Școala de șoferi - 10 lucruri de care trebuie să ții cont pentru obținerea permisului de conducere

Aproape orice om ajunge la un moment dat să șuțină examenul pentru scoală de șoferi. Dacă în trecut era opțional să conduci, astăzi este aproape obligatoriu, în condițiile în care nevoia de mobilitate este în creștere.

Share

Rl online 0 comentarii

15.05.2021 - 16:10

Folosim mașină pentru a merge în concedii, pentru a merge la muncă și pentru a merge la cumpărături și ne folosim de ea pentru a căra diverse lucruri grele.
În principiu, examenul auto este făcut în așa fel încât oricine să îl poată promova. Există cărți de legislație rutieră foarte bine redactate, legile sunt destul de clare și regulile din trafic sunt intuibile.
Totuși, pentru cei care nu se informează, nu citesc legislația rutieră sau nu acordă atenție orelor de condus promovarea poate să fie destul de dificilă.
Dacă urmează să susții examenul auto, este important să începi să te informezi.
Iată 10 dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre acesta:
1. Te poți înscrie la scoală de șoferi chiar daca nu ai împlinit încă 18 ani. Este adevărat că permisul îl poți obține doar de la 18 ani, însă daca ai minim 17 ani și 9 luni poți începe să iei lecții.
2. Pentru promovarea examenului teoretic este important să citești legislația rutieră. Asigura-te că legislația pe care o citești include noul cod rutier, deoarece există foarte multe schimbări care apar de la an la an;
3. Cei care doresc să aibă permisul de conducere în buzunar trebuie să fie apri din punct de vedere medical și psihologic. Tocmai de aceea, înainte de începerea cursurilor de conducere este important să se treacă printr-o serie de examene medicale și printr-un examen psihologic;
4. Există mai multe acte necesare pentru susținerea examenului. După școlarizare, pe lângă avizul psihologic și medical orice elev trebuie să aibă un dosar în care să se afle cazierul judiciar, fotografii de tip permis de conducere și dovada achitării taxei pentru examenul auto ( 6 lei ) și a taxei pentru permisul de conducere ( 68 de lei );
5. Orice persoană care nu promovează examenul auto îl poate da de mai multe ori. Daca pici sala de mai mult de 3 ori însă, crește taxa pentru examen de la 6 lei la 68 de lei. Astfel, cei care nu învață pot ajunge să plătească sume considerabile pentru scoală de șoferi;
6. Pentru a putea susține examenul auto trebuie să iei minim 30 de ore de conducere. Acestea pot fi realizate în 30 de ședințe de cate 45 de minute sau 15 ședințe de cate o ora și jumătate conducere.
7. De asemenea, este obligatorie parcurgerea a 24 de ore de legislație rutiera. Legislația rutiera se face la sediul scolii de șoferi și implica mai multe cursuri privind partea teoretica.
8. Daca nu se promovează scoală de șoferi în decurs de 12 luni, cursantul este obligat să reia cursurile;
9. După școlarizare, examenul este compus din două probe: una practică și una teoretică. Proba teoretica este cea care are loc prima dată și conține un chestionar cu 26 de întrebări din care 22 trebuie să fie rezolvate corect. Dacă această probă este promovată, urmează proba practică, unde elevul trebuie să conducă în compania unui polițist rutier timp de 45 de minute. De-a lungul acestor 45 de minute elevul trebuie să răspundă tuturor solicitărilor polițistului, fară a face greșeli. Fiecare greșeală se punctează, iar la 21 de puncte acumulate elevul este declarat respins.
10. Desi examenul nu este unul dificil, doar 30% dintre elevi ajung să promoveze din prima. Tocmai de aceea, trebuie să i se acorde suficientă atenție. Majoritatea celor care nu promovează au probleme atunci când vine vorba despre proba teoretică. Din fericire, legislația rutieră este una clară și cei care doresc cu adevărat să învețe o pot face fară probleme.

Citește totul despre:

#școala de șoferi

Comentarii