialiștii recomandă ca acesta să fie diluat înainte de aplicare.
Oțetul de mere curăță scalpul în profunzime, eliminând excesul de sebum și fiind un aliat de nădejde în lupta împotriva mătreții și asta datorită proprietăților sale antibacteriene. Aplicat la nivelul scalpului, oțetul de mere face ca părul să devină mult mai rezistent, evitând astfel apariția căderii părului, potrivit southernliving.com
Pentru persoanele care au scalpul uscat, tratamentul pe bază de oțet de mere trebuie aplicat o dată pe săptămână, iar în cazul celor care se confruntă cu problema părului gras, oțetul de mere diluat cu apă poate fi folosit pentru clătirea părului de două ori pe săptămână.
Specialiștii sunt de părere că folosirea oțetului de mere pentru îngrijirea părului ar putea duce la păstrarea culorii mai mult timp în cazul părului vopsit și întărirea firului de păr.