Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vinul săptămânii: Sauvignon blanc Piatra Soarelui 2017, Crama Aramic, Silagiu

Wow! Aș putea să mă limitez la această interjecție și cred că tot ați înțelege ce vreau să spun.

Share

Cezar Ioan 0 comentarii

Actualizat: 29.04.2018 - 13:10

Dar o să încerc să vă povestesc acest vin alb, sec, nu doar să îl recomand: ca rezultat al unei macerații mai îndelungate a boabelor de strugure, vinul a extras din fruct mai multe substanțe care îi conferă corpolență neobișnuită pentru piața noastră.

Vinul are miros curat, ierbos și cu ceva citrice bine temperate, de intensitate medie (nu este o „bombă aromatică”). Dar gustul este cel care pur și simplu m-a cucerit: evoluează într-un crescendo care nu se sfârșește odată ce ai înghițit, ci continuă pe buze și olfactiv, lăsându-ți o senzație foarte plăcută. Are fermitate impresionantă și eleganță, cere să fie asociat cu mâncare și savurat, pentru că evoluează atât în gură, pe măsură ce activează toate zonele limbii și vălului palatin, cât și în pahar, pe măsură ce își lungește contactul cu aerul. Costă aproximativ 45 lei online, pe www.vinamgazin.ro.

Site-ul producătorului bănățean – de la care vă recomand călduros și un rose Aramic din 2017 foarte delicat, răcoritor și elegant – este www.crama-aramic.ro.

Comentarii